COMUNITATEA PARTENERILOR RED HAT OFERĂ CONSUMATORILOR NOI ALTERNATIVE PENTRU DEZVOLTAREA ARHITECTURILOR OPEN SOURCE

BUCURESTI - 3 august 2004

Comunicat tip General in IT&C

Red Hat, Inc. (Nasdaq:RHAT), lider mondial în oferirea de soluţii open source pentru organizaţii, a anunţat lansarea a noi programe ce se adaugă la vastul portofoliu al Red Hat în domeniul programelor de parteneriat. Red Hat Partner Community are ca scop promovarea combinaţiei dintre open source şi a tehnologiilor tradiţionale, pentru a oferă soluţii tehnologice ce diversifică alternativele consumatorilor. Red Hat Partner Community este reunită sub semnul angajamentului comun faţă de standardele industriei şi open source. Toate acestea, combinate cu o bogată experienţă online ce începe cu Red Hat Network, oferă posibilitatea partenerilor să colaboreze în vederea construcţiei generaţiei următoare de soluţii tehnologice pentru consumatori.

Din1993, Red Hat este partener cu dezvoltatorii strategici ai tehnologiior open source, pentru a crea baza ce va permite Linux intrarea în mediul comercial. În 1999, Red Hat a iniţiat Red Hat Partner Program, împreună cu lideri din domeniul computerelor ca Dell, IBM, Intel Corporation, HP şiOracle, pentru a instrumenta masiva adoptare a sistemului Linux în cadrul organizaţiilor.

În prezent, mai mult de 400 de tipuri de hardware şi peste 1000 de aplicaţii enterprise sunt certificate Red Hat Enterprise Linux. Red Hat Partner Community este o reţea de sute de companii din domeniul tehnologic, incluzând hardware OEMs, creatori de software, instituţii de învaţământ, distribuitori, dezvoltatori şi, mai nou, reselleri, furnizori de hosting şi o din ce în ce mai largă arie de furnizori de soluţii tehnologice. Partenerii strategici, printre care se numără BEA, Fujitsu, Fujitsu-Siemens, Hitachi, NEC, NetApp, Rackspace, VERITAS şi Wind River şi un mare număr de companii ce oferă hardware, software şi servicii sunt alături de Red Hat în crearea de soluţii industriale standardizate şi certificate ce lucrează concertat cu arhitectura flexibilă open source.

Industrias Penoles este lider mondial în producţia de argint rafinat şi unul dintre clienţii care a cunoscut succesul alături de mai mulţi membrii ai Red Hat Partner Community. “Prin intermediul robustului program de parteneriat al Red Hat, organizaţia noastră a avut ocazia să aleagă între mai multe soluţii certificate pentru a construi o infrastructură ideală pentru noi, bazată pe open source”, a declarat Pedro Luis Sanchez Armas, IT Research Manager la Industrias Penoles, S.A. “Atât HP cât şi IBM ne-au furnizat hardware şi rulăm Sybase, o aplicaţie certificată Red Hat în cadrul datacenter-ului.
Open Trade, Red Hat Business Partner din Mexic, asigură suportul adiţional pentru programele pilot Enteprise Linux şi migraţii. Pentru companiile ce abia descoperă open source sau încearcă să se extindă, Red Hat este un ghid excelent în a determina care soluţii sau furnizori se potrivesc cel mai bine organizaţiei dumneavoastră.”

"Comunitatea dezvoltatorilor de Linux, furnizorii de software şi hardware precum şi furnizorii de soluţii au experimentat o creştere puternică în ultimii ani”, a declarat Richard Wirt, Intel Senior Fellow şi General manager al Intel's Software and Solutions Group. “Intel şi Red Hat au o relaţie de durată în oferirea în parteneriat către comunitatea Linux a unor tehnologii organizaţionale şi fundamente pentru dezvoltarea de soluţii.”

Pentru a sprijini opţiunea consumatorilor, Red Hat oferă în prezenţă o arie largă de programe de parteneriat, ce include:

GLOBAL DISTRIBUTOR PARTNERS: Puternica reţea de distribuitori globali face ca tehnologia Red Hat Enterprise să fie accesibilă în orice regiune a lumii
HARDWARE OEM PARTNERS: Red Hat are legături strânse cu cei mai importanţi producători de sisteme ca Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM şi NEC. În prezent, Red Hat a introdus noi programe pentru producătorii de sisteme de orice mărime, ce doresc conectarea la hardware a Red Hat Enterprise Linux
HARDWARE CERTIFICATION: Programul de certificare harware al Red Hat este ideal pentru furnizorii de hardware (servere, staţii de lucru, desktop-uri, laptop-uri sau periferice) ce doresc asigurarea ca hardware-ul produs de ei este “Red Hat Certified”
SOFTWARE PARTNERS: Peste 300 de producători independenţi de soft, inclusiv BEA, IBM, Oracle, PeopleSoft şi VERITAS, au certificat peste 100 de aplicaţii pentru Red Hat Enterprise Linux, prin intermediul programului comprehensiv de parteneriat software.
DEVELOPERS: Red Hat Developer Connection oferă tehnologia şi informaţia necesară comunităţii şi dezvoltatorilor comerciali ce construiesc aplicaţii software ce rulează pe platforma Red Hat Enterprise Linux
TRAINING PARTNERS: Mult premiatul program de instruire al Red Hat este disponibil prin intermediul partenerilor Red Hat Global Learning Services, ca Dell, Global Knowledge, IBM Global Services, Product Point, Sun şi Sybase
NEW HOSTING PARTNERS: Pentru a oferi o opţiune flexibilă în accesarea Red Hat Enterprise Linux, Red Hat a dezvoltat Hosting Partner Program, împreună cu parteneri ca EV1, Planet Internet şi Rackspace
NEW RUNTIME PARTNERS: Pentru partenerii ce doresc ca Red Hat Enterprise Linux să fie baza unei soluţii tehnologice complete, ca de exemplu o plaicaţie hardware, noul Red Hat Runtime Program dă posibilitatea partenerilor să beneficieze de suportul tehnologiei Red Hat, asistenţă şi servicii.
NEW BUSINESS PARTNERS: Lucrând alături de parteneri OEM de vârf, Red Hat dezvoltă permanent parteneriate inovatoare de afaceripentru a sprijini reselleri ce au demonstrat expertiză în domeniul Linux. Natura colaborativă şi transparentă a dezvoltării open source permite tuturor participanţilor în această piaţă să conlucreze şi să inoveze în vederea promovării open source. Rezultatul este o gamă comprehensivă de soluţii de înaltă performanţă, interoperabile oferite consumatorilor.

Despre new media Agency

DESPRE Red Hat, Inc.

Red Hat, lider mondial în oferirea de soluţii open source şi Linux, are sediul în Raleigh, NC şi reprezentanţe în întreaga lume. Red Hat a impus soluţiile Linux şi open source, prin oferta accesibilă a unei calităţii înalte şi cu costuri tehnologice foarte mici.Red Hat oferă software pentru sisteme de operare, alături de aplicaţii şi soluţii de administrare. Red Hat oferă de asemenea suport, servicii de training şi consultanţă clienţilor săi de oriunde din lumeşi prin intermediul parteneriatelor de înalt nivel. Strategia open source a Red Hat oferă consumatorilor posibilitatea dezvoltării de planuri pe termen lung pentru a construi infrastructuri bazate pe tehnologia open source, ce pun accent pe securitate şi uşurinţa în administrare.

DESPRE ROMSYM DATA

Romsym Data este distribuitor exclusiv şi centru de intruire autorizat pentru Red Hat în România.

Romsym Data este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Palisade, SumTotal, CorVu, i2) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) – dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, prin divizia sa Romsym Consulting, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul celui mai modern centru de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, McDonald’s, Orange, Miro Bank, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Pentru mai multe informaţii:

Romsym Data
Str. Popa Nan, nr. 108A
Sector 3, Bucureşti

Tel.: 021 323 14 31
Fax: 021 322 16 50

office@romsym.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/comunitatea-partenerilor-red-hat-ofera-consumatorilor-noi-alternative-pentru-dezvoltarea-arhitecturilor-open-source1