Muntenegru - Restricții de circulație până în luna septembrie 2018

BUCURESTI - 21 august 2018

Comunicat tip General in Turism, Logistica/Transport

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru că autoritățile locale au instituit restricții de circulație, cauzate de desfășurarea lucrărilor de construcție/reabilitare de drumuri.

MAE

MAE

De asemenea, autoritățile muntenegrene atrag atenția că schimbările meteorologice, frecvente din ultima perioadă, impun conducătorilor auto o conduită atentă, adaptată condițiilor meteo, stării carosabilului și semnalizărilor rutiere. Restricțiile și durata lor sunt următoarele:

- drumul regional KRSTAC către LOVCEN, circulația este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 10:00 - 12:00 și 14:00 - 16:00;

- pe magistrala M-2, porțiunea PETROVAC - PODGORICA, circulația se desfășoară pe o singură bandă la locul de desfășurare al lucrărilor;

- pe magistrala M-2 intersecția KAMENARI - KOTOR cu vechiul drum RISAN - GRAHOVO, circulația se desfășoară pe o singură bandă la locul de desfășurare al lucrărilor;

- până la finalizarea lucrărilor de refacere a podului „RADOVAN PAVIĆEVIĆ” din Danilovgrad, circulația pentru pietoni și autovehicule cu masa de până la 3,5 tone se desfășoară pe un pod temporar; circulația pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone este redirecționată pe rute alternative: PODGORICA - SPUZ, DANILOVGRAD - BOGETICI, etc.

Este interzisă circulația autovehiculelor cu masa mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 17:00 - 22:00, cu excepția autovehiculelor cu prioritate de trecere, autovehiculelor de întreținere a drumurilor și de ajutor pe drum, autovehiculelor speciale pentru transportul animalelor, betonului, asfaltului, precum și autospecialelor frigorifice care transportă mărfuri perisabile, pe următoarele drumuri:

- M-2 BIOCE - KOLASIN – MOJKOVAC;

- M-2 PODGORICA - SOTONICI –PETROVAC;

- M-2 și M-2.4 - PTF DEBELI BRIJEG - H. NOVI - KOTOR - TIVAT - BUDVA BAR - GP SUKOBIN;

- M-2.3 PODGORICA - CETINJE – BUDVA;

- interdicția nu vizează autovehiculele pentru transportul materialelor periculoase pe magistrala M-2 PTF Debeli Brijeg - Herceg Novi/Kamenari - Lipci.

Informații suplimentare pot fi obținute, permanent, 24 ore / 7 zile, de la Centrul Info Trafic, la numerele de telefon: +38219807, +38220234999 și +38263239987.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Podgorița: +38220618041, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Muntenegru: +38269871760.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://podgorica.mae.ro, www.mae.ro(http://www.mae.ro/) şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!".

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

Tel.: +40 21 431 1377

Mobil: +40 721 270 845

Web: www.mae.ro

E-mail: presa@mae.ro

Despre Ministerul Afacerilor Externe

Informaţii suplimentare:Stadiul îndeplinirii principalelor criterii tehnice de acces în programul Visa Waiver (VWP)I. Securitatea documentelor de călătorie1. Începând cu 18 ianuarie 2010, sistemul de eliberare a paşapoartelor electronice (biometrice) a devenit funcţional la nivelul întregii ţări.2. Toate documentele de călătorie emise de statul român răspund, de asemenea, unor standarde de securitate ridicate.3. Este operaţional un mecanism de transmiterea către Interpol, în termen de 24 de ore, a informaţiilor legate de paşapoartele pierdute sau furate.II. Controlul la frontierăAu fost adoptate numeroase acte normative în vederea combaterii eficiente a activităţilor infracţionale transfrontaliere: - HG 324/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Controlul la Frontieră pentru perioada 2007-2010, conţinând măsuri de gestionare coerentă şi eficientă a frontierei de stat a României - HG 1122/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Migraţia (2007-2010), conţinând măsuri de control al migraţiei, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, acordarea de azil şi integrarea socială a străinilor - HG 1654/2006, de aprobare a Strategiei naţionale de combatere a traficului ilegal de persoane (2006-2010)III. Aspecte legate de imigraţie1. Implementarea la nivel naţional a formatului unic de permis de reşedinţă pe teritoriul României pentru cetăţenii statelor terţe, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1030/20022. Transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor acquis-ului comunitar în domeniul aziluluiIV. Acorduri de cooperare în domenii relevante semnate sau în curs de negociere cu partea americană1. Acordul între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative din România şi Departamentul Energiei al SUA privind cooperarea în prevenirea traficului ilicit cu materiale nucleare sau radioactive, semnat la Bucureşti, la 15 septembrie 20082. Declaraţia între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) din România şi Departamentul Securităţii Interne din SUA privind principiile de cooperare în vederea întăririi măsurilor bilaterale de securitate pentru călătoriile internaţionale şi cerinţele Programului Visa Waiver, semnată la Washington, la 3 noiembrie 20083. Sunt în curs de finalizare negocierile cu partea americană cu privire la Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind activitatea ofiţerilor de securitate de pe aeronave (air marshals).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-externe/muntenegru-restrictii-de-circulatie-pana-in-luna-septembrie-2018