Alegerea unei firme de arhitectura

BUCURESTI - 1 noiembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design

Una dintre cele mai importante parti ale oricarui proiect ce implica lucrari de constructii este alegerea corecta firmei de arhitectura si proiectare.

Una dintre cele mai importante parti ale oricarui proiect ce implica lucrari de constructii este alegerea corecta firmei de arhitectura si proiectare.

A va asigura ca aveti arhitectii si inginerii potriviti pentru a proiecta cladirea dorita este esentiala. Este important ca aceștia sa inteleaga regulile și regulamentele locale de planificare si urbanism și sa fie la curent cu cele mai recente reglementari in domeniul constructiilor. In caz contrar, indiferent de cat de atragatoare poate fi constructia gandita - daca nu poate fi construita, daca nu va fi functionala si conforma cu nevoile reale sau daca nu poate fi autorizata pentru functionare in conditiile legii, banii vor fi irositi.

Inainte de a cauta o firma de arhitectura potrivita, asigurati-va ca știti și intelegeti pe deplin ceea ce doriti din spatiul pe care il creati.

Ce trebuie sa luati in considerare

Luati legatura cu constructorii sau cunostinte pe plan local și intrebati daca aceștia cunosc un arhitect bun, pe care il pot recomanda. Gasiti cel putin doi sau trei arhitecti pentru a purta o discutie initiala. Ar trebui sa purtati o prima discutie despre proiect fara a fi taxati. Doar pe baza unor informatii initiale firma de proiectare poate formula  o oferta coerenta.

Asigurati-va ca au un minim portofoliu de arhitectura cu cladiri ce au fost autorizate fara probleme si in termenele corecte. Deasemenea, va puteti face o idee despre modul de lucru si calitatea proiectelor vizualizand portofoliul firmelor de arhitectura.

Discutati cu arhitectul bugetul minim și maxim pentru construire și specificati daca aceasta include amenajari interioare, dotari și/sau caracteristici suplimentare.

Apoi, veti dori sa aflati ce tipuri de servicii poate furniza firma de proiectare și timpul necesar pentru finalizarea proiectului. De multe ori in realizarea unui proiect sunt implicati o multitudine de specialisti: arhitecti, ingineri structuristi, ingineri de instalatii, ingineri pentru sistemele de securitate la incendiu, ingineri drumari sau care trateaza lucrarile hidroedilitare si de sistematizare verticala. De accea, atunci cand alegeti firma de proiectare cu care veti lucra, trebuie sa va asigurati ca aceasta poate furniza prin resurse proprii sau prin colaboratori realizarea si coordonarea proiectarii la nivel inalt pentru toate specialitatile implicate.

Asigurati-va ca semnati un contract ferm cu firma de arhitectura si proiectare și ca sunteti de acord cu termenii de plata in schimbul serviciilor pe care le ofera.

Despre ING PROIECT MANAGEMENT

Fiecare proiect si fiecare client are o poveste de spus. De la idei și vise la realitate prin arhitectura. Avand avantajele cunoașterii cumulative de la diferite proiecte realizate ne propunem să sprijinim clientii cu o viziune cuprinzătoare – o viziune care aduce la suprafata potentialul ascuns în fiecare proiect.