NATO înarmat cu soluţii de teleprezenţă pentru colaborare globală de la Polycom

Timisoara - 27 octombrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) utilizează de curând soluţii de teleprezenţă Polycom, în vederea îmbunătăţirii eficienţei operaţionale, colaborărilor integrative şi a măririi activităţilor de suport în toate ariile de operaţiuni.

Amplasate în şase locaţii internaţionale, soluţiile de teleprezenţă Polycom, se alătură unui sistem de videoconferinţe utilizat astăzi la sediul NATO şi în avanposturile din întreaga lume. Sistemele de bază colaborează sigur şi aproape perfect cu sistemele de videoconferinţă utilizate de cei mai încrezători parteneri NATO.

'Fluxul de informaţii este vital pentru îndeplinirea obiectivelor noastre, pentru maximizarea productivităţii şi eficienţei de personal şi pentru asigurarea succesului operaţiunilor', a declarat Malcolm Green, şef al NATO C3 Agency's Capabilities Area Team 9 (CAT 9), Networked Information Infrastructure Communication Services. “Teleprezenţa Polycom răspunde acestor provocări prin facilitarea şanselor echipelor noastre de a colabora mai eficient pretutindeni.”
Tehnologia este utilizată zilnic pentru autoritatea centrală de comunicaţii, gestionarea situaţiilor de urgenţă, evaluarea situaţiilor critice, intra/inter colaborare, munca în echipă şi implementarea proiectelor.

“(Videoconferinţa) a sporit siguranţa NATO de a acţiona în acest mediu dinamic”, declară Gyorgy Lehel, Director de Operaţiuni la Agenţia de Comunicaţii şi Informaţii NATO(NCSA) din Mons, Belgia.
Ştiinţele tehnice ajută NATO să reducă deplasările, economisind astfel bani şi îmbunătăţind productivitatea. Neconcordanţa geografică dintre locaţii, care a făcut dificilă reunirea echipelor pentru gestionarea programelor legate de cerinţele de buget şi preocupările tehnice, a fost practic eliminată prin utilizarea teleprezenţei. De exemplu, NATO a înlocuit recent o serie de întâlniri trimestriale cu videoconferinţă, beneficiind astfel de o reducere a cheltuielilor de 51.000 dolari, 500 de ore de călătorie în minus şi 21,000 kg de emisii de carbon pierdute pentru o sesiune trimestrială
Teleprezenţa contribuie, de asemenea, la reducerea riscurilor asupra sănătăţii şi securităţii personalului, riscuri impuse de călătorii. De asemenea sunt diminuate şi costurile agenţiilor alocate cazării.

Implementarea soluţiilor de teleprezenţă Polycom a reprezentat un proiect comun între NCSA şi the NATO Consultation, Agenţia de Comandă şi Control (NC3A), Efortul de colaborare marchează prima utilizare permanentă a tehnologiei de teleprezenţă în cadrul NATO.

Având ca scop punerea în aplicare a soluţiilor tehnologice care să permită îmbunătăţirea eficienţei operaţiunilor sale, NC3A a iniţiat un proiect pentru a oferi Virtual Meeting Rooms (Camere de întâlniri virtuale -VMRs) în locaţii din Bruxelles, Haga, ACT Norfolk, Virginia şi personalului de la Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE). NC3A a lucrat în strânsă colaborare cu NCSA, agenţia de asistenţă operaţională a NATO, care a sprijinit în totalitate iniţiativa şi a oferit un sistem în cadrul sediului din Belgia.

'Teleprezenţa pune la dispoziţie un cadru de întâlnire natural şi efectiv care oferă o experienţă de colaborare superioară conferinţelor tradiţionale.', declară Malcolm Green, cel care a realizat achiziţionarea pentru agenţie. Sistemele de teleprezenţă Polycom sunt avantajoase şi datorită faptului că interacţionează cu sistemele de videoconferinţă deja existente şi sistemele utilizate de partenerii noştri.

Cu imagini de mărime naturală şi calitate superioară, soluţiile Polycom TPX 306M permit participanţilor observarea clară a expresiilor faciale si a altor comunicări non-verbale care dau sentimentul de a fi în aceeaşi cameră. În plus, fiecare cameră de întâlniri virtuale a fost concepută cu aceeaşi design, începând de la vopsea, iluminare, obiectele dispuse în încăpere, pentru a crea senzaţia întâlnirii în aceeaşi încăpere, indiferent de distanţele fizice dintre participanţi. Soluţiile conţin aparate de control încorporate care permit utilizatorilor să împărtăşească cu uşurinţă orice tip de conţinut multimedia, ca parte a întâlnirii, amplificând interacţionarea şi facilitarea muncii în echipă.

În cazul în care nu este utilizat pentru teleprezenţă, sistemul Polycom TPX oferă o sală de conferinţă multifuncţională, permiţând maximizarea utilităţii unei întâlniri tradiţionale. Monitoarele high-definition pot afişa conţinutul de pe plan local (de pe laptop, conferinţă web, etc.), iar sistemul poate fi folosit pentru conferinţe audio de înaltă calitate.

LASTING System, partener Polycom, oferă în România toate soluţiile de tele şi videoconferinţă Polycom.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/lasting-software/nato-inarmat-cu-solutii-de-teleprezenta-pentru-colaborare-globala-de-la-polycom