Gala Societatii Civile

BUCURESTI - 31 martie 2006

Comunicat tip General in ONG

In perioada 11-12 mai 2006, are loc a IV-a editie a Galei Societatii Civile, cel mai important eveniment de recunoastere a excelentei in domeniul activismului social.

Gala Societatii Civile

Noutatea acestei editii este recunoasterea publica a contributiei pe care mass media o aduce la dezvoltarea sectorului neguvernamental. Incepand din acest an Gala Societatii Civile acorda premii si pentru jurnalistii care, prin munca lor, sprijina dezvoltarea sectorului neguvernamental in Romania. Castigatorii acestor premii vor fi decisi chiar de catre membrii societatii civile, prin nominalizarea jurnalistilor pe care i-au perceput drept cei mai implicati in proiectele neguvernamentale.

Rezultatele studiului vor fi anuntate la Festivitatea de premiere, iar apoi vor fi postate pe site-ul Galei Societatii Civile: www.galasocietatiicivile.ro. In acest fel, societatea civila isi poate exprima recunostinta fata de jurnalistii implicati in mediatizarea actiunilor sale. In al doilea rand, aceasta lista de jurnalisti va deveni o resursa pretioasa pentru ONG-urile ce incearca sa-si comunice public actiunile si proiectele.

“Premiile pentru Jurnalism sunt consecinta unui fapt indisputabil: societatea civila a avut in mass media cel mai constant sustinator al sau. Multe dintre proiectele importante ale organizatiilor neguvernamentale au fost sprijinite de jurnalisti, iar o parte din succesul acestor actiuni le apartine. Si asta, in conditiile in care, sunt putine organizatiile societatii civile care dispun de expertiza in comunicare sau de fonduri alocate pentru acest scop.” - Andrei Bortun, Director General Millenium Communications, initiatorul Galei Societatii Civile.

Declaratii membrii juriului
“Despre societatea civila de azi pot spune ca nu seamana deloc cu cea de acum 10 ani. Sunt ONG-uri care s-au rutinat deja in luptele cu autoritatile pentru obtinerea unor banale informatii, pe care le primesc oricum doar la tribunal, dupa procese indelungate, sunt lideri de sindicat care au optat pentru politica, iesind din sfera civila, sunt organizatii ale unor 'doamne din inalta societate' care transmit mesaje extremiste (puteti citi chiar rasiste) in clipuri sociale difuzate la televizor, dar sunt si multe mici victorii care ne mai dau speranta. Dupa integrarea in UE poate vom avea o societate civila mai coagulata, capabila sa-si marcheze singura zonele de interes care necesita interventii directe si imediate cu efecte pe termen lung.” – Dana Deac, jurnalist, membru al juriului Galei Societatii Civile pentru Categoria C: Sanatate/ Servicii sociale pentru categorii defavorizate.

Continua inscrierile la Gala Societatii Civile.
Pana pe data de 14 aprilie, membrii ai unor organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa, sindicate sau persoane fizice sunt invitati sa inscrie in concurs proiectele pe care vor sa le promoveze in fata sectorului de afaceri, a mass-media si a publicului larg.

Proiectele pot fi inscrise intr-una dintre cele 8 sectiuni ale competitiei: Educatie si cercetare, Arta si cultura, Sectiunea Apararea drepturilor individuale/colective, Comportament civic si participare publica, Sectiunea Sanatate, Servicii sociale pentru categorii defavorizate, Sectiunea Protectia mediului, Dezvoltare economica si sociala.

Inscrierea se face pe baza unui formular pe care participanti il pot descarca de pe site-ul oficial al evenimentului: www.galasocietatiicivile.ro. Evenimentele Galei Societatii Civile si Festivitatea de decernare a premiilor, vor avea loc la Teatrul National din Bucuresti, intre 11 - 12 mai 2006.
Pentru a realiza o selectie a celor mai bune proiecte, Gala Societatii Civile invita in fiecare an un juriu format din personalitati publice credibile, care detin o bogata expertiza in domeniu.
Pentru ca isi propune sa demostreze publicului larg cat de importanta este implicarea in proiecte neguvernamentale, Gala Societatii Civile este sustinuta de: Connex – Vodafone (Sponsor fondator al Galei Societatii Civile), Zentiva si ApaNova (Parteneri traditionali ai Galei).

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications.

Despre Millenium Communications

Inscrierile in competitia Galei Societatii Civile se fac in perioada 15 martie - 14 aprilie 2006. Se pot inscrie in competitie organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa, sindicate sau persoane fizice.
Biroul de Presa al Galei Societatii Civile
Bogdan Teodor Olteanu
PR Director
bogdan.olteanu@grupuldoi.ro