Parteneri Europeni

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”
Proiect: “Sistem de formare profesională a personalului medical în domeniul noilor tehnologii din sistemul de sănătate (diagnostic molecular) “ Acronim -TDM Cod Contract: POSDRU/81/3.2/S/58819
Beneficiar: Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei şi Ştiinţelor Biomedicale „Victor Babeş”, Bucureşti
Parteneri: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi şi Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă”, Cluj-Napoca.

COMUNICAT DE PRESA

BUCURESTI - 26 octombrie 2012

Comunicat tip General in Sanatate, Farmaceutic

Echipa de Management şi Experţii proiectului:“Sistem de formare profesională a personalului medical în domeniul noilor tehnologii din sistemul de sănătate (diagnostic molecular) TDM“, organizează

A 3-a CONFERINŢA DE PROMOVARE a ITC

INSTRUMENTUL DE TRANSFER AL CUNOŞTINŢELOR

în domeniul noilor tehnologii de diagnostic molecular

Proiectul reprezintă un instrument complex de transfer al cunoştinţelor în domeniul noilor tehnologii de diagnostic molecular (TDM) - genomică, proteomică, histopatologie şi imagistică moleculară, prin desfăşurarea cursurilor acreditate de formare profesională a personalului medical cu studii superioare şi a cursului de Managementul proiectelor cu fonduri europene (MPE), a personalului de conducere din domeniul sanitar din România.

Participanţii beneficiază gratuit de manuale pentru fiecare curs şi au asigurate atât cheltuielile privind participarea la curs, cât şi transportul, cazarea şi masa.

Pentru absolvenţii cursurilor TDM se eliberează Certificate şi se acordă credite prin Colegiul Medicilor şi Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România, iar pentru absolvenţii cursurilor MPE se acorda Certificate CNFPA.

În cadrul CONFERINŢEI ITC, Experţii şi Echipa de Management vor prezenta componentele ITC - mijloace de transfer rapid al cunoştinţelor dinspre cercetare către practica medicală: Corpul de experţi în tehnologiile de diagnostic molecular, manuale şi ghiduri TDM, un sistem informatic integrat pentru centralizarea datelor privind TDM, un portal TDM, care vor funcţiona şi după incheierea proiectului, ca oportunitate de perfecţionare profesională continuă, la dispoziţia personalului şi instituţiilor medicale la nivel naţional.

Va fi prezentat stadiul de implementare a proiectului, gradul de participare a personalului din domeniul sanitar şi distribuţia cursantilor pe Regiunile de Dezvoltare din România în anii 2011 şi 2012, precum şi calendarul în 2013 a cursurilor:

Proteomică

Spectrometrie

Citometrie în flux

Citogenetică moleculară

Gene microarray

Histopatologie moleculară a ţesutului arhivat:

Hibridizare in situ şi PCR în diagnosticul molecular histopatologic

Imagistică moleculară

Histopatologie in vivo

Managementul proiectelor finanţate cu fonduri europene

CONFERINŢA va avea loc pe data de 02.11.2012, ora 1000, în Amfiteatrul „Ion Chiricuţă”, Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca şi se adresează personalului din sectorul de sănătate din Regiunile de Dezvoltare Vest (judeţe - Arad, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş) şi Nord-Vest (judeţe - Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj) din România.

Avem speranţa că vor participa cât mai mulţi manageri sau persoane desemnate să reprezinte instituţiile din sistemul de sănătate.

În speranţa că ne veţi onora cu prezenţa, vă rugăm să aveţi amabilitatea de a confirma participarea dumneavoastra sau a unui reprezentant al instituţiei la

telefon: 0758102794; fax 0264-598885 sau prin e-mail: tdm-dru@iocn.ro.

Persoană de contact Dr. Ioana Neagoe, Manager parteneriat, P2, IOCN.

Informaţii suplimentare:

website:www.tdm-dru.ro

e-mail: tdm-dru@ivb.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/incd-victor-babes/comunicat-de-presa174