I’Velo deschide centrul Tineretului

BUCURESTI - 10 iulie 2013

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sanatate, Sport

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea unui nou centru “I’Velo” in parcul Tinereteului, astazi, 10 iulie.

I’Velo deschide centrul Tineretului
 Din 2010, cand am lansat I'Velo, si pana in prezent, putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor

Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank

Centrul de inchiriere “I’Velo”, amplasat la intrarea in parcul Tineretului , dinspre liceul Gheorghe Sincai,  va pune la dispozitia bucurestenilor 120 de biciclete, sapte zile din sapte, in intervalul 11.00 - 21.30, de luni pana vineri, (ultima inchiriere la ora 20.30) si 10.00 - 21.30 sambata si duminica (ultima inchiriere la ora 20.30).

La fel ca si anul trecut, bicicletele I’Velo vor putea fi disponibile, atat contra cost, cat si gratuit. Tinerii sub 16 ani si pensionarii au posibilitatea de a inchiria bicicletele gratuit, pe baza carnetului de elev, respectiv, al talonului de pensie. Tarifele de inchiriere sunt: 4 lei pentru 1 ora si 15 lei pentru 24 de ore.

“Din 2010, cand am lansat I'Velo , si pana in prezent, putem spune ca am reusit sa aratam ca bicicleta nu este doar mijloc de agrement, in week-end, ci chiar mijloc de transport la si de la serviciu. Vrem sa ii incurajam pe oameni sa foloseasca in continuare cat mai mult bicicleta, sa isi lase masinile acasa si sa pedaleze pentru sanatatea lor si a orasului lor”,  a declarat Corina Vasile, Director Comunicare si Relatii Publice Raiffeisen Bank.

“Pentru al patrulea an consecutiv suntem prezenti in parcul Tineretului cu proiectul I’Velo si, dupa solicitarile ajunse la noi, suntem fericiti sa constatam ca tot mai multi bucuresteni au introdus bicicleta ca transport de baza in viata curenta « , a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Despre I’Velo

In sezonul 2013, centrele “I‘Velo’’ vorputea fi gasite in Bucuresti –parcul Herastrau, Arcul de Triumf si Charles de Gaulle, Tineretului, Timisoara -  Parcul Copiilor si Parcarea Hotelului Timisoara, Iasi – Parcul Copou, Brasov – Piata Sfatului si Constanta – parcul Tabacariei sau Gravity Park si Sibiu – Cazarma 90.

De asemenea, “I’Velo” ofera in continuare, posibilitatea de a rezerva online bicicletele. Se pot inchiria un numar maxim de 3 biciclete, accesand site-ul www.ivelo.ro

I’Velo” este cel mai important proiect de bike-sharing din Romania si are ca misiune introducerea graduala a bicicletei in peisajul vietii urbane, atat pentru recreere, cat si ca mijloc de transport alternativ, sanatos, cu impact minim asupra mediului.

In cei 3 ani de functionare, programul  “I’Velo” a reusit sa scoata aproximativ 700.000 de romani la pedalat si a contribuit la reducerea emisiilor de CO2 din atmosfera cu aproximativ 1200 de tone.

Programul “I’Velo”, initiat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Sibiu, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Despre Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 525 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 105.000 de IMM-uri si 7.500 de companii.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. Green Revolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Pentruinformatii suplimentare:

Matei Geanina, Communication & PR Coordinator @ ASOCIATIA GREEN REVOLUTION

Mobil: 0728.051.780

Telefon: 021/310.63.97; Fax: 021/316.28 23

Adresa: str. Olteni, nr.3, sect.3, Bucuresti

Email: geanina.matei@greenrevolution

Mai multe detalii pe: www.ivelo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/green-revolution/i-velo-deschide-centrul-tineretului