Cine poate inchiria o masina?

BUCURESTI - 4 decembrie 2017

Comunicat tip General in Turism

Dacă în unele ţari occidentale închirierea de maşini e cunoscută de multă vreme şi considerată a fi o opţiune avantajoasă atât pentru turism cât şi pentru utilizarea de zi cu zi, mers la serviciu e.t.c., indiferent de tip, sau pentru oricare alta situaţie care presupune locuirea pentru un timp mai scurt sau mai lung într-o localitatea depărtată faţă de domiciliul de reşedinţă, în România înca există o reţinere faţă de serviciile de închirierii auto oferite de firmele de profil.

Inchirieri auto Bucuresti

Inchirieri auto Bucuresti

Dacă în unele ţari occidentale închirierea de maşini e cunoscută de multă vreme şi considerată a fi o opţiune avantajoasă atât pentru turism cât şi pentru utilizarea de zi cu zi, mers la serviciu e.t.c., indiferent de tip, sau pentru oricare alta situaţie care presupune locuirea pentru un timp mai scurt sau mai lung într-o localitatea depărtată faţă de domiciliul de reşedinţă, în România înca există o reţinere faţă de serviciile de închirierii auto oferite de firmele de profil. Dar firmele de închirieri auto, cu excepţia celor care închiriază maşini de lux pentru ocazii speciale, nu au fost înfiintate pentru un număr restrâns de indivizi, cu ablităţi sau statut special.
Care sunt condiţiile ce trebuie îndeplinite de o persoană pentru a putea deveni clientul al unei firme de închirieri maşini? Pentru că răspunsurile să fie obiective, am făcut o scurtă analiză a „clauzelor contractuale” şi „condiţiilor de inchiriere” de pe câteva din siteurile firmelor de profil care activează pe piaţa din România în urma căreia am concluzionat urmatoarele:

Pentru orice fel de rezervare, viitorul client trebuie să completeze un formular online, în care va specifica data ridicării şi data predării maşinii, locul primirii şi locul predării şi felul maşinii dorite, respectiv câteva date personale cum ar fi numele şi prenumele, numărul de telefon.

 

Persoana pe numele căreia se închiriaza automobilul, dar şi ceilalţi şoferi, în cazul în care se optează pentru mai mulţi, trebuie să aibă vârsta minimă 25 de ani. Majoritatea firmelor de inchirieri auto Bucuresti pun această condiţie, în unele cazuri însotită de o perioadă minimă de la data obţinerii permisului auto. Sunt şi firme care cer o taxă suplimentară în cazul în care şoferul nu se încadrează în aceste condiţii

 

La rezervarea on-line, se va primi din partea firmei un e-mail şi un telefon de contact. Următoarea fază e prezentarea la unul din birourile firmei pentru încheierea contractului. Care sunt actele de care are nevoie cel care închiriază:

    Permisul de conducere, care nu e valabil dacă e expirat, sau copii dupa documente, dacă nu pot fi prezentate şi originalele, pentru confirmare.Conducătorii suplimentari, fiindcă nu e obligatoriu ca maşina să fie condusă doar de către persoana pe numele căreia se încheie contractul, trebuie să fie prezenţi în momentul închirierii automobilului.În cazuri speciale, firma poate cere, tot pentru bunul mers al lucrurilor, unele documente suplimentare, ca de exemplu bilet de avion, card de credit, o factură pentru utilităi, etc.În cazul descoperirii unui fals în acte, oricine ar fi persoana, nu se mai poate discuta despre vreo întelegere legată de închiriere.Un alt document necesar e Cartea de Identitate sau Pasaportul, în originalDe asemenea, obligatorie e prezentarea unui card de credit sau de debit, pe numele şoferului care va încheia contractul. Prezentarea cardurilor e necesara pentru acoperirea unei sume (garanţia) care poate acoperi daunele aduse maşinii, în cazul în care apar situaţii de acest gen. În cazul cardului de debit, clientul trebuie să aibă în cont această sumă.Ca o alternativă, există varianta depunerii unei sume de bani în cash, la solicitarea clientului

 

La fel ca în oricare alte întelegeri între două părţi, cu pretenţii de seriozitate şi corectitudine, firma de inchirieri masini are anumite aşteptări din partea clientului. Aceste asteptari se înscriu în ceea ce înseamnă bun simt. E firesc ca la predare, maşina să nu aibă interiorul distrus sau murdărit exagerat. E o diferentă chiar vizibilă între a murdări din neatenţie şi a face asta intenţionat. La fel, specificate în contract sunt ridicarea şi predarea maşinii în data şi la orele stabilite, iar cantitatea de combustibil din rezervor să fie aceeaşi la predare ca şi la primire.

 

Despre Kamo Auto Expert

Societatea comerciala Kamo Auto Expert SRL, este prezenta pe piata inchirierilor auto din Bucuresti inca din anul 2007. Activitatea firmei a inceput asa cum spuneam in vara anului 2007, pe fondul unei cereri in continua crestere a serviciilor de inchirieri auto pe piata din Bucuresti si nu numai. Flota noastra de inceput se rezuma la numai 3 masini din marca unui producator autohton. Dupa o activitate de peste 10 ani, putem spune ca am acumulat suficienta experienta in domeniul inchirieilor de masini pentru a putea venii in intampinarea clientilor nostrii cu servicii de rent a car de cea mai buna calitate si preturi cu adevarat competitive.
Flota noastra de masini este compusa din autoturisme de la producatori auto cu o larga experienta in domeniul constructorilor auto si acopera cam toate clasele de autoturisme, de la clasa mini, economic pana la SUV. Masinile noastre beneficiaza de o expertizare tehnica periodica suplimentara celei impuse de regulamentele R.A.R., fiind servisate corespunzator, de mecanici cu experienta. Nu in ultimul rand acordam o atentie deosebita igienizarii autoturismelor si confortului pasagerilor.
Va putem pune la dispozitie o serie de echipamente optionale cum ar fi: GPS, scaune pentru bebelusi, cutie portbagaj, dar si asistenta rutiera 24/24.
Cu speranta ca v-am convins, va asteptam sa ne vizitati la adresa websiteului nostru!