“Impreuna pentru o Delta curata!”- rezultate incurajatoare dupa numai 6 luni!

BUCURESTI - 15 martie 2005

Comunicat tip General in Social

Henkel Romania anunta primele rezultate in proiectul “Impreuna pentru o Delta curata!”: 8 tone de PET-uri colectate in Delta Dunarii in primele 6 luni de derulare a proiectului (septembrie 2004 – februarie 2005)! De asemenea, folosind pubelele achizitionate de Henkel Romania, s-au mai colectat 2 tone de carton si 100 de kilograme de aluminiu!

“Impreuna pentru o Delta curata!”- rezultate incurajatoare dupa numai 6 luni!

Potrivit datelor furnizate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in 2004 cantitatea totala de deseuri colectate in 2004 in Delta a fost de 14 tone de plastic si PET-uri (din care 8 tone – 59% - prin intermediul proiectului Henkel), 5,5 tone de hartie si carton (2 tone – 36% - prin intermediul proiectului Henkel) si 220 kilograme (100 kg – 45% - prin intermediul proiectului Henkel).

In 2004, cu ocazia aniversarii a 10 ani de prezenta pe piata romaneasca, compania Henkel Romania a facut primii pasi intr-un amplu proiect de colectare selectivă şi valorificare a deşeurilor de pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, intitulat „Impreuna pentru o Delta curata!”, derulat in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD). Proiectul initiat de Henkel Romania a venit ca raspuns la problema ingrijoratoare din ultimii ani pe care o reprezinta generarea, depozitarea necorespunzătoare şi nevalorificarea deseurilor reciclabile.

In cadrul acestui proiect, Henkel Romania a oferit sprijin financiar pentru achizitionarea de pubele selective si echipamente de compactare a sticlelor de tip PET. Pubelele permit depozitarea selectiva a deseurilor (plastic, sticla, hartie, metal, resturi menajere), urmand ca acestea sa fie ridicate de catre persoane autorizate si transportate catre punctele de reciclare.

Pubelele au fost amplasate in localitatile Sf. Gheorghe, Uzlina, Maliuc, Sulina, Crisan, Mila 23, Chilia Veche, Tulcea si Pardina. In localitati si la centrele de informare au fost amplasate pubele pentru ambalaje de tip PET. Cele doua prese, cu ajutorul carora se compacteaza ambalajele de tip PET inaiante de reciclare, au fost date in folosinta – pentru inceput- primariilor din Sf. Gheorghe si Sulina, cele mai mari localitati din Delta, dar se asigură accesul şi celorlalte consilii locale din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării la serviciile furnizate de presele hidraulice pentru PET-uri.

Pe langa aceste investitii, Henkel Romania s-a implicat si in campania de informare şi educare a publicului cu privire la modul de folosire a pubelelor. In acest sens, au fost create postere si alte materiale informative care vor fi distribuite localnicilor si turistilor.

In 2005, Henkel Romania intentioneaza sa continue acest proiect prin achizitionarea de noi echipamente de reciclare (presa hidraulica si pubele) si pentru alte localitati din Delta. De asemenea, in 2005, Henkel Romania in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, a lansat un program educational in 6 scoli din Delta Dunarii pentru a sensibiliza, dar mai ales de a familiariza elevii cu notiunile si practicile de colectare selectivă şi valorificare a deseurilor, prin intermediul unor activităţi interactive. Activitatea se realizează sub umbrela programului „Impreuna pentru o Delta curata!” initiata de Henkel Romania si se va incheia cu un concurs de proiecte ecologice. O echipa din fiecare scoala participanta la acest program va avea posibilitatea ca in vacanta de vara sa aprofundeze cunoştinţele dobândite în cadrul unei tabere ecologice organizate de Henkel Romania in parteneriat cu Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Despre Graffiti BBDO

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel Romania a lansat cu succes pe piata autohtona un important numar de marci din portofoliul international Henkel. Astfel, marcile de detergenti si produse de curatat Persil, Pur, Rex, Silan, Perwoll, Clin, Bref, marcile de produse cosmetice : Fa, Palette, Taft, Gliss, Schauma, Bac, ca si cele de adezivi Moment, Super Attak, Pritt, Ceresit, Loctite si Teroson sunt astazi binecunoscute pe piata romaneasca.

Henkel Romania are circa 300 angajati, o cifra de afaceri de 2.360 miliarde lei (2004) si un portofoliu care curpinde aproximativ 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si industriali pana la tehnologii.

Roxana Poede, Graffiti BBDO, tel: 221 02 00
roxana_poede@graffiti.bbdo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/graffiti-bbdo/impreuna-pentru-o-delta-curata-rezultate-incurajatoare-dupa-numai-6-luni