Folosirea eficientă a unei pompe submersibile

BUCURESTI - 29 august 2014

Comunicat tip Produse / Servicii in Retail

Una dintre cele mai mari probleme pe care le poate întâmpina o construcţie se referă la nivelul umidităţii solului. Acesta poate afecta atât de tare o construcţie, încât o poate deteriora în timp până la a o aduce într-un stadiu cu adevărat irecuperabil. Deşi multă lume consideră că apa ce se poate aduna din cauza acestui fenomen poate fi eliminată numai prin folosirea unei pompe submersibile, ipoteza nu este în totalitate una justificată.

Folosirea eficientă a unei pompe submersibile

Motivul pentru care folosirea unei pompe submersibile devine deficitară în anumite momente este acela că şi aceste tipuri de produse au anumite condiţionări, fireşte venite din modul de utilizare. O pompă submersibilă va trebui să fie folosită în funcţie de debitul cu care ne confruntăm. În mod cert un astfel de produs va putea fi folosit în cazul unei pivniţe inundate, a unui subsol sau a unui beci, însă folosirea lui în cazul unui debit foarte mare va fi în mod clar o utopie. Acest lucru rezultă din capacitatea relativ mică a unei astfel de pompe de a evacua apa, tocmai deoarece aceste produse sunt destinate lucrărilor de exploatare de mică amploare.

 

Folosirea unor asftel de pompe impune o dimensionare corectă a caracteristicilor cu care ne confruntăm. Aşadar debitul, adâncimea de funcţionare, fie că vorbim despre extragerea apei, fie că vorbim despre evacuarea acesteia, dar şi dimensiunile spaţiului în care este executată lucrarea sunt factori ce constituie un "sine qua non" în ceea ce priveşte utilizarea unei pompe submersibile.

 

O atenţie deosebită trebuie acordată felului în care îngrijim motorul cu care este dotată pompa. Ştim cu toţii cel mai probabil faptul că aceasta este alcătuită din pompă şi motor, şi mai ştim de asemenea faptul că motorul reprezintă inima echipamentului. Dacă facem o analogie, ei bine am putea afirma faptul că principiul său de funcţionare este similar cu cel al inimii umane. Când ceva nu o mai alimentează pe aceasta, când ea nu mai este vascularizată, în mod automat organismul cedează. Similar, şi în cazul unei pompe submersibile se întâmplă acelaşi lucru. Dacă un sistem sau o piesă nu funcţionează în mod corect, dispozitivul este în pericol de defectare. De aceea indicaţiile specialiştilor fac referire atât la modul în care executăm anumite lucrări folosind un astfel de echipament, dar şi la etapele de întreţinere şi mentenanţă, cele menite să îi prelungească pompei durata de viaţă. Curăţarea frecventă, folosind substanţele recomandate, dar şi păstrarea în condiţiile recomandate, fac parte dintr-un set complet de îngrijire ce poate avea ca rezultat funcţionarea corectă a unei pompe submersibile.

 

Aşadar, dacă ne raportăm la problemele pe care o pivniţă le poate avea, vom constată faptul că nicio reparaţie nu poate fi făcută în cazul acelei construcţii fără a elimina în prealabil surplusul de apă. Mulţi dintre constructori acceptă soluţii temporare periclitând astfel siguranţă în exploatare a construcţiei. Este foarte important să ştii faptul că atunci când problemele de acest tip apar în cazul unei construcţii, este vital să le tratezi cu importantă cuvenită. Nu te abate de la calitate. Alege o pompă submersibilă marca www.pompe-submersibile.com.ro pentru a fi sigur că apa nu va afecta niciodată structura construcţiei tale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/expert-instal-group-srl/folosirea-eficienta-a-unei-pompe-submersibile