Mediatorii se implică în rezolvarea conflictului dintre medici şi guvernanţi - S.T.A.R.S. - Social Training and Antreprenorial Research Society

BUCURESTI - 18 noiembrie 2013

Comunicat tip General in Administratie Publica, Politic, Sanatate

București, 18 noiembrie 2013 – Asociaţia Mediatorilor S.T.A.R.S. îşi oferă expertiza şi resursele pentru a media conflictul dintre Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate şi Guvernul României.

Asociaţia Mediatorilor S.T.A.R.S adresează Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate, Ministerului Sănătăţii şi Ministrului Delegat pentru Dialog Social invitaţia oficială de a apela la serviciile sale pentru a iniţia procedura medierii.
S.T.A.R.S. îşi asumă responsabilitatea implicării sociale pentru ca acest conflict să se încheie înainte ca societatea să fie pusă în situaţia de a-i suporta consecinţele.

Încetarea activităţii în sistemul de sănătate poate afecta grav persoanele cele mai vulnerabile, bolnavii.

S.T.A.R.S. consideră că un eveniment cu un impact social atât de mare poate fi evitat prin contribuţia profesioniştilor în mediere.

Practica medierii a demonstrat că poziţii aparent ireconciliabile şi dispute cu încărcătură mare de tensiune îşi pot găsi rezolvarea prin contribuţia specialiştilor în gestionarea conflictelor şi în comunicare, imparţiali şi neutri; aceştia sunt mediatorii.

Poziţiile publice ale părţilor implicate în acest conflict indică faptul că există premisele ajungerii la o înţelegere prin mediere, prevenind, astfel, declanşarea grevei în sistemul de sănătate.

Asociaţia mediatorilor S.T.A.R.S. are specialiştii, resursele, capacitatea şi disponibilitatea de media conflictul dintre personalul din sistemul sanitar şi Guvern.

Despre S.T.A.R.S.

S.T.A.R.S. Social Training and Antreprenorial Research Society, afiliată Uniunii Centrelor de Mediere din România, a fost înființată cu scopul de a promova pacea socială prin încurajarea metodelor alternative de soluționare a disputelor, dar şi prin promovarea inițiativei antreprenoriale, ca o metodă de evoluție individuală şi socială. S.T.A.R.S. este o organizație puternică prin experiența relevantă şi dedicarea membrilor săi, mediatori de profil înalt, profesioniști în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanți ai societăţii civile.

Mugur Bogdan Mitroi

Preşedinte S.T.A.R.S.

office@starseu.eu

Despre Medierea tehnica si Arta