Prima zi a conferintei internationale "Who's afraid of democratization?" s-a incheiat cu succes

BUCURESTI - 6 septembrie 2005

Comunicat tip General in Politic

In deschiderea oficiala a conferintei internationale organizate de Asociatia Studentilor din Facultatea de Stiinte Politice, SNSPA si International Association of Political Science Students, Traian Basescu si Mircea Geoana au tinut un discurs cu privire la problematica Marii Negre . Importanta geo-strategica pe care acestia o acorda spatiului marii este vitala in dezvoltarea pe termen lung a relatiilor bilaterale ale Romaniei cu Nato si UE, afirma Traian Basescu in discursul sau. Acest lucru este valorificat si de catre organizatori prin crearea retelei IAPSS BRIDGES NETWORK.

Prima zi a conferintei internationale

Liliana Popescu, lector universitar SNSPA, Adrian Miroiu, decan Facultatea de Ştiinţe Politice SNSPA, Valeriu Stoica, ex-ministru al Justiţiei au discutat ieri, in cadrul primei zile a conferintei , alaturi de cei 25 de studenti participanti despre "Tranzitia de la democraţia electorală la democraţia liberală. Limitele democraţiei liberale ca model universal de guvernământ” .

Dragoş Paul Aligică, profesor George Mason University Daniel Dăianu, analist economic au abordat in cadrul mesei rotunde tema „De la economie centralizată la economie de piaţă – există modele universale?”

Programul celei de-a doua zi a conferintei, 6 septembrie este urmatorul:

10:00-12:30
Masă rotundă “Societatea civilă-agent al democratizării”-partea I

Invitaţi: Sorin Ioniţă, director executiv Societatea Academică din România, Vladimir Pasti, lector universitar SNSPA, Dorel Şandor, analist politic, Cristina Guseth, director Freedom House România

17:00-17:45
Masă rotundă „Politicile în domeniul minorităţilor - indice al democratizării” – partea I

Invitaţi: Gabriel Andreescu, lector universitar SNSPA, Smaranda Enache, preşedinte a Ligii ProEuropa, Dan Pavel, director Project for Ethnic Reform, Dan Oprescu, Departamentul pentru Relaţii Interetnice

18:00-19.30

Masă rotundă „Politicile în domeniul minorităţilor - indice al democratizării” – partea a IIa

Despre IAPSS Bridges Network

IAPSS Bridges Network se doreste a fi o reţea specializată a studenţilor la ştiinţe politice din regiunea Mării Negre , o necesitate si o cât mai strânsa colaborare pe plan profesional între membrii comunităţii academice de specialitate din această arie geografica. Scopul IAPSS Bridges Network este tocmai realizarea acestui tip de conexiune transfrontalieră necesară în perspectiva noilor realităţi europene şi internaţionale.

Proiectul se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe si beneficiază de sprijinul Societăţii Academice din România, al Societăţii Române de Ştiinţe Politice şi al Freedom House România.

Parteneri media ai Conferintei : Revista 22, Observatorul Cultural, 9AM.ro si Wall-street.ro
Tudor Trof, Press Officer Iapss Bridges Network
0722.584.282
tudor.trof@gmail.com