Workshop de succes organizat de Lewis School of English, Eckersley Oxford si Mirunette in Romania

BUCURESTI - 9 octombrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Cu regretul ca nu au putut participa la workshop toti cei care si-au manifestat aceasta dorinta, din cauza unui sistem care, si in ziua metodica, impune ore in scoala, Mirunette International Education alaturi de Lewis School of English si Eckersley Oxford se bucuara pentru faptul ca prin activitatea organizata au adus prospetime in metodele de predare prin argumente puternice, profesionalism si o foarte buna organizare.

Desfasurat pe data de 8 octombrie 2009 in Sala de Festivitati a Colegiului National Gheorghe Sincai, workshopul 'A Fresh Approach' si-a propus sa vina in ajutorul profesorilor de limba engleza cu metode si tehnici noi de predare.

Workshop-ul a adus in fata dascalilor de limba engleza exemple concrete de situatii care apar la clasa si care sunt greu de depasit cu solutii noi si practice, pe fondul unor noi miscari in tehnica de predare pe plan international.
Sesiunile workshop-ului, care au implicat activ participantii, au fost sustinute de Richard Hamilton, Director of Studies la Lewis School of English, impreuna cu Tom Bradbury, fost profesor la Lewis School, acum responsabil cu design-ul si marketing-ul ( Tom este creatorul portalului Okey-Dokey.co.uk, un loc menit sa inspite profesorii in gasirea materialelor pentru organizarea orelor de limba engleza).
Tehnica de predare dincolo de manual este menita , nu sa inlature manualul, ci sa ofere elevului o experienta de invatare folositoare, placuta, constructiva, o experienta “fresh”.
Richard Hamilton a reusit in prima parte a workshop-ului sa scoata in evidenta avantajele si dezavantajele predatului dincolo de manual, a venit cu exemple de activitati si materiale care sa le contureze o imagine cat mai clara profesorilor asupra acestui stil de abordare a manualului la clasa, iar Tom Bradbury l-a completat impecabil, prin prezentarea resursele interesante si inteligente, de altfel, ale intrenetului in pregatirea orelor de limba engleza. Predatul dincolo de manual este o metoda folosita la Lewis School of English din anul 1994. Pentru un efect maxim, in aplicarea acestei metode este nevoie de multa maiestrie, creativitate si mai ales de material didactic modern.

La workshop au participat peste 100 de cadre didactice care predau limba engleza in Bucuresti. Ne-am bucurat nespus cand am aflat ca sunt cadre didactice care aplica deja aceasta metoda la clasa, chiar daca aveau dubii in ceea ce priveste modul de aplicare, imbunatati lucrurilor, cum pot diversifica si atrage copiii la clasa, cum pot dezvolta un interes si mai mare catre material pe care o predau: limba engleza.

Dintre impresiile finale ale participantilor, citez: 'A fost extrem de variat, atractiv, amuzant si FOARTE folositor! Sporeste imens motivatia elevilor pentru acumularea/ verificarea/ fixarea cunostintelor si usureaza munca profesorului. Invatam mai mult si ne relaxam!'

Despre MIRUNETTE EDUCATION S.R.L.

Mirunette International Education reprezinta un agent in Romania pentru 36 de scoli internationale care organizeaza cursuri si tabere de limba engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, portugheza, chineza si rusa, fiecare in tara unde limba este vorbita nativ.
'Ideea s-a nascut urmare a experimentarii timp de peste 8 ani a mai multor tabere din Anglia, Spania, Italia si Franta, la care fiica mea a participat cu succes. Consider ca experienta proprie a unui parinte este cel mai direct feed-back, iar rezultatele in educatia primita sunt cea mai buna dovada ca investitia in educatia copiilor nostri este de o valoare nemasurabila' - Daniela Pavoni, Director General.

MIRUNETTE INTERNATIONAL EDUCATION
Str.Icoanei Nr.23
020452Bucuresti,Romania
Tel: +40 21 210 16 02