Donatii online pentru copiii supradotati si talentati

BUCURESTI - 20 septembrie 2005

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

De astazi poti dona online pentru copiii supradotati si talentati. IRSCA Gifted Education se afla printre singurele 100 organizatii ce au castigat prezentarea in calitate de organizatii non-profit pe unicul website de donatii online din Romania: www.donatiionline.ro. Evaluarea s-a realizat prin concurs de candidaturi si evaluare de dosare. Sub patronajul Ministerului Culturii, CENTRAS, GeCAD ePayment International si Webdev au construit pentru prima oara un serviciu inovator si sigur pentru ONG-urile din România: donatiile online!

IRSCA Gifted Education a aplicat la concursul de candidaturi in Iunie 2005 si datorita performantelor sale in mai putin de un an de la infiintare a reusit sa atraga atentia si sa obtina acest serviciu avantajos atat pentru organizatie cat si pentru donatorii sai.

Donatii online pentru copiii supradotati si talentati

Ce sunt donatiile online?

Serviciul de donatii on-line oferit permite oricarei persoane fizice sau juridice sa transfere electronic, de pe propriul card, suma dorita catre organizatia preferata. Astazi dvs. nu trebuie sa va deplasati si fara nici un fel de birocratie, puteti dona! Donatia se desfasoara in cei mai siguri termeni din punct de vedere al tranzactiei online (3D-Secure, serviciu oferit de GECAD ePayment si verificat de VISA si MasterCard SecureCod) si ai protectiei datelor dvs. personale; donatia poate fi realizata in RON, US$ sau Euro. Sunt acceptate toate tipurile de debit si credit card purtand sigla Visa si MasterCard. Comisionul total al operatorilor donatiei online este de 5%. Raspunsurile altor intrebari frecvente se gasesc la: http://www.donatiionline.ro, sectiunea Donatori.

Sase motive pentru care organizatia noastra merita sa primeasca o donatie:

1. Activitatea noastra este recunoscuta pe plan national si international ca fiind de inalta valoare morala si utilitate (dovada scrisorile de recomandare de mare tinuta disponibile la: http://www.supradotati.ro/scrisori_sprijin.htm).
2. Avem rezultate concrete prin activitatea desfasurata de voluntarii IRSCA Gifted Education in ce priveste educarea si sprijinul copiilor si tinerilor supradotati. Putem sa enumeram doar cativa dintre copii pe care ii sprijinim, dar activitatea noastra include si alte nume: Alexandra Abrudan, 12 ani. Violonista, premianta international si national. Activitatea noastra include sprijinul ei si al parintilor ei atat in gasirea sponsorilor necesari urmarii scolii de muzica cat si in asistenta pedagogica si psihologica din domeniul gifted education. In plus, organizatia noastra o sprijina pe Alexandra prin activitate de public relations, promovare si sprijin pentru particiapre la concursuri. Iulia Ioana Apostol (ChiHae). Fotograf, cu expozitii internationale. Activitatea noastra include sprijinul ei pentru deplasari si participari la filmari, expozitii si concursuri, impreuna cu asistenta pedagogica si psihologica din domeniul gifted education. Copii pe care ii sprijinim se afla pe webistul nostru.
3. Misiunea noastra este nobila, de un profund umanism, iar sprijinul de care se bucura, de un profesionalism si de o calitate deosebita, ii asigura sanse ridicate de succes pentru tinte precum constructia unui Campus National in Romania. Daca vizitati websitul nostru veti gasi peste 80 de sustinatori printre care se afla cercetatori, profesori din universitati si centre de varf precum si studenti de pretutindeni.
4. Am lansat un amplu Program National Gifted Education in toamna 2005. Acesta va demara prin activitatile descrise in Programul Pilot.

Amanunte se gasesc la: http://www.supradotati.ro/program_pilot.htm.

5. IRSCA Gifted Education nu are personal platit iar toate cheltuielile administrative sunt platite de membrii fondatori; in acest fel 100% din donatii sunt folosite pentru sustinerea financiara a proiectelor anuntate. IRSCA va furniza toate datele utilizarii fondurilor in mod transparent, la sfarsitul fiecarui an fiscal in Raportul financiar anual. Membrii asociatiei contribuie prin efortul personal neplatit pentru buna activitate a organizatiei, iar rezultatele deosebite de pana acum li se datoreaza. Le multumim sincer!
6. Numar de copii ce au nevoie de noi: inestimabil. Aproximativ 5-10% din tanara generatie.

Desi organizatia noastra e foarte tanara, avand mai putin de un an de la data infiintarii, am obtinut de la sponsorii nostri sprijin, pe care avem placerea sa-i numim si sa le multumim, precum: Atlassib- sponsor deplasari in strainatate; Ziarul Adevarul- sponsor in bani; BRD Banca Romana pentru Dezvoltare - sponsor in bani. Sponsorizarile au urmarit organizarea de expozitii in strainatate si organizarea primei Conferinte Nationale asupra Educatiei Copiilor Supradotati si Talentati- RO-GATE '05.

In vederea sustinerii Primului Program National Gifted Education, IRSCA Gifted Education a lansat Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Supradotati si Talentati.

Intra in parteneriat cu noi azi!

Potrivit Raportului Conferintei de Atragere a Resurselor din Comunitate realizat de Asociatia pentru relatii comunitare in 2004, “Corporate Social Responsibility (CSR) din Romania se axeaza foarte mult pe donatii cu impact pe termen scurt, de aceea abordarea CSR de catre companiile din tara noastra trebuie sa fie mai sistematica, si de respiratie mai larga.”

In aceasta viziune, IRSCA Gifted Education reitereaza deschiderea Consortiului catre parteneriate private de lunga durata, cu marile corporatii nationale si internationale. Sunt vizate companiile ce lanseaza prin programe de implicare sociala modalitati practice de sustinere a dezvoltarii societatii civile si mai ales, a educatiei copiilor.
Amanunte despre Consortiul Roman pentru Educatia Copiilor si Tinerilor Surpadotati si Talentati se gasesc la:

Prin capacitatea de schimbare sistemica pozitiva pe care Programului National Gifted Education o antreneaza, va asiguram ca potentialul de impact social al participarii dvs. este enorm iar capitalul de imagine al asocierii cu cel mai puternic program de promovare a talentelor si inteligentelor romanesti este de natura sa va ofere avantaje de imagine pe termen lung.

In plus, motivatiile practice ale intrarii intr-un parteneriat de lunga durata in acest program ce urmareste realizarea unui program educativ de varf sunt urmatoarele beneficii pentru companii: acces la forta de munca inalt calificata, cu calitati nu numai profesionale ci si morale si de inteligenta sociala; o resursa imensa de imagine si promovare pentru dvs.; think-tanks; consultanta holistica si de proiect; outsourcing de proiecte; incubatoare de idei si noi modele de afaceri; dezvoltare de produse si tehnologii noi, etc.

Alte motivatii la fel de importante sunt: promovarea dvs. in cadrul publicului tinta si fidelizarea lui pentru produsele dvs; mandria angajatilor dvs. si cresterea motivatiei lor pentru a-si pastra locul de munca in cadrul corporatiei; expunerea in presa si mass media prin valul de opinie publica favorabil dvs. si prin influentarea pozitiva a liderilor de opinie; vizibilitatea sporita pentru produsele dvs.; contributia certa la construirea excelentei dvs. in afaceri.

Desi educatia copiilor supradotati si talentati a devenit „top priority” în intreaga lume, existand centre specializate pentru ei in extrem de multe tari, cu rezultate remarcabile in ce priveste dezvoltarea lor, Romania se confrunta cu o situatie de criza economica corelata cu un exod al creierelor. Este un moment critic pentru Romania iar contributia dvs. se va dovedi vitala pentru a sustine cea mai importanta actiune privata in domeniul educatiei in momentul prezent. Avantajele participarii dvs. vor fi pe masura.

Pentru orice informatii sau pentru a stabili o intalnire cu reprezentantii IRSCA Gifted Education nu ezitati sa ne contactati la office@supradotati.ro.

Despre Proiectul Donatii Online pentru Organizatii Neguvernamentale
Din 24 iunie a.c., sub patronajul Ministerului Culturii si Cultelor, CENTRAS – Centrul de Asistenta pentru Organizatii Neguvernamentale, GECAD ePayment International si Webdev ofera unui serviciu inovativ pentru ONG-urile din România: donatiile online!

Serviciul de donatii online permite oricarei persoane fizice sau juridice sa transfere electronic, de pe propriul card, suma dorita catre organizatia pe care o prefera. Fara deplasari la sediul organizatiei, fara birocratie!

Serviciul se adreseaza in primul rând, prietenilor organizatiei, care vor sa faca – simplu si usor – o donatie în beneficiul acesteia. Pot sa fie sustinatori români sau din strainatate, mecanismul este la fel de usor accesibil si direct.

In al doilea rând, persoanelor care doresc sa sustina initiativele societatii civile si sa aleaga un proiect sau o organizatie pe care le considera valoroase. Pe pagina www.donatiionline.ro se gasesc descrieri ale organizatiilor, cu proiectele lor. Organizatiile au fost selectate de o comisie de evaluare care a cercetat bonitatea celor înscrisi.

De la lansarea portalului din data de 24 iunie a.c. serviciul de donatii online s-a bucurat de numeroase aprecieri pozitive reflectate in presa, cu aparitii in publicatii precum: Capital (unde a fost considerat site-ul saptamanii), Adevarul, Averea, Business Magazine, Daily News, Economistul, Jurnalul National, Romania Libera, Ziarul Financiar, dar si pe site-uri cu profil IT&C precum CHIP, Comunicatii Mobile sau Computer World. "Donatii Online" are drept partener media revista Business Review, care a publicat materiale si o macheta publicitara in paginile sale.

Despre IRSCA Gifted Education

IRSCA Gifted Education este o organizatie nonprofit ce promoveaza si sprijina dezvoltarea persoanelor cu har si talent in toate domeniile, stiinta, arta, management, leadership si formeaza resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre.
IRSCA Gifted Education inseamna motorul educatiei tinerilor supradotati si talentati si “A fi la puterea multi”. Nu suntem un simplu nod intr-o retea, suntem o organizatie ce promovam “the linked world” unde fiecare competenta, valoare si fiecare talent este incurajat si impulsionat sa se dezvolte, sa se afirme personal si sa-si gaseasca locul intr-o contributie unica la progresul economic si social.
Romania trece printr-o faza de emigrare a "creierelor". Autoritatile nu au luat in considerare efectele acestui fenomen si au tratat acest lucru cu superficialitatea caracteristica promisiunilor electorale.
Initiativa noastra este menita a aduce un program pentru educatia copiilor supradotati, un sistem de educatie orientat catre dezvoltarea capacitatilor individuale si orientarea acestora catre nevoile acute de dezvoltare nationale si de rezolvare a problemelor nationale si internationale. Necesitatea unei astfel de initiative este evidenta, aceste sisteme educationale moderne fiind deja implementate cu succes in tarile foarte bine dezvoltate si contribuind imens la dezvoltarea tehnologica si economica a respectivelor tari.
Afla mai multe despre activitatea noastra astazi vizitand: www.supradotati.ro

Monica Gheorghiu, International Relations Representative
office@supradotati.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/irsca-gifted-education/donatii-online-pentru-copiii-supradotati-si-talentati