Tot ce ar trebui sa stim despre suplimentele alimentare

BUCURESTI - 4 aprilie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Suplimentele alimentare au devenit un subiect destul de controversat, mai precis cu privire la rolul sau benefic sau nociv asupra sistemului imunitar. Pentru a intelege functiile sale asupra organismului trebuie sa cunoastem in primul rand ce sunt acestea.

mesfarma.ro

mesfarma.ro

Ce sunt suplimentele alimentare?

Sunt niste compusi de vitamine, minerale si alte substante cu rol nutritional sau fiziologic. In cazul alimentatiei sarace sau hranei in cantitati insuficiente sunt chiar indicate suplimentele alimentare. Ori, in caz de boala, cand organismul are nevoie de o cantitate suplimentara de nutrienti se recurge la aceste preparate. Ele se gasesc in comert sub diverse forme - capsule, tablete, pulbere, unguente. Acest segment in Romania este reglementat de Institutul National de Bioresurse Alimentare si de Ministerul Sanatatii.

Multi au cazut in capcana necunoasterii si asociaza suplimentele alimentare cu dieta zilnica. Ei bine, consumul de suplimente nu inlocuieste alimentatia echilibrata, ci eventual completeaza carentele de vitamine din organism.

Chiar si in cazul unui stil de viata sanatos cu o alimentatie variata si echilibrata, este aproape imposibil sa obtinem necesarul de nutrienti. Pentru a ne putea inscrie in parametrii ceruti ar trebui sa consumam zilnic 1,25 kg de fructe si legume si sa ne extindem obiceiurile alimentare pana la moluste, fructe uscate si paine integrala. Asadar, realizarea aporturilor recomandate a devenit mai degraba un ideal, o dorinta, indiferent de cat de echilibrata ne este alimentatia de zi cu zi.

Beneficiile consumului de suplimente alimentare

•Generarea unei stari de bine datorata continutului seminificativ de vitamine, minerale si alte substante benefice. In acelasi timp ajuta corpul sa reactioneze eficient la actiunea virusilor, infectiilor si arsurilor solare.

•Intarirea sistemului imunitar, sprijinind functionarea corespunzatoare a acestuia.

•Contribuie la obtinerea unui aspect intinerit, oferind pielii elasticitate.

•Sunt o sursa de energie, in special pentru cei cu un stil de viata activ sau care practica un sport.

•Ajuta la procesul de slabire.

Ce suplimente putem sa consumam?

Nu toate categoriile de suplimente sunt recomandate. Exista insa  o lista care le cuprinde pe cele care aduc numai beneficii sanatatii: vitamina D, acizi grasi Omega-3, probiotice, zinc, seleniu, magneziu, coenzima Q10. Consumul acestora face ca riscul de imbolnavire al organismului sa scada si poate, in timp, sa determine la renuntarea la cofeina datorita energiei produse.

 Femeilor insarcinate sau la menopauza, precum si varstnicilor, copiilor le este chiar indicat consumul de suplimente alimentare care sa corecteze carentele si sa le sustina dezvoltarea armonioasa. In cazul in care exista deja alte tratamente sau medicamente pe rol, este cel mai bine sa fie consultat medicul pentru a evita producerea reactiilor adverse ca rezultat al interactiunii dintre 2 compozitii incompatibile. Aceeasi regula se aplica si in cazul femeilor in perioada sarcinii.

De unde luam suplimentele alimentare?

Nu mic este numarul furnizorilor unor astfel de suplimente, insa nu exista nicio garantie ca toti ofera calitate si preturi atractive. In acest sens, farmacia online mesfarma.ro este o varianta demna de luat in considerare, punand la dispozitie o gama variata de suplimente alimentare pentru orice scop de consum. Cei care practica un sport si sunt interesati de marirea masei musculare trebuie sa isi orienteze atentia catre produsele special concepute in acest sens.

 

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/european-advertising-holding/tot-ce-ar-trebui-sa-stim-despre-suplimentele-alimentare