Festivalul de Teatru Francofon - Coup de Theatre

Institutul Francez din Bucuresti va invita

Joi, 3 martie, orele 12.00, in Holul Institutului
la
Conferinta de presa organizata cu ocazia deschiderii Festivalului de Teatru Francofon
« Lovitura de teatru la Bucuresti »

Festivalul de Teatru Francofon - Coup de Theatre

Institutul Francez din Bucuresti si Ambasada Frantei organizeaza in perioada
7 –20 martie Festivalul de teatru franco-roman « Coup de Théâtre » care se va desfasura, simultan, in mai multe din cele mai prestigioase teatre din oras : Teatrul Nottara, Teatrul Bulandra, Teatrul Foarte Mic, Teatrul de Comedie, Teatrul Odeon, Teatrul Ion Creanga, Studioul Cassandra, La Scena, Sala Elvira Popescu.
Afisul acestui festival va reuni mari nume ale teatrului romanesc si oaspeti din Franta si Belgia, printre care Oana Pellea, Tompa Gabor, Razvan Vasilescu, Jacques Weber, Philippe Fenwick, Jean-Louis Danvoye, Constantin Chiriac, Mircea Diaconu, Cornel Todea, Catalina Buzoianu, Mihai Dinvale, Eugen Cristea…
Aflat la a doua editie, Festivalul de Teatru Francofon propune in acest an 14 spectacole in franceza si 15 adaptari in romana scrise de autori francezi. Programarea a fost stabilita astfel incat sa permita iubitorilor de teatru sa asiste la cat mai multe reprezentatii – pana la 21 de spectacole diferite. In acest sens, spectatorii fideli ce vor alege sa vada cel putin cinci reprezentatii, vor beneficia de un acces gratuit la un alt spectacol la alegere, in limita locurilor disponibile.
Continuand manifestarile ce marcheaza, ca in fiecare an, Saptamana Francofoniei, acest festival va acorda un loc special, dar nu exclusiv, teatrului de limba franceza. Festivalul tinde sa onoreze traditia teatrului de limba franceza – ilustrata de generatii de actori romani care au jucat in aceasta limba ca in limba materna – si sa marcheze traditia de excelenta a teatrului in Romania, care, de mai multe decenii, i-a asigurat succesul in Europa.

Despre Institutul Francez

Multumiri partenerilor :

Partener principal : BRD Groupe Société Générale
Cu sprijinul : Orange, Air France, Delegatia Wallonie-Bruxelles
Parteneri media : TVR 2, TVR Cultural, Radio Delta RFI

Georgiana Miron
georgiana.miron@culture-france.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/institutul-francez/festivalul-de-teatru-francofon-coup-de-theatre