Comunicate Muzeul National al Carpatilor Rasariteni

Compania Muzeul National al Carpatilor Rasariteni a emis 3 comunicate de presa

  • 'Scrierea dunăreană în lumina descoperirilor de la Turdaş şi Tărtăria ”

    'Scrierea dunăreană în lumina descoperirilor de la Turdaş şi Tărtăria ”

    Sfantu Gheorghe - 21 iulie 2010

    Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni are deosebita plăcere de a vă invita joi , 22 iulie 2010, orele 18.00, la vernisajul expoziţiei 'Scrierea dunăreană în lumina descoperirilor de la Turdaş şi Tărtăria ”.
    Printre exponate se află şi celebrele tăbliţe de la Tărtăria, mai vechi cu cel puţin un mileniu decât scrierile sumeriene de la Uruk şi Djemdet Nasr, datate la sfârşitul mileniului IV şi începutul mileniului III î.Hr. Cele trei tăbliţe de lut, cu reprezentări stilizate de animale, copaci, diferite obiecte şi grupuri de semne despărţite prin linii, au fost descoperite în anul 1961 de cercetătorul clujean Nicolae Vlassa.

    Vă asteptăm!
        comunicatul de presa

  • Expoziţii foto-documentare “Parcul Natural Porţile de Fier” şi „Oraşe dunărene din România”

    Sfantu Gheorghe - 22 ianuarie 2010

    “Parcul Natural Porţile de Fier” şi „Oraşe dunărene din România” sunt două expoziţii fotodocumentare care vor fi deschise luni, 25 ianuarie 2010, ora 18.00, la sediul Muzeului Naţional al Carpaţilor Răsăriteni din Sfântu Gheorghe.
    Organizate în colaborare cu Muzeul Regiunii Porţilor de Fier şi Muzeul Judeţean Braşov, expoziţiile reunesc o serie de imagini , hărţi, fotografii reprezentative pentru Parcul Natural Porţile de Fier şi pentru oraşele dunărene de pe teritoriul ţării noastre.
        comunicatul de presa

  • Expoziţie de pictura 'Portrete'

    Sfantu Gheorghe - 2 noiembrie 2009

    În luna noiembrie a anului 2009 la Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni poate fi vizitată o nouă expoziţie tematică: „Portrete”.
    Organizată în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău expoziţia reuneşte peste 35 de tablouri cu tematica comună PORTRETUL. Portretul ca operă de artă a apărut în pictura românească la început de secol XIX, când influenţa occidentală şi-a făcut simţită din ce în ce mai pregnant prezenţa în spaţiul românesc.
        comunicatul de presa