Fundatia de Sprijin Comunitar organizeaza Galele Comunitatii Bacauane

Bacau - 31 ianuarie 2007

Comunicat tip General in ONG

Fundatia de Sprijin Comunitar organizeaza in zilele de 21 si 22 februarie 2007, Galele Comunitatii Bacauane. Se continua in acest fel traditia evenimentelor dedicate persoanelor, firmelor si institutiilor pentru care implicarea in problemele societatii reprezinta o parte importanta a filosofiei de viata sau a culturii organizationale. In acest an, noutatea este data de faptul ca Gala Premiilor Comunitatii Bacauane, evenimentul central al Galelor, aflat la editia a VI-a, va fi precedat de Gala Voluntarului, aflata la cea de a doua editie. Se doreste in acest fel cumularea celor doua evenimente care celebreaza implicarea voluntara si neconditionata intr-o mare sarbatoare a responsabilitatii sociale.

Scopul principal al Galelor Comunitatii Bacauane este recunoasterea meritelor tuturor celor care s-au implicat in actiuni care au vizat dezvoltarea comunitatii bacauane si sprijinirea categoriilor defavorizate.
Gala Voluntarului va deschide cele doua zile de sarbatoare in data de 21 februarie incepand cu ora 17:00, in sala de conferinte a Agricola International. Aceasta Gala este gandita ca o rasplata si o recunoastere a activitatilor deosebite pe care voluntarii le desfasoara, sprijinind copiii, batranii suferinzi si persoanele nevoiase, implicandu-se in numeraose proiecte care privesc sanatatea sau mediul, activitati culturale sau sociale etc .
Se urmareste ca principal obiectiv mediatizarea conceptului de voluntariat in cadrul comunitatii, atragerea atentiei opiniei publice asupra acestui fenomen si nu in ultimul rand motivarea voluntarilor actuali pentru activitatile din 2007. Deoarece se doreste ca si acest eveniment sa devina o traditie pentru toate organizatiile din Bacau care lucreaza cu voluntarii, in acest an FSC si-a propus sa extinda evenimentul si sa implice toate ONG-urile care doresc sa isi premieze voluntarii cei mai activi.

Gala Premiilor Comunitatii Bacauane este evenimentul principal al celor doua zile, fiind cel mai important eveniment de promovarea a responsabilitatii corporatiste din judetul Bacau. Locul de desfasurare va fi restaurantul Decebal iar primirea invitatilor se va face incepand cu ora 18:00. Si in acest an obiectivul principal il constituie acordarea unor distinctii persoanelor, firmelor, institutiilor care in anul 2006 au desfasurat actiuni de mecenat, donatii, sponsorizari, activitati deosebite in domeniul sprijinirii celor aflati în suferinta, gesturi deosebite de omenie si respect fata de semeni, actiuni de voluntariat în slujba comunitatii. Un juriu alcatuit din reprezentanti ai principalelor institutii si ONG-uri din judet care desfasoara activitati in domeniul protectiei sociale, sanatatii si invatamantului dar si reprezentanti mass-media, va analiza nominalizarile care vor fi trimise pe adresa FSC de catre publicul larg dar si de catre ONG-urile active din judet si va decide care au fost cei mai merituosi activisti ai societatii civile in 2006. Se doreste in acest fel ca Premiile Comunitatii Bacauane sa reflecte in totalitate si cu maximum de impartialitate cele mai importante initiative civice si umanitare din anul precedent.
La fel ca si in anii trecuti al doilea obiectiv al Galei Premiilor Comunitatii Bacauane este strangerea de fonduri pentru sustinerea financiara a programelor derulate de Fundatia de Sprijin Comunitar. Pentru aceasta, pe langa premiantii si invitatii de onoare ai Galei, vor exista si in acest an importanti invitati din mediul de afaceri bacauan care vor contribui cu sponsorizari financiare pe trei nivele:
- Sponsori de Diamant cu o contributie de 3000 euro care sunt si sponsorii principali ai Galei,
- Sponsori de aur cu o contributie de 1400 euro
- Sponsori de argint cu o contributie de 1000 euro
Pe langa acestia vor exista si alti sponsori care ne vor sprijin in pregatirea si derularea celor doua evenimente cu bani, bunuri sau servicii. Deoarece efortul acestor firme este laudabil si merita cunoscut de intreaga opinie publica se va incerca promovarea lor in presa locala dar si in cadrul Galelor.
In ceea ce priveste destinatia banilor si modul de cheltuire a lor Fundatia de Sprijin Comunitar doreste sa ofere maximum de transparenta pentru ca toti cei care ne sprijina sa fie convinsi de importanta si utilitatea implicarii lor. Astfel la editia a V-a a Galei Premiilor Comunitatii din 2006 au fost colectati 19.546 euro din care, in urma acoperirii cheltuielilor de organizare, au ramas 13.320 de euro pentru programele si beneficiarii FSC. Acesti bani au fost cheltuiti de-a lungul anului precedent astfel: acoperirea cheltuielilor pentru ingrijirea si asistenta medicala la domiciliu pentru batrani – 4.140 euro ; intretinere si reparatii Casa Pistruiatul – 1028 euro; tabara, excursii si alte activitati recreative pentru copii de la Casa Pistruiatul – 2228 euro ; sprijin acordat pentru 3 familii sarace din mediul rural in vederea renovarii si extinderii locuintelor – 1810 euro ; 3 burse pentru liceu acordate unor copii din mediu rural – 1237 euro ; doua excursii pentru persoanele varstnice din cadrul centrului « Speranta – Dr. Stefan Ciobanu » - 857 euro ; cheltuieli cu activitati de kinetoterapie si socializare in cadrul centrului « Speranta – Dr. Stefan Ciobanu » - 514 euro ; acoperirea cheltuielilor cu asistenta medicala in mediul rural – 1329 euro ; materiale pentru cluburi educative si recreative la Casa Pistruiatul – 175 euro.
Pentru editia din acest an se urmareste colectarea de fonduri pentru sustinerea financiara a proiectelor deja existente, care se bucura in continuare de aprecierea beneficiarilor si raspund unor nevoi reale din comunitate. Se au in vedere aici in special serviciile de asistenta medicala si ingrijire la domiciliu pentru varstnicii, activitatile din cadrul Casei Pistruiatul si programul complex de asistenta medicala si sociala din mediul rural. In plus se dorestere concepere si initierea unor mini-proiecte derulate de catre voluntarii FSC prin care se urmareste sporirea gradului de implicare a acestora in viata comunitatii precum si responsabilizarea si formarea unui spirit civic autentic. Pe langa acestea se doreste renovarea si reamenajarea centrului pentru persoane varstnice « Speranta – Dr. Stefan Ciobanu » unde dotarile si mobilierul nu au mai fost schimbate de la infiintarea centrului in anul 2002.
Toate acestea nu se pot face decat cu sprijinul sponsorilor si partenerilor nostri, astfel incat dorim sa adresam o invitatie tuturor oamenilor de afaceri din Bacau de a ni se alatura si de a participa la Gala Premiilor Comunitatii Bacauane punand astfel umarul la imbunatatirea vietii semenilor nostri aflati in nevoie.

Despre Fundatia de Sprijin Comunitar

Fundatia de Sprijin Comunitar este o organizatie neguvernamentala, cu statut de utilitate publica, apolitica si nonprofit, fara caracter religios, inregistrata in iunie 1997. Prin programele noastre adresate copiilor, batranilor sau comunitatilor rurale am ajutat de la infiintare peste 25.000 persoane aflate in situatii de marginalizare si risc social.
Misiunea noastra este:
- sprijinirea grupurilor dezavantajate ale comunitatii, prin programe medicale, sociale si educationale;
- sprijinirea dezvoltarii comunitatilor locale;
- incurajarea parteneriatului dintre sectorul neguvernamental, administratia publica, la nivel local si regional si sectorul privat
Acreditata prin acordarea statutului de Organizatie de Utilitate Publica prin hotararea de guvern nr 388 din 5 mai 2005, F.S.C, are la ora actuala un numar de 70 de angajati, peste 200 de voluntari, 11500 de beneficiari, un centru comunitar pentru copii si unul pentru varstnici. F.S.C. este sustinuta in proportie de 70% din fonduri externe (U.K.,SUA, Franta, Uniunea Europeana).

Ionut Chirita - coordonator eveniment
departamentpr@fsc.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-de-sprijin-comunitar/fundatia-de-sprijin-comunitar-organizeaza-galele-comunitatii-bacauane