Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot la Conferința internațională “Inovație și calitate în sectorul public”

BUCURESTI - 16 noiembrie 2017

Comunicat tip General in Administratie Publica, Media / Publicitate, Politic

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a participat astăzi, 16 noiembrie 2017, la Conferința internațională “Inovație și calitate în sectorul public”, organizată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

MAE

MAE

În intervenţia sa, oficialul român a salutat organizarea evenimentului dedicat unei teme de interes major, şi anume identificarea modalităţilor concrete prin care putem asigura performanţa în sectorul public, subliniind importanţa pe care Guvernul României o acordă asigurării unui corp profesional şi a unui cadru de funcţionare modern, eficient şi profesionist pentru sectorul administraţiei publice.

Secretarul de stat a arătat, totodată, că din perspectiva domeniului afacerilor europene, acest aspect comportă, în plus, o şi mai mare importanţă, deoarece de profesionalismul şi performanţa administraţiei centrale depinde modul în care România, ca stat membru al Uniunii Europene, îşi prezintă, susţine şi promovează interesele în cadrul procesului decizional european.

Importanța politicii de mediu este reflectată de caracterul orizontal al acesteia, aspectele de protecție a mediului fiind integrate, din ce în ce mai profund, în arhitectura tuturor politicilor sectoriale relevante.

Din perspectiva componentei de management al resurselor umane în domeniu, a subliniat importanța consolidării și specializării acestora, precizând că în fiecare minister ar trebui să se regăsească o structură proprie cu responsabilităţi în domeniul mediului/schimbărilor climatice.

La finalul intervenţiei sale, a arătat că apropierea cetăţenilor de mediul decizional reprezintă un pilon de bază al reconstrucţiei şi al redefinirii proiectului european, iar promovarea conceptelor (şi principiilor) diversităţii şi egalităţii de şanse reprezintă paliere de acţiune esenţiale unei societăţi dezvoltate şi unui nivel ridicat al conştiinţei sociale şi al echităţii sociale, în esenţă.

Elemente de context

Conferința internațională “Inovație și calitate în sectorul public“ – ediția a VIII-a, a fost organizată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici în data de 16 noiembrie a.c. La conferință au participat reprezentanții Guvernului – Ministerul Dezvoltării Regionale Administrației Publice și Fondurilor Europene, Ministerul de Interne, Ministerul Afacerilor Externe –, administrației publice din țară și din străinătate, structurilor asociative și profesionale, organizațiilor non-guvernamentale, mediului universitar și mass-mediei.

Prin această conferinţă internaţională, ANFP promovează exemplele de succes, bunele practici implementate în administraţia publică românească şi europeană. De asemenea, organizatorii premiază iniţiativele pentru a impulsiona performanţa în sistemul public.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

Tel.: +40 21 431 1377 +40 721 270 845

Web: www.mae.ro (http://www.mae.ro/)

E-mail: presa@mae.ro

Despre Ministerul Afacerilor Externe

Informaţii suplimentare:Stadiul îndeplinirii principalelor criterii tehnice de acces în programul Visa Waiver (VWP)I. Securitatea documentelor de călătorie1. Începând cu 18 ianuarie 2010, sistemul de eliberare a paşapoartelor electronice (biometrice) a devenit funcţional la nivelul întregii ţări.2. Toate documentele de călătorie emise de statul român răspund, de asemenea, unor standarde de securitate ridicate.3. Este operaţional un mecanism de transmiterea către Interpol, în termen de 24 de ore, a informaţiilor legate de paşapoartele pierdute sau furate.II. Controlul la frontierăAu fost adoptate numeroase acte normative în vederea combaterii eficiente a activităţilor infracţionale transfrontaliere: - HG 324/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Controlul la Frontieră pentru perioada 2007-2010, conţinând măsuri de gestionare coerentă şi eficientă a frontierei de stat a României - HG 1122/2007, de aprobare a Strategiei Naţionale privind Migraţia (2007-2010), conţinând măsuri de control al migraţiei, prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, acordarea de azil şi integrarea socială a străinilor - HG 1654/2006, de aprobare a Strategiei naţionale de combatere a traficului ilegal de persoane (2006-2010)III. Aspecte legate de imigraţie1. Implementarea la nivel naţional a formatului unic de permis de reşedinţă pe teritoriul României pentru cetăţenii statelor terţe, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE 1030/20022. Transpunerea în legislaţia naţională a prevederilor acquis-ului comunitar în domeniul aziluluiIV. Acorduri de cooperare în domenii relevante semnate sau în curs de negociere cu partea americană1. Acordul între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative din România şi Departamentul Energiei al SUA privind cooperarea în prevenirea traficului ilicit cu materiale nucleare sau radioactive, semnat la Bucureşti, la 15 septembrie 20082. Declaraţia între Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) din România şi Departamentul Securităţii Interne din SUA privind principiile de cooperare în vederea întăririi măsurilor bilaterale de securitate pentru călătoriile internaţionale şi cerinţele Programului Visa Waiver, semnată la Washington, la 3 noiembrie 20083. Sunt în curs de finalizare negocierile cu partea americană cu privire la Memorandumul de Înţelegere între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind activitatea ofiţerilor de securitate de pe aeronave (air marshals).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-afacerilor-externe/participarea-secretarului-de-stat-melania-gabriela-ciot-la-conferinta-internationala-inovatie-si-calitate-in-sectorul-public