Proiectul de lege pentru pentru ratificarea Acordului suplimentar la Protocolul de la Paris a fost adoptat de Camera Deputaților

BUCURESTI - 9 iunie 2016

Comunicat tip General in Politic, Juridic

Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului suplimentar la Protocolul de la Paris între Guvernul României şi Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate din Europa şi Comandamentul Suprem Aliat pentru Transformare, semnat la Bruxelles, la 2 decembrie 2015, a fost adoptat în plenul Camerei Deputaţilor.

Proiectul de lege pentru pentru ratificarea Acordului suplimentar la Protocolul de la Paris a fost adoptat de Camera Deputaților

Evoluţiile din 1952 până în prezent, noile transformări în cadrul Alianţei, reconfigurarea mediului de securitate, au făcut necesară adaptarea prevederilor Protocolului pentru a corespunde nevoilor concrete întâmpinate în diverse state gazdă în cazul înfiinţării pe teritoriul lor a unor comandamente ale Alianței Nord-Atlantice.

Având în vedere că în România este deja prezent personal militar al NATO pentru a încadra poziţiile asumate de către aliaţi în Comandamentul Unităţii de Integrare a Forţelor NATO (NFIU), și Comandamentul Multinaţional de Divizie (MND-SE HQ), sunt generate situaţii concrete pentru a căror reglementare era necesară intrarea în vigoare cât mai rapidă a Acordului suplimentar la Protocolul de la Paris.

Din punctul de vedere al oportunităţii, încheierea documentului reflectă angajamentele asumate de România în cadru aliat în ceea ce priveşte consolidarea apărării colective pe flancul estic ca modalitate principală de garantare a securităţii ţării noastre.

Proiectul de lege face parte din proiectul legislativ L1 (Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate), inclus, ca prioritate a mandatului ministerial, în Planul sectorial al M.Ap.N. pentru implementarea Programului de guvernare pe anul 2016. 

Despre Ministerul Apararii Nationale

Ministerul Apărării Naționale (MApN) este organul de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Guvernului României, prin care este condusă activitatea în domeniul apărării naționale, potrivit prevederilor legii și strategiei de securitate națională, pentru garantarea suveranității, independenței și unității statului, integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ministerul-apararii-nationale/proiectul-de-lege-pentru-pentru-ratificarea-acordului-suplimentar-la-protocolul-de-la-paris-a-fost-adoptat-de-camera-deputatilor