12000 de luminiţe ce trezesc emoţii

BUCURESTI - 23 mai 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Media / Publicitate, ONG

Organizația Națională “Cercetașii României” are plăcerea de a vă invita la Festivalul Luminii, un proiect sincron ce se desfășoară în peste 15 localităţi din toată ţara: Deva, Bacău, Arad, Timişoara, Seini, Sibiu, Tecuci, Rm. Vâlcea, Giurgiu, Oradea, Cluj Napoca, Alba Iulia, Hunedoara, Tg. Mureş, Borşa şi Bucureşti.

Evenimentul din capitală va avea loc în data de 25 mai, în Parcul Carol, începând cu ora 21:00 şi este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Festivalul Luminii 2013

Cercetașii consideră că lucrurile valoroase în viață se construiesc prin suma unor gesturi mărunte. Festivalul Luminii este o modalitate de a opri timpul în loc, în ciuda agitaţiei urbane, de a face oamenii să contribuie indiferent de vârsta la valorificarea timpului, a lucrurilor importante şi a celor minore din viaţă, într-un mod creativ

Bianca Neşiu-Bedreag, Preşedintele Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României

Vom aprinde împreună 12000 de lumânări şi le vom aşeza în gulguţe confecţionate manual, iar sute de cercetași vor împărți gânduri bune, culoare și lumină tuturor celor prezenți.

Câteva dintre activitățile de anul acesta:

- Jocurile copilăriei
    - Origami
    - Desene inspiraționale
    - Jonglerii
    - Lumini și umbre
    - Expoziții de fotografie

” Pentru mine, gulguţele sunt căsuţe mici în care putem ascunde gânduri rele, iar lumina o modalitate de a scăpa de ele“, declară un  lupişor -7 ani ( Lupișorii sunt cercetașii cu vârste cuprinse între: 7-10 ani).

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” împlineşte anul acesta 100 de ani de activitate! Datorită numărului și calității membrilor săi, dar mai ales a capacității de a influența prin educație comunitățile locale, cercetășia reprezintă, de peste 100 de ani o forță socială și un lider al inovației.

Contact pentru evenimentul din București – Mihaela Ciobanu mihaela.ciobanu@scout.ro, 0723723827

Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” (www.scout.ro ), prescurtat ONCR, reînfiinţată în 1990, este cea mai mare mişcare neguvernamentală de tineret din România, cu circa 2500 de membri în 61 de centre locale (filiale) răspândite în toata ţara. Fiecare dintre aceste centre îşi planifică propria activitate în funcţie de specificul local şi de interesele şi aptitudinile membrilor ei, se integrează în comunitatea locală şi încearcă să-i ajute pe membrii acesteia să devină cetăţeni responsabili ai comunităţilor în care trăiesc. Organizaţia naţională este, de asemenea, integrată în cercetăşia mondială prin apartenenţa ei ca membră cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (www.scout.org ) şi este singura din ţară recunoscută ca atare. Organizaţia mondială numără în prezent peste de 31.000.000 membri activi în 216 ţări şi teritorii, existând doar 6 ţări în lume care nu au organizaţii de cercetaşi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/12000-de-luminite-ce-trezesc-emotii