Cel mai mare târg de universități din România își deschide porțile sâmbătă

BUCURESTI - 16 octombrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Sâmbătă și duminică, 20-21 octombrie, Sala Palatului va fi locul de întâlnire a tuturor elevilor și studenților români interesați de studiul internațional și de oportunități de dezvoltare personală. Pe parcursul celor 2 zile, cei peste 60 de expozanți din 16 țări din Europa, America și Asia își vor prezenta ofertele educaționale și vor răspunde întrebărilor despre studiul în străinătate.

Vizitatorii RIUF vor avea acces la această ediție la peste 500 de tipuri de programe de licență și peste 300 de master, oferite de universități din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Suedia, Grecia, SUA, Germania, Franța plus alte destinații. Printre expozanți se numără și câteva dintre primele 30 de universități din lume (conform topului QS): Harvard (locul 3 în lume), University of Oxford (locul 5 în lume), Imperial College London (locul 6 în lume), King’s College London (locul 26 în lume) sau Hong Kong University of Science and Technology (locul 33 în lume). În plus, vizitatorii vor avea acces la peste 500 de burse oferite de universitățile și instituțiile de învățământ prezente la târg.

O oportunitate importantă pentru tinerii interesați de studiul în străinătate sunt prezentările și seminariile ce vor avea loc la RIUF. Acestea sunt sesiuni de 45 de minute de dialog în care participanții pot afla informații mai bogate decât printr-o simplă vizită la stand. În cadrul workshop-urilor vor fi prezentate informații despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre faciltățile oferite de universități pentru studenți, despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de carieră și modul în care universitățile își ajută absolvenții să aleagă domeniul potrivit. Mai mult, Harvard University, Imperial College London și Hong Kong University of Science and Technology vor susține prezentări despre studiul la o universitate de prestigiu din lume. Locurile sunt limitate și sunt disponibile în urma unei înregistrări în prealabil pe site.

Sunt ultimele zile pentru înscrieri la Spot Admissions! În urma pregătirii unui set de documente și a unui interviu de 15 minute, participanții au șansa de a fi admiși pe loc. Termenul limită de trimitere al documentelor diferă în funcție de orașul în care va fi susținut interviul. Mai multe detalii pot fi găsite la următorul link.

Pentru că după vizitarea multitudinii de standuri se instalează oboseala, la RIUF va fi disponibil și o zonă de relaxare pentru participanți, în care se pot odihni și gândi la noi întrebări despre studiul internațional, la care au nevoie de răspunsuri. În plus, la eveniment va fi organizată și o tombolă cu premii oferite de Terra Park, Okian și Farmec pentru vizitatorii care vor oferi feedback prin completarea unui formular.

Pentru a maximiza beneficiile participării la RIUF, vizitatorii sunt sfătuiți să se pregătească din timp, accesând ghidul de pregătire disponibil pe site-ul evenimentului, www.riuf.ro.

Susținătorii RIUF sunt: Intact Media Academy, Farmec și Iulius Mall.

Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Ambition, Best Resource, Biz Camp, Business24, EDU Manager, Edu News, Ejobs, Intuitext.ro, Goingout, Onlinestudent, Regielive, România Liberă, România Pozitivă, Școala EDU, Studentie.ro, Teen Press, Vinsieu, Wall-Street, Youmago, Ziare.com.

Parteneri instituționali ce contribuie la succesul evenimentului: British Council, CampusFrance, Comisia Fulbright, DAAD, Primăria Municipiului București, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Parteneri educaționali ce susțin RIUF sunt: AIESEC, Akcees, ARDOR, ASCIG, ASER, Aspire Academy, ASPSE, Best, BOS, BYP, GRASP, Hipo, ISIC, LSRS, VIP, VWI.

Despre Grup Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse si servicii educationale care ajută tinerii români în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală. Pentru mai multe informatii despre RIMME şi Grupul EDUCATIVA, vă rugăm să ne contactaţi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grup-educativa/cel-mai-mare-trg-de-universiti-din-romnia-i-deschide-porile-smbt