World Education Fair: Tinerii romani incep sa isi caute o facultate in strainatate inca de la varsta de 15 ani

BUCURESTI - 27 februarie 2015

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Social, Turism

Varsta celor care isi cauta o facultate in strainatate se micsoreaza

a XX -a editie World Education Fair

a XX -a editie World Education Fair

 „Rata mare de succes a tinerilor care aplica prin IntegralEdu se datoreaza in mare masura deciziilor luate inainte de a incepe studiul in strainatate si a calitatii aplicatiilor depuse” 

Svetlan Danev, IntegralEdu - General Manager

Bucuresti, 27 februarie 2015 – Media varstei participantilor la cea de-a douazecea editie a World Education Fair, targul care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute in Bucuresti si la care si-au prezentat programele peste 40 de universitati din intreaga lume, a scazut, din ce in ce mai multi participanti venind sa isi aleaga facultatea si specializarile de studiu inca din primii ani de liceu.

„In comparatie cu editiile anterioare, la aceasta am remarcat un interes crescut al elevilor pentru alegerea celei mai bune universitati inca din primul an de liceu, 8% dintre participanti fiind tineri cu varsta de pana la 15 ani. Multi dintre acestia au venit la targ din proprie initiativa, fara a fi insotiti de parinti”, a remarcat Svetlan Danev, General Manager IntegralEdu, compania care organizeaza in fiecare an World Education Fair. Marea majoritate a participantilor (71%) raman insa cei cu varste cuprinse intre 17 si 19 ani, cei care au intre 20 si 24 de ani (15%) fiind interesati in principal de studii postuniversitare.

Cei mai multi participanti la targ au fost din Bucuresti, urmati de cei din Constanta, Brasov, Buzau, Galati, Pitesti, Ploiesti si Slatina. Acestia au fost interesati sa primeasca informatii despre specializarile oferite de facultatile de elita din strainatate, conditiile de aplicare, taxele de scolarizare si bursele oferite.

La aceasta editie au participat peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elvetia si, in premiera, reprezentanti ai unor universitati din Italia, Liechtenstein si Noua Zeelanda. Reprezentantii acestora le-au oferit studentilor si elevilor de liceu toate informatiile necesare despre studiile universitare de licenta, master si MBA. Principalele specializari cautate de romanii care pleaca sa studieze in strainatate sunt cele din domeniul economic, IT, drept, arhitectura si cele cu profil tehnic. De un interes mare din partea studentilor romani au beneficiat anul acesta universitatile cu specializari in domeniul managementului hotelier si turistic, Swiss Education Group din Elvetia si Pacific International Hotel Management School din Noua Zeelanda.

 „Am fost impresionata de organizare si de interesul aratat de studentii romani pentru universitatea noastra. Participarea la targ a fost o experienta placuta, evenimentul in sine fiind unul foarte reusit”, a declarat Teona Droc, reprezentanta a Universitatii Worcester din Marea Britanie.

 “World Education Fair reprezinta una dintre cele mai mari oportunitati pentru viitorii studenti, deoarece acestia primesc informatii despre universitatile din strainatate direct de la reprezentantii acestora. A fost o experienta frumoasa atat pentru cei care au venit, cat si pentru reprezentantii universitatilor”, a adaugat Ana-Cristina Tanase, cea care a reprezentat The Hague University of Applied Sciences din Olanda.

„Peste 95% dintre elevii si studentii care aplica prin intermediul consultantilor IntegralEdu sunt acceptati la studii universitare si postuniversitare in strainatate”, a declarat Svetlan Danev. „Rata mare de succes a tinerilor care aplica prin IntegralEdu se datoreaza in mare masura deciziilor luate inainte de a incepe studiul in strainatate si calitatii aplicatiilor depuse”, a adaugat Danev.

Noutati importante pentru cei care isi doresc sa studieze in strainatate

Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS)

Daca planuiti sa studiati in Marea Britanie atunci este necesar sa stiti ca guvernul britanic, conform Legii privind imigratia din 2014, a introdus o taxa suplimentara pe sanatate, ceea ce inseamna ca studentii internationali vor plati in noul an academic o taxa anuala de 150 de lire sterline pentru Serviciul National de Sanatate (NHS). Studentii din Uniunea Europeana sunt scutiti de aceasta taxa datorita acordurilor reciproce in domeniul sanatatii pentru cetatenii din EEA (Aria Economica Europeana), insa este necesar sa obtina un Card European de Asigurari de Sanatate (CEASS) inainte de a incepe sa studieze in Marea Britanie. Acest card este gratuit si se emite de catre casa de asigurari de sanatate in evidenta careia se afla asiguratul. Mai multe informatii despre cum puteti obtine un Card European de  Asigurari Sociale de Sanatate puteti afla accesand www.cnas.ro

 Termenele limita pentru depunerea aplicatiilor

Cei care doresc sa studieze in strainatate pot depune aplicatiile pentru Danemarca pana pe 15 martie, pentru Franta depunerea dosarelor se poate face pana pe 20 martie, pentru Olanda termenul este de 31 martie, iar pentru a studia la o universitate din Italia aplicatiile pot fi trimise pana la data de 1 iunie.

Despre IntegralEdu

Grupul de firme INTEGRAL are o experienta de 23 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta pe piata locala din anul 2009, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie din Romania si reprezinta peste 250 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. IntegralEdu organizeaza cele mai mari targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/integraledu1/world-education-fair-tinerii-romani-incep-sa-isi-caute-o-facultate-in-strainatate-inca-de-la-varsta-de-15-ani