Gala “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”: Deschide-ţi inima

BUCURESTI - 7 noiembrie 2017

Comunicat tip General in ONG

ONG-ul Sănătate pentru Viaţă, în parteneriat cu Kaufland România, sponsor principal, şi Colgate România, au încheiat cu succes proiectul “Testează şi Pictează cu Pastă de Dinţi”.

ONG Sanatate pentru Viata

ONG Sanatate pentru Viata

Peste 1000 de copii s-au jucat şi au învăţat mai multe despre sănătatea orală în cadrul a 24 ateliere de educaţie şi artă colaborativă  Roxy&Kids Art.

 

“Suntem încântaţi că am ajuns la finalul acestei campanii, care şi-a propus să educe prin modalităţi creative atât părinţii, cât şi copiii, iar la final să strângă fonduri pentru micuţii mai puţin norocoşi. Părinţii beneficiază de un curs de parenting, în timp ce copiii participanţi sunt informaţi despre importanţa sănătăţii dentare şi îşi dezvoltă propria creativitate folosind periuţe si pastă de dinţi colorată”, susţin reprezentanţii Sănătate pentru Viaţă.

 

Această iniţiativă, unică în România, urmăreşte educarea şi sublinierea importanţei îmbunătăţirii sănătăţii orale a celor mici prin intermediul artei. Timp de două ore, copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani sunt încurajaţi şi inspiraţi să folosească pasta de dinţi pentru a crea opere de artă. Cei mici pictează cu ajutorul periuţei şi pastei de dinţi de diferite culori după metoda Roxy&Kids Art, creaţíile lor abstracte fiind interpretate şi transformate în lucrări de artă colaborativă de către artistul vizual Roxana Ené. Acest proiect artistic reprezintă o experienţă remarcabilă pentru copii, care învață într-un mod cu totul inedit ce înseamnă sănătatea dentară. În timp ce copiii pictează, părinţii participă la cursul “Părinţii Ventuză”, susţinut de un psiholog acreditat pe tema nevoii de independenţă a celor mici.

 

În cadrul fiecărui atelier, copiii au contribuit la realizarea unei lucrări de artă colectivă si aceste tablouri create de copii împreună cu artistul vizual Roxana Ené vor fi expuse spre vânzare la licitaţia caritabilă ce va avea loc pe 16 noiembrie 2017, la Willbrook Platinum Center Bucureşti. Fondurile strânse vor fi destinate susţinerii asociaţiilor şi fundaţiilor Help Autism , Asociaţia Dăruieşte Viaţa, Asociaţia Minţi Creative şi Touched România.

 

“Această deschidere de a fi împreună în sprijinul unor cauze sociale va contribui cu siguranţă la clădirea unei lumi mai bune. Suntem onoraţi să avem alături parteneri de încredere mici şi mari şi invităm pe oricine să ni se alăture pentru a dărui resurse şi timp. Astfel îi ajutăm pe cei aflaţi în mare nevoie, dintr-un motiv sau altul, independent sau dependent de voinţa lor. “, afirmă membrii ONG-ului Sănătate pentru Viaţă.

 

Gazdele evenimentului sunt doamna Cristina Chiriac, Preşedinte Asociaţia Naţională a Antreprenorilor şi domnul Bogdan Nicolai, Radio Presenter şi TV Host. Printre invitaţi se numără persoane publice, reprezentanţi ai firmelor naţionale şi internaţionale şi politicieni.

 

Oricine se poate alătura acestui proiect prin achiziţia unui bilet la tombola care va avea loc în cadrul Galei. Costul unui bilet este de 50 lei. Premiile constau în produse realizate de către copiii asociaţiilor partenere. Banii colectaţi în urma vânzării biletelor pentru tombolă vor fi donaţi în scopuri caritabile.

Pentru achiziţia unui bilet la tombolă puteţi intra pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/TesteazasiPicteazacuPastadeDinti/.

Eveniment organizat cu sustinerea: Kaufland Romania – sponsor principal, Colgate Romania, Rotary Cismigiu, Himalaya, Papelier, PhotoJet, Zum Wines, Arpeggio Music School, Elena Sstrings.

 

Despre Sănătate pentru Viaţă

ONG-UL SĂNĂTATE PENTRU VIAŢĂ este platforma pe care se desfăşoară proiecte educative sociale pentru copii.

Printre proiectele ONG-ului se numără :

1. Mişcarea Green Parenting care a debutat în anii '70, odată cu primele proteste împotriva înarmării nucleare. La acel moment, termenii de vegetarian şi veganism începuseră să fie acceptaţi, iar termenul de "organic" începuse să fie folosit pentru a descrie metodele folosite în ferme.

După mai bine de 40 de ani, din ce in ce mai mulţi părinţi din întreaga lume, aleg pentru ei şi copiii lor un stil de viaţă cât mai natural, cred în beneficiile mâncării organice, cred în pace şi se opun mişcărilor radicale care ar putea duce la război.

2.  Ziua Păsărilor din cadrul Muzeului Naţional al Satului Dimitrie Guşti

Evenimentul se adresează familiilor cu copii, celor care sunt pe cale de a deveni părinţi, dar şi tuturor celor care îşi doresc să adopte un stil de viaţă sănătos cu respect pentru natură.

Detalii :

www.sanatatepentruviata.ro

https://www.facebook.com/TesteazasiPicteazacuPastadeDinti/