'RencontreS' un spectacol marca PassePartout DP

BUCURESTI - 10 aprilie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Compania de teatru Passe-Partout DP va invita JOI, 17 APRILIE 2008, orele 19:30 la spectacolul 'RencontreS', realizat de Dragos Huluba si Violeta Totir.
Intr-o miscare teatrala dominata de spectacole axate pe efecte scenice exagerate, dictate de regizori care vor sa fie mai presus de interpretii ce devin slavii executanti ai viziunilor regizorale cu pretentii de originalitate, Compania de teatru 'Passe Partout D.P.' sustine linia expresiei interiorizate, comunicarea directa a emotiei, evidentierea talentului celor ce transmit publicului provocarea la gandire.

Scenariul si regia acestui regal artistic apartin lui Dragos Huluba si Violetei Totir care sunt si interpretii cuplului. In cazul unui astfel de spectacol, de miscare si expresie, de dans si gest, daca regizorul este si interpret, mult mai credibila devine evolutia sa. Subliniem ca genul impus de Dan Puric, se detaseaza de 'teatru-dans', cele doua stiluri de expresie au in comun doar lipsa replicii. Dan Puric urmareste in stilul promovat, ca si discipolii sai, armonizarea pantomimei, mijloc principal de exprimare, cu dansul esentializat.
'Rencontres' este o... 'intalnire' cu harul celor ce vor sa comunice sincer si direct, emotie publicului.
Umorul curge subtil, rafinat, dulce, din îmbinarea gesturilor, expresiilor vizuale cu muzica. O întreagă lume a trăirilor umane, a scenelor de viaţă sînt decupate din real şi transpuse de cei doi eroi. Secvenţe din filme celebre sunt revitalizate prin patomimă, într-un comic aproape violent, reversibil în rafalele de râs din sală.
'Rar un asemenea spectacol în lumea teatrală de azi... un comentariu fin asupra dragostei cu un umor rafinat marca sigură a unui talent inteligent' (Dan Puric)
Nu ratati aceasta intalnire cu muzica, stepul si pantomima la Sala Rapsodia din Str. Lipscani nr. 53

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-art-production/rencontres-un-spectacol-marca-passepartout-dp