Firma Noblesse Group International a fost omagiată pentru proiectul realizat la mănăstirea Sf. Maria din Techirghiol

BUCURESTI - 12 decembrie 2018

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

În data de 9 decembrie 2018, Biserica Ortodoxă Română a acordat o diplomă omagiară firmei Noblesse Group International în semn de prețuire și recunoștință pentru merite deosebite în promovarea identității poporului român.

Pardoseala din marmura

Diploma a fost înmânată la Reședința Patriarhală din București lui Silviu Preda, managing partner & co-founder Noblesse Group International, și lui Alessandro Lusito, arhitect partner și totodată managerul studioului de arhitectură și design interior al Studio Insign, member of Noblesse Group.

Arhitectul de interior Alessandro Lusito, cel care a realizat proiectul pentru pardoseala din marmură a bisericii de la mănăstirea Sfânta Maria din Techirghiol a declarat: “La baza proiectului intitulat “Pardoseala de la Biserica Sf. Maria” a stat o analiză amplă a mănăstiri din punct de vedere estetic, funcțional, cât și din punctul de vedere al amplasării. Pentru a conserva atmosfera locului și a se integra in simbolistica religioasă, designul pardoselii de marmură a fost inspirat atât din motive biblice, cât și din elementele specifice locului. În procesul de design al pardoselii am încercat să creăm un limbaj grafic complex care să creeze o simbioză între motivele de natură religioasă și cele de natură genius loci“.

Biserica în stil maramureșean poartă hramul Sf. Apostoli Petru și Pavel și este amplasată în incinta mănăstirii. Aceasta datează din secolul al XVIII-lea și este considerată monument istoric.

Pentru pardoseala bisericii, arhitectul de interior Alessandro Lusito a ales marmura, un material nobil care în sine prezintă prestigiu și prețiozitate, transcendență și istorie. “Marmura este un element distinctiv și extrem de durabil care înfrumusețează o vastă gamă de spații de cult”, a mai adăugat arhitectul Alessandro Lusito.

Fondul compoziției este constituit cu marmură Crem, o nuanță deschisă care transmite senzația de liniște și împăcare. Rosso Alicante a fost folosit ca accent și Contur, aceasta fiind regasită ca și textură în picturile parietale. Formele sunt remarcate prin folosirea marmurei maronii, care creează un mic Constrast prin care se evită efectul de monotonie. Accentul de culoare a fost creat prin folosirea texturii de marmură verde care se pretează bine pentru formele florale, aducând un plus de realism.

Foto: Studio Insign, Mircea Florescu

##

Studio Insign, member of Noblesse Group, oferă servicii complete de arhitectură și design interior pentru proiecte rezidențiale, clădiri de patrimoniu, hoteluri, restaurante, spații publice, sedii de companie și office-uri. Reunind designeri și arhitecți talentați, cu referințe impecabile și cu pasiune în ceea ce fac, echipa Studio Insign dezvoltă și implementează cu succes proiecte de design interior și de branding în țară și în străinatate.

Studio Insign este membru al Asociației Internaționale de Design Interior din Marea Britanie, alături de cele mai prestigioase birouri de arhitectură de interior din lume. Proiectele sale au primit de-a lungul anilor numeroase premii precum Boutique Award în cadrul „The Most Office”, și au fost nominalizate în cadrul unor importante concursuri internaționale de design & arhitectură, cum ar fi: The Most Office, Design Et Al & The International Design Awards începând cu 2012, anual, SEE REAL ESTATE AWARDS.

Contact:

www.noblesse-group.com

www.studioinisgn.ro

Adresa: Str. Sfinților nr. 7, București, România

marketing@noblesseinteriors.com

Despre Noblesse Group

Noblesse Group se distinge in mediul de business national si international prin complexitatea brandurilor care il compun. Acestea sunt Noblesse Interiors, Palatul Noblesse - Lifestyle Palace, Studio Insign, Noblesse Academy, Asociatia Culturala Noblesse si Biblioteka.

Fiecare dintre acestea este caracterizat prin pasiunea pentru design interior, servicii de o inalta calitate, grija pentru protejarea si salvarea cladirilor monumente istorice si promovarea culturii si artei romanesti.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/group-noblesse/firma-noblesse-group-international-a-fost-omagiata-pentru-proiectul-realizat-la-manastirea-sf-maria-din-techirghiol