O altletă și un alpinist din Cluj participă în premieră la maratonul de pe Muntele Zeilor

Cluj-Napoca - 22 iunie 2016

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle, Sport, Retail

Doi clujeni ce provin din sporturi diferite, atleta Mihaela Botezan și alpinistul și salvamontistul Vasile Cipcigan au fost invitați să formeze echipa NORTHFINDER ® care va participa la cel mai vestit maraton al Greciei, pe Muntele Olimp.

Mihaela Botezan si Vasile Cipcigan, membrii echipei NORTHFINDER România

Echipa NORTHFINDER® reunește atleți entuziaști şi iubitori de natură. După două luni de antrenament intens, Mihaela BOTEZAN (39 de ani) și  Vasile CIPCIGAN (38 de ani) vor sta împreună la linia de start a Maratonului Olimpului, în 26 iunie 2016.

Mihaela Botezan este multiplă campioană a României la probele de 5.000 m, 10.000 m și semimaraton. Practicantă a atletismului de la vârsta de 15 ani – ”de-o viață”, după cum mărturisește, Mihaela a stabilit recordul național la proba de 10.000 m chiar în Grecia, la Atena, în cadrul Jocurilor Olimpice din 2004. A urcat, împreună cu echipa României, de cinci ori pe podium în cadrul probelor de semimaraton. ”Ce-mi doresc de la Maratonul Olimpului ? Să mă clasez cât mai bine pe podium și să vin acasă cu coronița din frunze de dafin”, afirmă atleta.

Vasile Cipcigan, originar din Cluj-Napoca, este un alpinist, schior și alergător. Alergarea montană o practică pentru a-și antrena organismul pentru expedițiile la mare altitudine. Vasile este membru de multă vreme al Asociației Naționale Salvamontane din România. A fost membru al expediției la Elbrus (2010), iar în 2013 a participat la expediția românească Manaslu din Nepal. El a stat pe vârful lui Denali, Aconcagua, și al lui Kilimanjaro din Africa. Cu profilul unui alergător încăpățânat, el va încerca să finalizeze acești 44 de kilometri în aproximativ 6 ore.

Despre Northfinder

NORTHFINDER® este cel mai mare producător de echipament sportiv (alergare, biciletă, outdoor, ski, freestyle) din Europa Centrală și de Est. Compania a luat ființă acum 20 de ani, în Carpați, în Munții Tatra din Slovacia la inițiativa unor împătimiți ai sporturilor montane. În prezent este prezentă în 14 țări europene.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/northfinder1/o-altleta-si-un-alpinist-din-cluj-participa-in-premiera-la-maratonul-de-pe-muntele-zeilor