Primul turneu de Cupă Mondială la Judo din România

BUCURESTI - 31 martie 2005

Comunicat tip General in Sport

Începând cu 2005, România va deveni gazda anuală a turneului de Cupă Mondială la Judo, competiţie rezervată seniorilor. Bucureştiul se va alinia astfel pe traseul european al Cupei Mondiale, delimitat de oraşe importante precum Moscova, Madrid, Paris, Roma, Praga sau Rotterdam.

Peste 200 de sportivi şi oficiali din 27 de ţări vor fi prezenţi sâmbătă 2 şi duminică 3 aprilie, pe cele două suprafeţe de luptă amenajate la sala Ioan Kunst Ghermănescu (fosta Polivalentă). Delegaţii importante din ţări cu mare tradiţie în judo, cum sunt Rusia, Franţa, Marea Britanie, Spania sau Olanda, îşi vor disputa medaliile puse în joc.

Turneul este unul deosebit de puternic, cu atât mai mult cu cât, în 2007 şi 2008, va fi criteriu pentru calificarea la Jocurile Olimpice.
Federaţia Română de Judo demonstrează astfel că a obţinut girul de încredere al Uniunii Europene de Judo, după ce a organizat cu succes două competiţii de mare anvergură, respectiv Judo World Masters în 2002 şi Campionatul European de seniori din primăvara trecută.

Cu toate că unul dintre cei mai importanţi judoka din lotul naţional al României, Claudiu Baştea (73 kg), nu va putea concura din cauza unei accidentări, ceilalţi peste 20 de luptători români vor avea o şansă importantă de a se afirma în cadrul unei competiţii majore.

Despre Headline

Sâmbătă, 2 aprilie, începând cu ora 11.00, vor intra în competiţie sportivii de la categoriile de 60 kg, 66 kg, 73 kg şi 81 kg, iar duminică, de la aceeaşi oră, categoriile de 90 kg, 100 kg, şi +100 kg.
Persoana de contact: Secretarul General al FRJ,
Constantin Savu, tel. 210.80.30.
office@frjudo.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/headline/primul-turneu-de-cupa-mondiala-la-judo-din-romania