Reinventam aplicabilitatea acoperisurilor plane cu terase verzi si functii de agrement si relaxare

Targu Mures - 7 noiembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Conceptul de acoperis verde face posibila inverzirea zonelor urbane, acolo unde vegetatia incepe sa fie din ce in ce mai restransa, in favoarea constructiilor esentiale unui cadru aflat intr-o continua dezvoltare.

Terasa verde Odu

Terasa verde Odu

Optiunile sunt variate, iar aplicabilitatea vegetatiei extensive si intensive depaseste un model standard, realizarea unor terase verzi fiind o varianta moderna, ecologica si placuta pentru reinventarea acoperisurilor constructiilor si cladirilor de orice tip.

Paseste cu incredere pe terasa tip deck cu acces pietonal

Proiectele de acest tip, realizate de specialistii ODU, constau in alcatuirea unui plan de amenajare axat pe doua directii principale:

1. Selectarea si plantarea vegetatiei, in functie de structura cladirii

Importanta elementelor de suport si structura cladirii determina tipul de vegetatie intensiva care urmeaza sa fie integrata, tinandu-se cont de regulile de plantare corespunzatoare tipului de plante ales: fixarea adecvata pentru a fi protejate impotriva conditiilor meteo (furtuni puternice, vant etc) si ancorarea acestora, in mod corespunzator.

Pot fi selectate plante diverse, de la orice tip de ierburi, plante anuale sau perene si pana la arbusti si copaci inalti.

Ulterior, se vor aplica masurile de ingrijire a vegetatiei intensive selectate, prin efectuarea lucrarilor de stropire, fertilizare si regenerare.

In cazul in care se opteaza pentru terasa verde cu vegetatie extensiva, recomandarile si conditiile de ingrijire nu mai sunt la fel de stricte si complexe, pentru aceste proiecte utilizandu-se plante care nu necesita tratament de ingrijire deosebite (precum rulourile Sedum).

2. Amenajarea de alei, terase si sisteme de pardoseala flotanta tip deck

Functionalitatea spatiului de vegetatie intensiva, pentru a asigura functiile de recreare si agrement, este determinata prin integrarea anumitor elemente de decor (mese, banci, umbrele) si prin amenjarea anumitor alei cu ajutorul sistemelor flotante tip deck, lemn, compozit pe suport de grinzi sau ploturi reglabile.

Materialele din care sunt confectioncate pardoselile sunt: lemn natural, lemn stratificat, lemn plastifiat (sau alte materiale de tip compozit).

Lemnul este materialul recomandat datorita rezistentei la alunecare, intretinerii facile si durabilitate.

Pardoseala de tip deck se monteaza pe suporturi preasezate, cu sistem de inchidere care poate fi la vedere, prin prindere cu holsuruburi din inox, sau poate fi mascat cu cleme din PVC sau din metal.

ODU.ro - Decoruri mirifice pentru amenajarea teraselor verzi

Analizand avantajele pe care amenajarea unei terase verzi le asigura beneficiarilor, costurile de proiectare, montare si ingrijire mentin un raport corect intre investitie, durabilitate si valoarea asigurata de aceste proiecte pe termen lung.

Pe langa beneficiile estetice si de relaxare, investitia se dovedeste recuperabila in timp, in contextul contributiei la reducerea gazelor nocive din atmosfera, precum si pentru:

Reducerea poluarii;
Combaterea efectului de sera;
Conservarea ecosistemelor;
Racirea temperaturii ambientale.

Beneficiile financiare reprezinta de asemenea un aspect de mentionat, costurile pentru optimizarea temperaturilor interioare in functie de anotimp fiind si ele reduse semnificativ.

Specialistii ODU asigura servicii de consultanta pe toata durata desfasurarii proiectelor, comunicarea permanenta cu beneficiarii fiind obiectivul principal al activitatii companiei.

Date de contact

Pentru detalii suplimentare, accesati platforma online: http://www.odu.ro/

Telefon: 0744 556 594
E-mail: office@odu.ro