I’Velo anunta deschiderea centrelor de inchiriat

BUCURESTI - 27 martie 2014

Comunicat tip General in Sanatate, Sport, CSR

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea sezonului I’Velo 2014 printr-o invitatie la un tur ciclist.
Pasionatii de bicicleta si miscare in aer liber sunt asteptati sambata, 29 martie, 2014, ora 10:00, in Bucuresti, Parcul Herastrau – Piata Charles de Gaulle pentru a lua parte la turul ciclist, desfasurat pe traseul: Bdul Nicoale Prezan – Arcul de Triumf – Bdul Kisellef – Arhitect Ion Mincu. Turul ciclist va marca deschiderea sezonului velo 2014, iar bicicletele galbene vor putea fi inchiriate gratuit in intervalul 10 :00 – 12 :00.

I’Velo anunta deschiderea centrelor de inchiriat

I’Velo 2014 inseamna o preocupare continua a cresterii gradului de satisfactie a utilizatorilor prin oferirea de servicii de calitate, extinderea proiectului in orasul Alba Iulia, o flota noua de biciclete, usor de utilizat, dar si un personal profesionist, prietenos si pregatit sa ofere experiente placute iubitorilor de pedalat.

Cele trei centre de inchiriere “I’Velo” din Bucuresti vor fi amplasate in Parcul Herastrau - Piata Charles de Gaulle, Arcul de Triumf si in Parcul Tineretului, intrarea de la Gheorghe Sincai. Aproape 400 de biciclete vor fi puse la dispozitia bucurestenilor, sapte zile din sapte, in intervalul 11.00 - 19.00, de luni pana vineri, (ultima inchiriere la ora 18 :00) si 10.00 - 19.00 sambata si duminica (ultima inchiriere la ora 18.00).

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi inchiriate, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de inchiriere sunt: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

Din 2010, cand am lansat I'Velo , si pana in prezent putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”,  a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

Pentru al patrulea an consecutiv incurajam bucurestenii sa aleaga bicicleta ca mijloc principal de transport, dar si ca modalitate distractiva de a face miscare.  In continuare, una dintre principalele noastre preocupari ramane siguranta utilizatorilor si  nevoia unei infrastructuri pentru biciclete. Ne bazam pe sustinerea autoritatilor publice, care trebuie sa prioritizeze mersul pe biciclete si sa rearanjeze intregul spatiu urban disponibil potrivit acestor prioritati. Infrastructura necesara utilizarii bicicletei este printre cele mai importante conditii de dezvoltare a unui oras prietenos cu biciclistii.", a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Despre I’Velo

In sezonul 2014, centrele “I‘Velo’’ vor putea fi gasite in tara, in orasele: Timisoara -  Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului, Constanta – parcul Tabacariei sau Gravity Park si Sibiu – Cazarma 90, iar din acest an si la Alba Iulia.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

In cei 4 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 800.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Despre Raiffeisen Bank :

Raiffeisen Bank este o banca universala de top pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii de calitate superioara persoanelor fizice, IMM-urilor si corporatiilor mari, prin multiple canale de distributie: unitati bancare, retele de ATM si EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) si internet banking (Raiffeisen Online).  Raiffeisen Bank are o retea de peste 540 agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti, dintre care 100.000 de IMM-uri si 6.800 corporatii mari si medii.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Pentru informatii suplimentare:

Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Mobil: 0728.051.780

Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23

Adresa: str. Intrarea Valului nr.2, sect.1, Bucuresti

Email: geanina.matei@greenrevolution

Mai multe detalii pe: www.ivelo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/green-revolution/i-velo-anunta-deschiderea-centrelor-de-inchiriat