Lansarea ediţiei a doua a concursului de eseuri premiat cu bursa “Alexandru Paleologu”

BUCURESTI - 6 martie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Anul acesta, lansarea ediţiei a doua a concursului va avea loc sâmbăta, 10 martie, ora 12.00, la Teatrul Naţional Bucureşti, în cadrul RIUF ( Romanian International University Fair), în prezenţa doamnei Pia Paleologu şi a lui Alex Mihai Păun,câştigătorul de anul trecut al concursului de eseuri şi, implicit, al bursei Alexandru Paleologu.

Concursul de eseuri este deschis tinerilor români care sunt elevi sau studenţi, fie în România, fie în străinătate.
Tema eseului în acest an este: „Ce poate învăţa Europa de la noi ?”
Din juriu fac parte personalităţi ale culturii române, printre care Neagu Djuvara, Ştefan Câlţia, Barbu Cioculescu şi Toader Paleologu. Câştigătorul concursului va beneficia de bursa „Alexandru Paleologu”, în valoare de 1.000 de euro. În plus, în cazul în care mai multe eseuri se vor distinge printr-o calitate deosebită, se vor acorda premii speciale, din fondul de sponsorizări.
La prima ediţie a concursului s-au înscris peste 150 de eseuri şi s-au acordat, pe lângă bursa anunţată, trei menţiuni.

Despre Fundatia Culturala Delta

Într-o perspectivă pe termen mediu, Fundaţia Culturală Delta îşi doreşte ca, prin calitatea eseurilor acceptate în concurs, să se poată furniza substanţa necesară unui volum inedit sau chiar suportul pentru realizarea unui volum omagial „Alexandru Paleologu”.
Concursul anual de eseu premiat cu bursa „Alexandru Paleologu” se adaugă
seriei de proiecte desfăşurate de Fundaţia Culturală Delta, având ca scop susţinerea tinerilor studenţi de valoare.
Deoarece considerăm că tinerii români au nevoie de sprijinul nostru pentru a-şi pune în practică proiectele şi pentru a-şi pune în valoare talentul, pentru anul 2007, Fundaţia Culturală Delta anunţă iniţierea a încă opt burse, fiecare in valoare de câte 1.000 de euro. Domeniile pentru care se vor acorda bursele, precum şi temele propuse pentru anul 2007, vor fi anunţate în data de 10 martie, în cadrul RIUF (The Romanian International University Fair), urmând ca regulamentele să fie publicate în lunile aprilie şi mai pe site-ul fundaţiei: www.deltaf.org .

Fundaţia Culturală Delta
Persoana de contact: Viorel Zaicu
Str. Edgar Quinet nr. 9, Sector 1, 010017 Bucureşti
Tel: [004] 021.312.16.41, [004] 021.312.16.42 Fax: [004] 021.312.16.40