"Copii abandonati" - Jurnalul National va invita la dezbatere

BUCURESTI - 1 iunie 2005

Comunicat tip General in Social

In fiecare an, mii de copii sunt abandonati in maternitatile si spitalele de pediatrie din Romania. Cei mai multi dintre ei sunt sanatosi si au nevoie sa creasca intr-o familie. Raman in spitale, pentru ca leaganele de copii au fost desfiintate inainte ca statul sa puna la punct un sistem alternativ de protectie.

Sunt condamnati, inca de la nastere, la o viata lipsita de afectiune, la alienare si la infectii intraspitalicesti. Nu sunt vaccinati, “obligatoriu si gratuit”, impotriva bolilor copilariei, iar cei care se nasc cu probleme de sanatate ajung, cel mai adesea, n cimitirele saracilor.
Salvarea acestor copii neajutorati este responsabilitatea noastra, a fiecarui roman. “Jurnalul National” a facut primul pas, prin campania de presa care a mobilizat autoritatile statului.
Joi, 2 iunie, incepand cu orele 18:00, la sediul UNICEF din B-dul Primaverii, nr. 48A, ii invitam pe toti cei carora le pasa, colegi de presa, reprezentanti ai autoritatilor statului si ai societatii civile, la un dialog pe aceasta tema, pentru a gasi impreuna solutii concrete.
Suntem datori fata de copiii care asteapta pe un pat de spital sa mergem mai departe!

Participarea la dezbatere se poate face prin confirmare la : luminita.gurita@jurnalul.ro

Despre Jurnalul National

Nota: participarea la eveniment se face prin confirmare
Persoana de contact:

Luminita Gurita, Jurnalul National, tel: 0723 640 276

luminita.gurita@jurnalul.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/jurnalul-national2/copii-abandonati-jurnalul-national-va-invita-la-dezbatere