Norton Ghost 9.0 de la Symantec - protejarea rapidă şi simplă a datelor cu noi opţiuni de creare de imagini, backup şi recuperare

BUCURESTI - 9 august 2004

Comunicat tip General in IT&C

Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC), liderul global în securitatea informaţiei, a anunţat lansarea Norton Ghost 9.0, o soluţie de imagine pe disk cuprinzătoare, pentru utilizare domestică şi companiile mici. Îmbunătăţit cu tehnologia Drive Image, pe care Symantec a obţinut-o prin achiziţionarea PowerQuest Corporation, Norton Ghost 9.0 oferă consumatorilor cea mai bună soluţie pentru stocarea şi protecţia datelor printr-o soluţie completă, de încredere, rapidă şi uşor de realizat a backup-ului fişierelor de sistem, programelor, setărilor, documentelor şi a altor date importante.

Cu Norton Ghost 9.0, utilizatorii pot să creeze acum imagini de backup fără a îşi restarta computerul sau Windows-ul existent, prin recenta tehnologie de realizat imagini. Crearea imaginilor are loc în fundal fără întrerupere, permiţându-le utilizatorilor să continue să lucreze pe sistemele lor în timp ce se realizează backup-ul. Utilizatorii beneficiază de asemenea de economisirea de timp valoros şi spaţiu de stocare, prin facilităţile sporite ale Norton Ghost de backup şi recuperare. O dată ce imaginea iniţială a unui hard drive este realizată, utilizatorii pot face viitoare backup-uri sporite – actualizând doar fişierele şi informaţia, care au fost modificate să realizeze un proces de back-up pentru intregul hard drive din nou. În cazul în care este necesar să se recupereze date, utilizatorii pot alege să recupereze întregul sistem sau doar fişierele şi directoarele specifice.

"Backup-uri regulate ale hard drive-ului reprezintă o componentă esenţială a protecţiei datelor. Toţi utilizatorii de computere, de la cei care au cunoştinţe tehnice de bază şi până la cei mai avansaţi utilizatori, ar trebui să facă backup pentru computerele lor în mod regulat pentru a preveni pierderea unor fişiere de sistem esenţiale, a unor documente importante şi date valoroase precum poze digitale, muzică, liste de contact," spune Matthew Moynahan, vice preşedinte de produse şi servicii pentru consumatori de la Symantec Corp. "Norton Ghost 9.0 le permite uilizatorilor să realizeze o imagine completă a hard drive-urilor lor astfel încât ei să aibă încredere că toată informaţia valoroasă de pe computerul lor a fost salvată şi stocată în siguranţă."

Pentru a face procesul de backup şi mai uşor, Norton Ghost 9.0 le permite utilizatorilor să programeze backup-uri automate pe zile sau pe ore. Norton Ghost 9.0 permite de asemenea întoarcerea la un anumit moment dat în timp, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a alege o operaţie specifică de backup şi de a restaura computerul exact la aceeaşi stare în care se afla la momentul acelui backup. Uşurează de asemenea găsirea datelor, fişierelor şi directoarelor cu abilitatea sa de a stoca imaginile ca o scrisoare pe drive astfel încât o copie a backup-ului arată exact ca drive-ul original. Norton Ghost 9.0 este compatibil de asemenea cu mai vechiul PowerQuest Drive Image 7.0, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a accesa şi a recupera imaginile care au fost create cu produsul.

Symantec Recovery Disk este inclus de asemenea în Norton Ghost 9.0. Acest instrument util le permite utilizatorilor să boot-eze, să recupereze o imagine de backup, şi să realizeze scanări ale sistemului fix sau pentru detectarea de viruşi, în momentul în care sistemul de operare al computerelor lor nu răspunde. Pentru utilizatorii de Windows, varianta anterioară a Norton Ghost este inclusă de asemenea. Norton Ghost 9.0 oferă şi suport sporit de driver şi interfaţă pentru pentru dispozitive de stocare amovibile conectabile prin USB, USB2 şi FireWire.

Despre new media Agency

DESPRE SYMANTEC

Symantec este lider mondial în securizarea informaţiei, oferind o gamă largă de software, aplicaţii şi servicii create pentru a ajuta utilizatorii individuali, întreprinderile mici şi mijlocii ori marile companii să îşi protejeze şi să îşi administreze propria infrastructură IT. Gama de produse Norton, dezvoltată de Symantec este lider mondial în securizarea informaţiei utilizatorilor individuali şi oferirea de soluţii eficiente. Sediul central Symantec este în Cupertino, California, compania desfăşurând activităţi în peste 35 de alte ţări. Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.symantec.com.

DESPRE ROMSYM DATA

Romsym Data este Value Added Distributor şi centru de intruire autorizat pentru Symantec în România.

Romsym Data este unul dintre cei mai importanţi furnizori de soluţii IT din România, oferind tehnologie de ultimă oră, produsă de lideri mondiali în: - soluţii de securitate (Symantec, Arkeia, GFI, Patron Global, Veritas), - managementul reţelelor (Alt-N Technologies, Vector, Tobit Software, Blue Coat) - DTP şi web design (Adobe, Macromedia, Xara, Strata) - managementul afacerilor (Business Objects, SPSS, Palisade, SumTotal, CorVu, i2) - softuri utilitare (ACD Systems, Realnetworks, WinZip, Install Shield Software, Realnetworks, Roxio, Total Commander) – dezvoltare şi soft ştiinţific (MathSoft, MathWorks, YesSoftware, Micro Focus) - sisteme open source (Red Hat şi soluţii de la LxPN).

De asemenea, prin divizia sa Romsym Consulting, Romsym Data oferă consultanţă şi training în domeniul IT prin intermediul celui mai modern centru de profil din România - centrul ITtraining, predate de specialişti cu înaltă calificare, certificaţi internaţional.

Dintre clienţii Romsym Data menţionăm Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, McDonald’s, Orange, Miro Bank, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan, Ursus, SNCFR, Volksbank, Timken.

Pentru mai multe informaţii:

Romsym Data
Str. Popa Nan, nr. 108A
Sector 3, Bucureşti

Tel.: 021 323 14 31
Fax: 021 322 16 50

office@romsym.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/new-media-agency/norton-ghost-9-0-de-la-symantec-protejarea-rapida-si-simpla-a-datelor-cu-noi-optiuni-de-creare-de-imagini-backup-si-recuperare1