Tipuri de lacuri pentru parchet cu uscare rapida. Alege-l pe cel potrivit pentru tine

BUCURESTI - 31 octombrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Lacul pentru parchet nu este doar un moft, ci o necessitate. Pentru rezistenta si durabilitatea podelei de lemn, acesta este cu adevarat necesar. Exceptand avantajele legate de functionalitate, acesta ofera un aspect placut podelei si reprezinta un avantaj atunci cand vine vorba de decorarea camerelor.

Lac uscare rapida

Vom prezenta mai jos cateva tipuri de lac uscare rapida, alaturi de avantajele si dezavantajele acestora, ca sa iti fie mai usor sa decizi pe care il vei alege pentru casa ta.
Fie ca alegi lacuri cu aspect ultra lucios, lucios sau mat, cu siguranta ti-ai dori un lac cu uscare rapida, deoarece este mai practic si te ajuta sa economisesti timp pretios.

Lacuri poliuretanice pe baza de apa

Lacurile poliuretanice reprezinta alegerea standard in ziua de azi, atunci cand vine vorba de finish-ul pentru parchet. Varietatile pe baza de apa au reputatia de a fi eco-friendly, dar nu extrem de durabile. Vestea buna este ca in prezent, acestea au devenit la fel de durabile ca verisorii lor, finish-urile pe baza de ulei. Singura diferenta este culoarea, lacurile poliuretanice pe baza de apa sunt transaprente, in timp ce uleiurile pentru parchet poliuretanice au o usoara tenta maronie.

Acest tip de lac are un continut redus de compusi organici volatili, ceea ce il face usor de aplicat, chiar si fara ajutor specializat. Sunt recomandate 3-4 straturi, iar pentru a lacui aproximativ 150 de mp va trebui sa scoti din buzunar cam 150 de lei.
Avantaje: uscare rapida (2-4 ore intre straturi), miros discret si continut redus de compusi organici volatili, nu ingalbeneste si se aplica usor.
Dezavantaje: sunt mai scumpe decat uleiurile pentru parchet poliuretanice.

Lacuri pentru parchet uretan

Ofera un finish durabil si rezistent, dar sunt mai dificil de aplicat deoarece se usuca extrem de repede, asa ca este recomandat sa alegi pe cineva specializat pentru aplicarea lor. Au un continut foarte ridicat de compusi organici volatili, un alt motiv pentru care cineva amator nu ar trebui sa le aplice singur si se recomanda ca proprietarii casei, chiar si animalele de companie sa astepte pana la doua saptamani de la aplicare inainte de a se intoarce in casa. Este alegerea perfecta pentru case intens circulate, cu mai multi copii. Pretul ajunge undeva la 4-8 lei per 0,3 mp acoperiti, incluzand aplicarea profesionala.
Avantaje: uscare foarte rapida; sunt extrem de durabile.
Dezavantaje: continut ridicat de compusi organici volatile; trebuie aplicate de catre profesionisti.

Lacuri pentru parchet cu intaritor acid

Sunt o varianta de lac uscare rapida mai rezistenta si mai durabila fata de cel prezentat anterior, sunt cele mai scumpe lacuri pentru parchet si au nevoie de asemenea de aplicare profesionala. Pretul poate ajunge pana la 20 de lei per 0,3 mp acoperit, incluzand aplicarea profesionala. Sunt potrivite pentru podele din lemn exotic sau podele din lemn cu design special.
Avantaje: foarte durabile, uscare extrem de rapida.
Dezavantaje: cele mai scumpe lacuri, continut ridicat de compusi organici volatili; trebuie aplicate de catre profesionisti, refinisarea este dificila dupa aplicare.

Daca vrei sa afli mai multe despre optiunile pe care le ai atunci cand vine vorba de lacul cu uscare rapida pentru parchetul din lemn, intra aici unde vei gasi lacuri ZOBEL ce garanteaza rezistenta la umiditate, zgarieturi si stabilitate la variatii de temperatura. . Firma Klebrom are peste 20 de ani de experienta in comercializarea lacurilor pe baza pe apa pentru parchet, reprezentand pe teritoriul Romaniei firma germana ZOBEL CHEMIE GmbH.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fortin-agency/tipuri-de-lacuri-pentru-parchet-cu-uscare-rapida-alege-l-pe-cel-potrivit-pentru-tine