Sistemul de încălzire în pardoseală schimbă conturul locuințelor moderne

Drobeta Turnu-Severin - 15 decembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Un studiu recent al celor de la Anacreon.ro arată că ”sistemele clasice” încă sunt preferate de societatea contemporană, însă limitarea lor în funcționare, precum și alte dezavantaje de ordin termic sau economic țin să își facă simțită prezența ori de câte ori le rostim numele.

Incalzire in pardoseala vs clasic

Incalzire in pardoseala vs clasic

    Dezvoltările tehnologice masive întâlnite în ultimii ani vă obligă la reflexie ori de câte ori găzduiți sezonul rece, mai precis la modalitatea prin care să fie furnizată încălzirea la nivelul locuinței proprii.

   Un studiu recent al celor de la Anacreon.ro arată că ”sistemele clasice” încă sunt preferate de societatea contemporană, însă limitarea lor în funcționare, precum și alte dezavantaje de ordin termic sau economic țin să își facă simțită prezența ori de câte ori le rostim numele.

   În acest caz, producătorii străini, vă invită spre alternative moderne care să propună obținerea unui climat plăcut la nivelul propriei locuințe, astfel încât până și persoanele cu un anumit stil de viață să resimtă pe deplin confortul ce îl pot aduce în decor diferite sisteme de încălzire electrică prin pardoseală.

Vechiul sistem sau instabilitatea legislativă

   Atunci când vă referiți la încălzirea furnizată de regionalele locale trebuie să faceți trimitere și la hotărările de guvern cu privire la acordarea subvențiilor și reducerilor, ce sunt accesate de majoritatea românilor privind căldura.

   Cum nivelul de gigacalorie crește, iar durata de funcționare a agentului termic  este una îndoielnică, pasaje din sezonul rece nefiind acoperite, lucru care v-ar putea conduce la afectarea confortului din locuință, trebuie luată fără doar și poate atitudine în urma unei analize amănunțite.

   Fără dubii, doriți să faceți economie, dar de asemenea în egală măsură elementele de decor ale casei să aibe o notă autentică, în strânsă legătură și cu nivelul de confort obținut. Este posibil acest lucru?

Avantajele pot fi nenumărate în rândul sistemelor de încălzire în pardoseală

   Unul din principalii factori pentru care populația de rând dorește să întreprindă câteva schimbări se datorează faptului că răspândirea agentului termic din calorifere nu conduce la oferirea distribuirii căldurii într-un mod uniform în locuința proprie. 

    În acest caz încălzirea electrică în pardoseală cu film carbon poate conduce pe deoparte la menținerea unei temperaturi constante în fiecare încăpere la care activăm, dar mai ales confortul de la nivelul picioarelor, acolo unde deseori în sezonul rece întâmpinăm variații diferite.

   Un alt capitol, de data aceasta de ordin spațial, aduce în discuție distribuția camerei într-un mod diferit, deoarece renunțarea la serviciile distribuitorului local va conduce la îndepărtarea structurilor de instalații existente, lucru care va oferi o imagine de ansamblu mai bună, deci posibilitatea repoziționarii propriului mobilier, sau atașarea unor alte elemente distinctive.

Situațiile neplăcute pot fi acum doar o amintire

    Majoritatea oamenilor ce locuiesc în blocuri de locatari ce au fost construite în jurul anilor 80-90 știu că odată cu apariția agentului termic în calorifere, diferite scurgeri își făceau apariția, în vreme ce încălzirea elementelor sau desfundarea lor în urma depunerii de rugină și a altor elemente feroase era și ea o veșnică problemă.

    Sistemul de încălzire în pardoseală se montează facil de o echipă de experți în domeniu, iar inovația în rândul circuitului lor predestinat implică prezența unui termostat, care ofera posibilitatea limitării întregii instalații.

O notă de design absolută la nivel de locuință

   Un alt capitol pe care îl punctează un sistem de încălzire prin pardoseală aduce în discuție înfățișarea estetică a propriei case.

   Daca vechile calorifere stricau imaginea de ansamblu a unei încăperi, acum o astfel de rezoluție implică noutate la superlativ, lucru care va aduce atât mari satisfacții cât și dorința de a încerca alte acțiuni noi, cum ar fi privitul meciurilor la televizor direct de pe pardoseală, jocul cu cel mic într-un spațiu amenajat, lucruri ce nu erau posibile înainte datorita disconfortului termic.

Care sunt elementele de ansamblu ce stau împotriva acestor sisteme?

  O astfel de achițizie implică fără doar și poate resurse financiare redutabile, dar care pot fi amortizate în timp, valorile la factura de utilități scăzând considerabil.

  Conform unor rapoarte, din păcate s-a putut demonstra că multe persoane nu își permit o asemenea investiție, iar singura alternativă ar fi un împrumut bancar, ore în plus la locul de muncă, accesarea unui alt job sau după caz un număr mare de membrii ai familiei capabili să suporte costurile totale.

   Un alt dezavantaj poate fi identificat urmărind părerile oamenilor care au avut deja primele experiențe cu asemenea instalații de încălzire în pardoseală, precizând că funcționarea lor la foc automat implică și înălțarea prafului la nivel de locuință, ca o consecință a temperaturii vizibil ridicate.

   Astfel, pentru persoanele alergice sau vârstnici nu va fi o soluție, iar vechiul sistem va reprezenta în continuare principala opțiune.

   Toate aceste contra argumente, sunt folosite și astăzi când vine vorba de încălzirea în pardoseală cu agent termic, însă, sunt combătute la montarea unui sistem electric de încălzire prin pardoseală.

Instalațiile de încălzire în pardoseală au durată de viață scăzută

   Specificațiile tehnice arată că odată cu trecerea timpului, predispoziția sistemului este de a reține o parte din bacterii sau alte microorganisme nocive, care conduc la scăderea randamentului sau în final la nefuncționare.

   Firmele care promovează însă aceste sisteme în pardoseală declară prin reprezentații lor desemnați că aceste fenomene pot fi  diminuate sau îndepărtate cu ajutorul unor bioacizi, făcuți special pentru a delimita funcționarea pieselor sursă angrenate în structura instalației.

   Însă acest lucru ar atrage de la sine și efectuarea unor cheltuieli în plus, adăugate deja pe lângă eventuala investiție masivă făcută.

   Stiați că, înstalarea unui sistem electric cu film carbon reduce costurile cu verificările periodice pana la 0, iar durata de viată oferită de producători este de până la 80 de ani? Doar câteva arguntente care să vă facă să vă răzgânditi atunci când vine vorba de încălzirea în pardoseală.

Concluziile sunt echidistante

   Dacă v-ați săturat ca propriile instalații ale casei să aibe acțiune limitată sau după caz costurile ce antrenează funcționarea lor să fie destul de exagerate, atunci puteți apela la sisteme de încălzire electrică la nivelul pardoselii.

   Însă odată făcută această investiție, trebuie să aveți puse deoparte resurse financiare consistente, mai ales în primă instanță, atunci când achiziționați acest sistem.

Câteva amănunte pot face diferența

   Avantajul poate fi oferit de firma cu care colaborați, transportul, instalarea, serviciile de mentenanță și garanția fiind incluse în prețul final, lucru care ar putea fi un adevărat punct de reper.

   Mai mult decât atât, decizia finală pe care o puteți lua se poate ancora în jurul controlului instalației, ce se poate face prin telecomandă, indiferent în ce loc al locuinței vă aflați, o inovație cu adevărat unică din domeniul tehnologic.

    În adaos, uniformitatea răspândirii agentului termic sau confortul pot fi elemente ce atârnă serios la balanța finală, astfel nu va rămâne decât să analizați importanța și utilitatea unei schimbări în decorul final al casei dumneavoastră, indiferent din mediul în care activați.

   Cele mai bune sisteme de încălzire cu ajutorul pardoselii pot fi întâlnite  la nivel online, acolo unde producătorii oferă o gamă variantă de opțiuni, toate la prețuri competitive în raport cu nevoile dumneavoastră, dacă v-ați hotărât să faceți o asemenea schimbare de impact pe care puteți să o efectuați începând de acum.