Ateliere de heraldică la Muzeul Antipa

BUCURESTI - 13 februarie 2018

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” vă invită în zilele de sâmbătă, 17 februarie (de la 10:15) și 24 februarie (începând cu ora 13:00) să participați la două ateliere de heraldică susținute de tânărul istoric Alexandru Bușă!

Muzeul National de Istorie Naturala ,,Grigore Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala ,,Grigore Antipa"

Pe parcursul acestor ateliere veți învăța despre însemnele care intră în componența blazoanelor, despre tipul, culoarea și textura materialelor pe care sunt construite acestea și vă veți alcătui propriul blazon sub îndrumarea unor profesioniști.

Fenomenul heraldic s-a manifestat în istorie începând cu Evul Mediu, însemnele specifice fiind necesare în distingerea participanților la luptă, deoarece fețele lor erau acoperite cu coifuri metalice. Mai târziu, combatanții și-au pictat scuturile, pentru a fi ușor de memorat și de recunoscut de la distanță mare.

Odată cu trecerea timpului, oamenii au perfecționat felul de elaborare al simbolurilor heraldice, păstrând totuși elementele cheie care au fost folosite încă de la începuturi, cum ar fi: armele, plantele sau animalele plasate pe un scut sau inserate în compoziția stemelor reprezentate pe diverse alte obiecte.

Dacă vreți să vă construiți propriul blazon, sunteți curioși să aflați despre începuturile heraldicii sau sunteți pasionați de misterele castelelor magice și vreți să descoperiți cum a fost construit blazonul școlii Hogwarts din seria romanelor celebrei autoare J. K. Rowling, vă așteptăm sâmbătă să vă alăturați echipei noastre de istorici!

Înscrierile se pot face pe e-mail info@antipa.ro. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, iar participarea este gratuită.

Parteneri media: UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro,GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com,HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com,kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Detalii: www.antipa.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa": www.facebook.com/muzeulantipa.

Despre MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Organizarea in parteneriat, la sediul altor muzee nationale din Capitala sau din tara, a unor expozitii sau evenimente culturale de anvergura, reprezinta o latura a activitatii Muzeului National de Istorie a Romaniei, data fiind situatia sa actuala (muzeul trece printr-un amplu proces de consolidare a cladirii si reorganizare a expozitiei de baza si a circuitului de vizitare, de mai bine de trei ani). Cu toate acestea, specialistii pregatesc pentru luna iunie o expozitie temporara despre perioada neagra a comunismului, avand in vedere succesul de care s-a bucurat expozitia din februarie despre dictatura ceausista, care a adunat peste noua mii de vizitatori intr-o luna.