BUCURESTI - 3 martie 2006

Comunicat tip General in IT&C

ITtraining, unul dintre cele mai moderne centre de pregătire în domeniul IT din România, organizează începând cu 13 martie o nouă serie de cursuri de pregătire pentru implementarea, certificarea şi auditarea Sistemului de Management al Securităţii Informaţiilor conform BS 7799-2:2005 (acum ISO 27001:2005) şi ISO/IEC 17799:2005.

Seria de cursuri : martie 2006

13 - 14 martie(Etapa I) Reglementari in managementul securitatii informatiilor si standardul BS 7799 (ISO 27001)- 250 EUR + TVA
15 - 16 martie(Etapa II) Implementarea Sistemului de Management al Securitatii Informatiilor in conformitate cu standardul BS 7799 (ISO 27001) si ISO 17799:2005 ultima editie - 250 EUR + TVA

17 - 20 martie Disaster Recovery Planning / Business Continuity Management
– 250 EUR +TVA
21 martie Auditul sistemelor de management al securitatii informatiilor - curs de Lead auditor pentru absolventii etapelor I si II pentru BS 7799
– 200 EUR + TVA

1. (Etapa I) Reglementari in managementul securitatii informatiilor si standardul BS 7799

Data: 13 - 14 martie 2006 (2 zile), durata 8.45 - 16.30, pranz inclus
Obiectiv: Cursantii vor cunoaste si vor intelege cerintele standardului nou BS 7799:2005 ( ISO 27001): cerintele mandatare ale unui Sistem de Management al Securitatii Informatiilor, terminologia utilizata, standardele internationale utilizate ca referinta in securitatea informatiilor (cu actualizari), selectarea metodelor de securitate si etapele certificarii.Sunt tratate aspecte ale integrarii cu alte sisteme de management: calitate-mediu-securitate ocupationala.
Costuri curs etapa I, 2 zile: 250 EURO/ cursant + TVA
Recomandari: Pentru intelegerea unor termeni specifici cursantii trebuie sa fie familiarizati cu limba engleza. Cursantii vor avea un caiet de notite.

2. (Etapa II) Implementarea Sistemului de Management al Securitatii Informatiilor in conformitate cu standardul BS 7799 (ISO 27001) si ISO 17799:2005 editie noua
Data: 15 - 16 martie 2006 (2 zile), durata 8.45-16.30, pranz inclus
Obiectiv: Cursantii vor cunoaste si vor intelege cum se realizeaza Evaluarea Riscului in ceea ce priveste securitatea informatiilor prin mai multe metode, Managementul riscului, care sunt metodele de securitate recunoscute international, care sunt si cum se elaboreaza politicile si procedurile de securitate, Declaratia de Aplicabilitate, in conformitate cu standardele BS 7799-2: 2005 si ISO/IEC 17799:2005.Studii de caz, legislatie, cu cerinte mandatare noi fata de editiile vechi ale standardelor.
Costuri curs etapa II, 2 zile: 250 EURO/ cursant + TVA
Recomandari: Aceasta etapa nu poate fi realizata fara etapa I. Parcurgerea etapei I este obligatorie.Modulele de curs sunt complementare.

3. Disaster Recovery Planning – Business Continuity Management

Data: 17-20 Martie 2006 (2 zile), durata 8.45-16.30, pranz inclus
Obiectiv: Este primul curs de acest tip in Romania. Integreaza cerintele si practica internationala “Pregatirea pentru situatii de urgenta si capacitate de raspuns”pentru Sistemele de management al securitatii informatiilor alaturi de managementul mediului si al securitatii ocupationale. Cursantii vor cunoaste si vor intelege cum se realizeaza managementul continuitatii activitatilor in cazul unor dezastre, caderi sau atacuri informatice dramatice, cum se elaboreaza, implementeaza, testeaza Planul de continuitate - BCP, “best practices” in USA si UK, conceptul Corporate Governance.

Costuri curs, 2 zile: 250 EURO/ cursant + TVA
Pentru intelegerea unor termeni cursantii trebuie sa fie familiarizati cu limba engleza. Cursantii vor avea un caiet de notite.

4. Auditul sistemelor de management al securitatii informatiilor – curs de Lead auditor pentru absolventii etapelor I si II pentru BS 7799/ISO 27001

Data: 21 Martie 2006 (1 zi), durata 8.45-16.30 pranz inclus
Obiectiv: Cursantii vor cunoaste si vor intelege cum se conduce si realizeaza Auditul Sistemului de Management al Securitatii Informatiilor in conformitate cu standardele BS 7799-2: 2005 si ISO/IEC 17799:2005, normele European Accreditation EA si IAF, ghidurile IQNet –BD00x. Vor fi explicate metodele de evaluare care stau la baza deciziei de acordare sau neacordare a certificarii in domeniul securitatii informatiilor.

Costuri curs, 1 zi: 200 EURO/ cursant + TVA
Recomandari: Parcurgerea etapelor I si II este obligatorie pentru obtinerea certificatului de absolvire a cursului de lead auditor (deoarece auditul fata de standardele de securitate implica mai intai buna cunoastere a standardelor). Mentionam totodata ca cerinta de implementare pentru Business Continuity Management (etapa III) este mandatara in sistemele de securitate a informatiei.

Centrele ITtraining oferă o gamă largă de cursuri specializate, acestea fiind implementate în colaborare cu partenerii locali recunoscuţi pentru calitatea şi profesionalismul serviciilor oferite. Oferta educaţională a Centrului ITtraining se bazează pe experienţa şi cunoştinţele certificate a unei echipe de specialişti cu înaltă calificare, atestaţi internaţional de companii prestigioase la nivel mondial.

Cursurile se adresează companiilor din domeniul financiar, producătorilor de software, integratorilor de sisteme şi nu numai. Cerinţele companiilor multinaţionale din domeniul financiar sau industrial către furnizorii de servicii români includ astăzi condiţii stricte de protecţie a informaţiilor şi continuitate a afacerilor. Accesul la contractele şi fondurile financiare importante se face numai de către firmele care au specialişti pregătiţi şi certificaţi în domeniu.

Companii de prestigiu din domeniul serviciilor, consultanţei, tehnologiei informaţiei, telecomunicaţiilor şi alte domenii industriale au ales cursurile de Managementul Securităţii Informaţiilor ale centrului ITtraining, pentru a-şi pregăti specialiştii proprii. Cursurile centrului ITtraining au fost deja absolvite de reprezentanţi ai filialelor din România ale unor companii americane, germane, franceze, spaniole şi italiene, precum şi firme româneşti de prestigiu.

Cursurile pot fi predate chiar şi la sediul clientului şi sunt asigurate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi pe plan local şi internaţional: BS 7799 Lead Auditor certificat de British Standard Institution, ISO 9001 Lead Auditor SRAC - Societatea Română de Asigurarea Calităţii, certificat de European Organization for Quality.

Pentru înscrieri şi informaţii suplimentare, vă rugăm să accesaţi site-ul www.ittraining.ro.

Despre Centrul ITtraining
ITtraining este unul dintre cele mai moderne centre de instruire în domeniul IT din România. Misiunea centrului ITtraining este de a transmite într-un mod cât mai plăcut, rapid şi eficient cunoştinţe fundamentale şi specializate pentru folosirea calculatorului în diverse scopuri. Beneficiind de specialişti de înaltă calificare, certificaţi internaţional, centrul ITtrainig oferă cursuri în următoarele domenii:

Cursuri Red Hat Linux Certified
Cursuri SPSS
Cursuri Business Intelligence
Cursuri Webdesign
Cursuri de DTP/prepress
Cursuri Video
Cursuri ECDL (European Computer Driving Licence)
Cursuri ITtraining Linux

Email: mradu@infotim.ro
Persoana de contact: Mariana Radu

Despre Grupul Romsym
Romsym Data este prima companie românească certificată conform standardelor internaţionale BS 7799-2:2002 pentru implementarea şi menţinerea sistemului propriu de management al securităţii informaţiilor, certificare acordată de către Societatea Română pentru Asigurarea Calităţii (SRAC) şi IQNet (International Certification Network).

Romsym este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Minitab, SumTotal, Telelogic) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) - dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul unuia dintre cele mai moderne centre de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Despre new media Agency

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, Miro Bank, McDonald’s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.
Pentru mai multe informaţii:

Alin Zainescu
newmedia PR
alin@newmediapr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/ittraining-organizeaza-incepand-cu-luna-martie-o-noua-serie-de-cursuri-de-pregatire-si-certificare-in-managementul-securitatii-informatiilor-conform-standardelor-internationale-bs-7799-22005-si-isoiec-1779920051