Schimb de bune practici intre Constanta si Timisoara. Conceptul Tourx, un exemplu national

Timisoara - 2 noiembrie 2017

Comunicat tip General in Turism

Răspunzând invitației Consiliului Județean Timiș, Asociația de Promovare și Dezvoltare a Turismului (APDT) și Tracia Land, echipa INOMAR Cluster a participat zilele trecute la o dezbatere susținută la Timișoara pe tema includerii în circuitele turistice a unor obiective culturale aflate în regiunile istorice ale României.

La această ediție  dedicată schimbului de bune practici  în turism au participat clustere din Banat, Transilvania și Dobrogea fiind invitat  și vicepreședintele rețelei Clustero.Eu, organizația ce reunește toate clusterele din România, foarte activ implicată în relația cu sectorul public.

Clusterul Tracia Land, focusat pe originile românilor, a moderat dezbaterea și a subliniat faptul că tradițiile, istoria și cultura românească sunt apreciate în diasporă.

Clusterul INOMAR a fost prezentat ca exemplu de bună practică în promovarea regiunii Dobrogea, cu proiectul TourX ,  care în această vară a operat tururi în sudul, centrul și nordul Dobrogei, îmbinând istoria, tradițiile, obiceiurile, vinurile și gastronomia locală într-un numar de experiențe de vacanță pentru aproximativ 1400 de turiști aflați în sejururi pe litoralul românesc.

În același context INOMAR Cluster prin Stănică Enache a propus conectarea printr-o platformă comună a celorlalte clustere și asociații regionale, într-un efort conjugat și o strategie comună prin care se poate valorifica potențialul de turism de experiențe tradițional-autentice al României, având la bază modelul validat de către ONG-ul INOMAR Cluster în Dobrogea.

INOMAR Cluster a  menționat diverse posibile circuite, atracții, furnizori și promotori care se pot conecta într-o asemenea rețea și au fost discutate aspecte legate de publicul țintă și acțiunile imediat urmatoare.

Conceptul TourX, prima platformă din România de rezervări de experiențe de vacanță va fi reluat și în alte regiuni, pâna la finalul anului 2017 fiind semnate acordurile de parteneriat și adoptat calendarul comun pentru anul 2018.

Programul INOMAR este parte integrantă a unei abordari ample pe care Clustero.Eu o are în vedere în cadrul unor acțiuni la nivel european și care vizează exploatarea și valorificarea patrimoniului cultural-istoric al României prin turism.

Despre INOMAR

Clusterul INOMAR este o organizatie non-guivernamentala a carei viziune este "Dobrogea in top 10 destinatii europene inteligente". Organizatia reuneste universitati, reprezentanti ai mediului privat, sectorul public si societatea civila intr-o platforma de comunicare si interactiune preferata de operatorii lantului de valoare al turismului care impartasesc aceeasi viziune. INOMAR Cluster propune o serie de solutii inovative la problemele destinatiilor turistice, dezvoltate intr-un hub de excelenta operationala cu experti din 10 domenii de activitate.

Taguri: instantcomtourxturisfera