Una dintre cauzele nerecuperarii debitelor restante ale firmelor

BUCURESTI - 1 noiembrie 2010

Comunicat tip General in Afaceri

Un studiu aprofundat despre recuperarea creantelor ne determina sa credem ca cei mai multi manageri din Romania sunt predispusi la imposibilitatea recuperararii debitelor restante, din cel putin 4 motive...

Una dintre cauzele nerecuperarii debitelor restante ale firmelor

Compania Optim Recovery Services SRL, specializata in recuperare de debite, lanseaza platforma online www.optimrecovery.ro si prezinta odata cu aceasta, partea a-II-a a unui studiu aprofundat asupra identificarii cauzelor care duc la imposibilitatea recuperararii creantelor de catre tot mai multe companii romanesti.
Rezultatul primului sondaj pe tema recuperarii debitelor, realizat pe mai mult de 300 de repondenti, este uimitor:
> 55% dintre cei intervievati: Care este diferenta dintre recuperatori si firme specializate in recuperare de debite? Au afirmat ca este cam acelasi lucru, doar ca unii o fac ceva mai legal.
> 9% dintre cei intrebati: Sunteti multumiti de actualele firme de recuperari de creante? dintre cei care cunosteau si lucrasera cu experti in recuperare de debite, au raspuns afirmativ.
> 45% dintre cei care au probleme mari cu recuperarea banilor, intrebati: Aveti creante mai vechi de un an? Au raspuns ca da.
> 65% dintre cei intervievati: Stiati ca sunt firme care nu percep niciun comision, daca recuperare banilor nu s-a putut realiza? Au raspuns ca intotdeauna exista comisioane ascunse si ca de aceea nici nu apeleaza la ele, pentru a nu pierde mai mult decat au facut-o.
Toate cifrele rezultate din sondajele recente sunt alarmante, in opinia noastra si de aceea credem ca responsabile pentru lipsa de educare a pietei sunt firmele autorizate in recuperarea debitelor. Iata cel putin 4 motive pentru care agentii economici si-ar putea mari sansele de castig:
-Cu cat se incep mai repede demersurile legale, cu atat sunt mai mari sansele pentru recuperarea debitelor;
-Daca apelezi la experti in recuperarea de creante, ai sanse mult mai mari sa fii doar tu cel care reuseste sa recupereze, mai ales daca exista mai multi creditori ai aceluiasi debitor;
-Daca alegi o firma de recuperare a creantelor al carui comision pentru solutionarea dosarului este singura plata solicitata;
-Daca gasesti acea firma de recuperari ai carei consultanti te suna, daca iti completezi datele esentiale de contact pe site-ul lor;
Pana cand nu va exista si nu se va aplica un cod etic al agentilor economici implicati in acest domeniu, vor avea de suferit atat firmele de recuperare de creante, cat si companiile care au mari restante la incasarea debitelor.
Prin natura si structura platformei de comunicare online www.optimrecovery.ro, realizata de Optimum Communication, punem la dispozitia tuturor celor interesati si mai ales partenerilor, sondaje si informatii utile si actualizate, adresate nu numai celor care au probleme cu incasarea banilor, cat si celor care ar putea sa aiba.
Tocmai de aceea am ales sloganul „Banii la fix”, pentru ca in gestionarea acestei resurse extrem de pretioase numite TIMP, chiar si o zi de intarziere poate face diferenta intre o paguba si colapsul intregii vieti, mai ales daca aceasta depinde in mare masura de incasarea creantelor.
Acest comunicat de presa este sub responsabilitatea Optimum Communication si a Biroului de presa al Optim Recovery Services, care va invita sa pastrati adresa www.optimrecovery.ro in lista de favorite.

Despre OPTIM RECOVERY SERVICES SRL

S.C. Optim Recovery Services srl - este o firma specializata in recuperari de debite din Bucuresti, avand o arie larga de expertiza atat in recuperarea datoriilor, cat si in consultanta juridica oferita de avocati specializati in recuperarea creantelor comerciale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/optim-recovery-services-srl/una-dintre-cauzele-nerecuperarii-debitelor-restante-ale-firmelor