Marti, 09 septembrie 2014, Getin Holding S.A. a semnat contractul de achizitie a VB Leasing Romania IFN S.A. si VB Leasing Polska S.A.

BUCURESTI - 10 septembrie 2014

Comunicat tip General in Afaceri, Banci / Asigurari, Finante / Contabilitate

Ieri, 09 septembrie 2014, reprezentantii Getin Holding S.A., Polonia au semnat la Varsovia contractul de achizitie a 100% din actiunile VB Leasing Romania IFN S.A. si VB Leasing Polska S.A.. Acordul preliminar de achizitie a fost semnat in data de 15 mai 2014 cu VB-Leasing International Holding GmbH, Austria.

Rafal Juszczak

“Modelul de business al Getin Holding este unul extrem de dinamic, concentrat pe oferirea de servicii diversificate pentru clientii de retail si small business. Dorim sa ne consolidam prezenta in piata romaneasca prin oferirea de produse inovatoare, de calitate superioara si mai ales prin construirea unei relatii durabile cu clientii nostri . Vom dezvolta afacerile grupului in Romania in conditii de profitabilitate si risc controlat, Romania fiind o piata importanta pentru Getin Holding S.A. ”

Rafal Marcin Juszczak

Tranzactia finalizata  in data de 09 septembrie 2014, face parte din strategia de dezvoltare a grupului pe segmentul de leasing si consolidare a pozitiei grupului in piata financiara din Romania.

VB Leasing Romania IFN S.A. se afla in top 6 companii de leasing din Romania si opereaza la nivel national printr-un numar de 7 sucursale.

VB Leasing Polska S.A. este lider pe piata  de leasing din Polonia pe segmentul de masini de mare tonaj, se afla in top 10 companii de leasing si opereaza printr-un numar de 3 sucursale si 13 puncte de vanzare, avand peste 120 de reprezentanti de vanzari.

In urma finalizarii tranzactiei Romanian International Bank S.A. a achizitionat creantele rezultate din contractele de credit si leasing  ale VB Leasing Romania IFN S.A., banca urmand a-si consolida portofoliul de creante si pozitia in piata financiar- bancara din Romania.

“ Achizitia creantelor rezultate din contractele de credit si leasing ale VB Leasing Romania IFN S.A. de catre RIB, lansarea de noi produse de creditare, consolidarea echipei si relocarea sediului central intr-o cladire din nordul capitalei , sunt pasi importanti in implementarea modelului de business al grupului si consolidarea pozitiei bancii in piata financiar-bancara din Romania. ” – Stephen James Orlesky, CEO al Romanian International Bank S.A.

Modelul de business al Getin Holding este unul extrem de dinamic, concentrat pe oferirea de servicii diversificate pentru clientii de retail si small business. Dorim sa ne consolidam prezenta in piata romaneasca prin oferirea de produse inovatoare, de calitate superioara  si mai ales prin construirea unei relatii durabile cu clientii nostri . Vom dezvolta afacerile grupului in Romania in conditii de profitabilitate si risc controlat, Romania fiind o piata importanta pentru Getin Holding S.A. ” – Rafal Marcin Juszczak, Vicepresedintele Consiliului de Administratie Getin Holding, Responsabil pentru piata din Romania.

Despre Idea Bank

Romanian International Bank S.A. este o banca universala care activeaza pe piata din Romania din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 34 de unitati bancare, aflate în Bucuresti (15) si in tara (19), avand ca obiectiv permanenta imbunatatire a produselor si serviciilor oferite.
Grupul financiar polonez Getin Holding a preluat in data de 4 decembrie 2013, 100% din actiunile Romanian International Bank S.A.. Romania devenind astfel a cincea tara, alaturi de Polonia, Rusia, Ucraina si Belarus, in care grupul financiar Getin Holding este prezent.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/idea-bank-s-a/marti-09-septembrie-2014-getin-holding-s-a-a-semnat-contractul-de-achizitie-a-vb-leasing-romania-ifn-s-a-si-vb-leasing-polska-s-a