Kaspersky Lab a devenit unul dintre Top 100 vendori de software ambalat din lume

BUCURESTI - 19 august 2010

Comunicat tip General in IT&C

Kaspersky Lab, unul dintre principalii dezvoltatori de soluţii de securitate din lume, anunţă că a devenit unul dintre cei mai mari 100 de vendori mondiali de software ambalat, conform studiului realizat de compania globală de cercetare de piaţă IDC.

În fiecare an, IDC realizează un studiu privind vânzările de software pentru a determina cota de piaţă deţinută de fiecare vendor. Rezultatele studiului sunt publicate în raportul “Worldwide Packaged Software Revenue by Top 100 Vendors”. În cea mai recentă ediţie a raportului, Kaspersky Lab ocupă locul 78 şi este singura companie din Rusia prezentă în acest clasament.
Conform terminologiei IDC, software-ul ambalat este software-ul gata de utilizare, vândut prin canale de desfacere de tip magazine, leasing sau altele şi este deosebit de software-ul preinstalat sau personalizat. Studiul a analizat veniturile obţinute de vendorii de software din vânzările de software ambalat în perioada 2007-2009 şi a stabilit modificarile aferente anului 2009 comparativ cu anii precedenţi. Kaspersky Lab a avut o rată de creştere anuală de peste 42%, de câteva ori mai mare decât media de creştere a tuturor vendorilor.
Kaspersky Lab a fost, de asemenea, inclus in clasamentul IDC Top 50 pentru ”Venituri Globale din Vânzări de Software pentru Infrastructura de Sisteme”. Acest clasament grupează producătorii importanţi de software pentru infrastructura de sisteme conform veniturilor obţinute în 2009. Kaspersky Lab ocupă locul 22 în clasament. Compania a avut cea de-a treia mare creştere anuală dintre toate companiile cuprinse în cercetare. Studiile IDC acoperă mai mult de 1000 de producători mondiali de software.

Clasamentele “Worldwide Packaged Software Revenue by Top 100 Vendors” şi “Worldwide System Infrastructure Software Revenue” au fost publicate de IDC în raportul “Worldwide Software 20010–2014 Forecast Summary” (Doc #223813).

Despre Kaspersky Lab Romania

Despre Kaspersky Lab
Kaspersky Lab este cel mai mare producător de soluţii de securitate informatică din Europa şi locul patru la nivel mondial. Compania oferă unele dintre cele mai populare sisteme de securitate pentru PC, care protejează utilizatorul de viruşi, spyware, crimeware, hackeri, phishing şi spam. Produsele Kaspersky deţin o rată superioară de detecţie, având cel mai rapid timp de răspuns din industria de securitate pentru utilizatori individuali, SMB, reţele de mari dimensiuni şi sisteme de lucru mobile. Tehnologia dezvoltată de Kaspersky este utilizată la nivel mondial în produsele şi serviciile furnizorilor de top ai soluţiilor de securitate de pe piaţa IT.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.kaspersky.ro, iar pentru ultimele ştiri legate de malware, consultaţi www.securelist.com.

Despre IDC
IDC este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piaţă şi consultanţă în domeniul tehnologiei informaţiei, telecomunicaţiilor şi pieţelor utilizatorilor de tehnologie din lume. IDC vine în ajutorul profesioniştilor IT, personalului din conducere şi investitorilor pentru ca aceştia să poata lua decizii corecte în achiziţionarea de tehnologii şi strategii de business.

Peste 900 de analişti din 90 de ţări oferă expertiză globală, regională şi locală privind oportunităţile şi tendinţele pieţelor tehnologice. De peste 43 ani IDC furnizează rapoarte strategice pentru a ajuta clienţii să-şi atingă obiectivele cheie ale organizaţiilor lor.

Andrei Savu
Premium Communication
e-mail: andrei.savu@premiumpr.ro
tel: 0747.303.093