Iata cum poti slabi intr-un ritm constant pe bicicleta fitness!

Deva - 8 octombrie 2018

Comunicat tip General in Sport

Activitatea fizica regulata este benefica atat trupului, cat si mintii, iar acest fapt ar trebui sa constituie un obiectiv in sine.

Sport-Mag.ro

Fiindca scopul efortului sportiv este, de cele mai multe ori, pierderea in greutate, dezvoltarea musculaturii sau scaderea procentului de grasime a corpului, va trebui sa adopti un stil alimentar si de viata ordonat pentru a completa cu succes antrenamentele pe bicicleta fitness. In cazul in care doresti sa dai jos cateva kilograme, una dintre strategiille pe care ai putea sa le adopti este crearea unui deficit de calorii (arderea zilnica a unui numar mai mare de calorii decat cel consumat), ceea ce inseamna ca vei alege alimente specifice si, in general, portiile vor fi mai mici.

Determinarea si perseverenta sunt atuuri care te vor ajuta in atingerea obiectivelor vizate, asadar vei reusi sa slabesti numai daca vei avea o frecventa buna a exercitiilor pe bicicleta fitness. Pe langa un program regulat de antrenamente si un regim alimentar adecvat scopului pe care il ai in minte, exista multi factori pe care trebuie sa ii iei in considerare pentru a beneficia de efectul maxim al activitatii sportive. Daca vrei o schimbare, va trebui sa stii ca aceasta depinde si de nivelul de stres, factorii genetici, calitatea si durata somnului, starea actuala de sanatate sau eventualele medicamente pe care le administrezi, iar programul de antrenament va trebui sa aiba varietate si sa cuprinda atat exercitii cardiovasculare, cat si de forta, pentru a puta realiza schimbarea pe care o doresti in viata ta.

Pentru a te ajuta in atingerea cat mai rapida a obiectivelor ce te-au determinat sa incepi exercitiile pe bicicleta fitness, in randurile de mai jos vei gasi un antrenament inovativ recomandat de un antrenor american. Pentru a te asigura ca efortul pe care il faci in timpul antrenamentului corespunde obiectivului pe care ti l-ai propus, acest exercitiu se bazeaza pe monitorizarea ritmului cardiac.

“Cei mai multi oameni sunt de parere ca trebuie sa isi dea zilnic duhul in sala de sport pentru a isi perfectiona corpul”, spune Andrew Kalley, fondator al Kalley Fitness, personal trainer si antrenor de triatlon din New York. “Da, HIIT (high intensity interval training) este un exemplu de antrenament eficace, insa nu trebuie realizat exclusiv”. Pentru arderea constanta si de durata a grasimilor folosind bicicleta fitness, el recomanda combinarea antrenamentelor bazate pe intervale de efort intens cu unele de efort moderat constant. “Este o ardere mai lenta si dureaza pana sa conditionam corpul sa arda acele grasimi”. De asemenea, Kalley este de parere ca, in cazul in care urmaresti arderea grasimilor, vei avea nevoie de minim trei antrenamente cardiovasculare pe bicicleta fitness in fiecare saptamana.

Programul de slabire

Pentru a putea efectua corect acest antrenament vei avea nevoie de un dispozitiv de masurare a ritmului cardiac. Kalley afirma ca acest program de trei zile de antrenament pe bicicleta fitness este foarte potrivit incepatorilor. Programul consta in doua zile de antrenament sustinut (mentinerea ritmului cardiac la valori de 60-70% din maximum timp de 45-90 de minute) si o zi de antrenament bazat pe intervale. Nivelul de rezistenta la care trebuie setata bicicleta fitness sau viteza de pedalare necesara elevarii ritmului cardiac depind in totalitate de corpul fiecaruia, insa Kalley indica doua metode: pedalarea moderata la o rezistenta mare sau pedalarea rapida la o rezistenta moderata spre mare. Antrenamentul bazat pe intervale de efort variabil pe care acesta il propune este urmatorul:

1 minut: pedalati la 76-85% din RCM (ritmul cardiac maxim)
2 minute: recuperare pedaland la 60% din RCM
Repetati de 6 ori.

Inca se dezbat metodele cele mai precise de a masura varful ritmului cardiac la femei, insa multe studii sunt de acord cu urmatoarea metoda: scadeti varsta pe care o aveti din 220. Facand aceasta, veti putea calcula valorile pe care doriti sa le mentineti (60%, 76-85%) in timpul pedalarii la bicicleta fitness folosind acest rezultat ca referinta.

Inca o recomandare extrem de importanta este sa nu uiti niciodata de perioadele de incalzire si, respectiv, revenire. Astfel, 5 minute de pedalare usoara inaintea antrenamentului si inca 5 dupa antrenament te vor feri de accidentari.

Fie ca esti incepator sau avansat, fie ca vrei sa dai jos cateva kilograme sau doar sa-ti imbunatatesti starea generala de sanatate, poti gasi bicicleta fitness ideala daca intri acum pe Sport-Mag.ro. Sezonul reducerilor de toamna a inceput, asa ca grabeste-te sa profiti de preturi imbatabile la o gama larga de articole fitness si echipament sportiv!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/iata-cum-poti-slabi-intr-un-ritm-constant-pe-bicicleta-fitness