Byzantium Rosso di Valachia 2005, premiat cu argint la Concours Mondial de Bruxelles 2007

BUCURESTI - 16 mai 2007

Comunicat tip General in Afaceri

Rosso di Valachia 2005, produs de Grupul Halewood România în gama Byzantium, a câştigat Medalia de Argint la Concours Mondial de Bruxelles, organizat anul acesta la Maastricht, Olanda, în perioada 31 aprilie – 2 mai a.c.

Rosso di Valachia 2005 este un vin unic, obţinut prin cupajul armonios al soiurilor de struguri Fetească Neagră, Pinot Noir şi Merlot, din recolta începutului lunii octombrie. Secretul acestui vin cu 13% volum de alcool este că menţine caracterul fiecărei varietăţi, astfel Feteasca Neagră aduce culoare, corpolenţă, individualitate, Pinot Noir adaugă complexitate, iar Merlot conferă catifelare şi persistenţă. Este un vin roşu închis, rotund, bogat în tanini moi, dar persistenţi. Are un buchet intens cu arome de prune uscate, vişine şi mirodenii. În postgust se degajă note de tabac şi migdale. Eticheta reproduce o viţă cu struguri dintr-un mozaic bizantin aflat în biserica San Vitale di Ravena, Italia.
Încă de la lansarea din 2003, Gama Byzantium este amfitrioana simbolică a tuturor reuniunilor Clubului Byzantium, înfiinţat de către Halewood România pentru iubitorii de vinuri fine .
Fie că este vorba de stilul clasic al soiurilor pure Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon şi Rose Noir sau de nota modernă a cupajelor inovatoare, Blanc de Transylvanie şi Rosso di Valachia, complexitatea gustului reflectă rafinamentul şi luxul ce amintesc de Imperiul Bizantin, iar valoarea şi calităţile acestei game sunt tot mai apreciate atât pe plan local, cât şi la nivel internaţional prin prisma calităţii oferite la un preţ rezonabil.
Unul dintre cele mai recente prilejuri cu care vinurile gamei Byzantium au primit ovaţii la scenă deschisă, la nivel internaţional, a fost la Wine Expo, Boston, februarie 2007.

“Oferim cu onestitate succesul din acest an de la Concours de Bruxelles consumatorului român, care a devenit de la an la an mai exigent şi a cărui apreciere reprezintă pentru noi confirmarea valorii adevarate” spune Dan Muntean, Director General al Grupului Halewood România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand-srl/byzantium-rosso-di-valachia-2005-premiat-cu-argint-la-concours-mondial-de-bruxelles-2007