Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti

BUCURESTI - 9 iunie 2008

Comunicat tip General in Religie

Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti (TOB) ediţia a III-a este singurul târg ortodox din România. TOB se va desfăşura la Romexpo, pavilioanele 26-28, 12-14 iunie 2008, program de vizitare 10.00-18.00.

Targul International de Vesminte, Icoane, Carti si Obiecte Bisericesti

La a III-a ediţie a TOB (cu suprafaţă de expunere dublă faţă de ediţia precedentă) expun ateliere mănăstireşti de veşminte sfinte, reunumiţi iconari specialişti în erminia picturii bizantine, făuritorii clopotelor şi candelabrelor, sculptorii catapetesmelor şi scaunelor arhiereşti, arhitecţii şi constructorii de biserici, producători de maşini de brodat şi cusut care folosesc soft cu model bizantin şi nu în ultimul rând editorii de carte şi revistă creştină. Expozanţii sunt din România, Grecia, Austria, Germania, Ucraina Serbia.
Grecii expun maşini electronice pentru fabricarea lumânărilor, decoraţiuni interioare creştine, materiale pentru veşminte. Germanii şi austriecii expun clopote de peste 1t care pot reproduce singure chiar „Imnul Europei” sau „Fur Elise”.
Anul acesta participă la TOB 10 edituri de carte creştină.Gradinitele crestine Arc-en-Ciel organizeaza concursuri pentru cei mici si un spatiu de joaca pentru copii.
Vizitatorii pot degusta vestitul vin liturgic de Santorini, pot admira obiecte bisericeşti şi icoane produse de mari fabrici ortodoxe şi pot lua autografe de la Danion Vasile şi Laurentiu Dumitru care organizează lansări de carte.
Muzeul Naţional de Artă (M.N.A.R.) expune copia litografiată a celui mai vechi obiect liturgic din România – „Cădelniţa de la Tismana”.
La TOB sunt invitaţi să participe P.F. Părinte Patriarh Daniel, P.S. Părinte Vincenţiu, P.S. Părinte Varsanufie, P.S. Părinte Ciprian, P.S. Părinte Sebastian şi alţi înalţi ierarhi ai B.O.R.
www.targulbisericesc.eu

Cu respect, Contact:
Andrei Epure 0740221813
PR manager TOB tobromania@yahoo.com

Despre MEDIA SCAI S.R.L.

Obiectele bisericesti au avut un parcurs istoric dinamic.Forma lor a suferit in timp modificari estetice, fara a fi insa afectat scopul lor in slujirea liturgica.

tobromania@yahoo.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/media-scai/targul-international-de-vesminte-icoane-carti-si-obiecte-bisericesti