PNTCD sustine initiativa ISP Ioan, Mitropolitul Banatului

Comunicat tip General in Religie

PNTCD sustine initiativa ISP Ioan, Mitropolitul Banatului

COMUNICAT DE PRESA

IPS Ioan, Mitropolitul Banatului, a lansat de Craciun o initiativa civica foarte importanta, aceea de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei, familia sa fie definita uniune intre barbat si femeie. O astfel de reglementare ar exclude legiferarea casatoriei dintre persoane de acelasi sex pe teritoriul Romaniei, cu consecintele cunoscute.

Aceeasi pozitie fata de institutia casatoriei si fata de familie este cuprinsa in Programul PNTCD, pozitie facuta publica de nenumarate ori.

PNTCD a afirmat, de asemenea, ca nu se opune parteneriatelor civile intre persoane de acelasi sex, pentru reglementarea unor situatii de natura civila juridica, dar fara ca aceste parteneriate sa poata fi confundate sau asimililate casatoriei, o institutie religioasa, iar nu statala. Ideea ca pe teritoriul Romaniei se vor putea oficia slujbe "religioase" pentru casatorii intre persoane de acelasi sex sau se vor putea adopta copii de "familii" homosexuale, este inacceptabila, cunoscuta fiind traditia poporului roman. Si alte state, in primul rand Germania, au exclus o asemenea legislatie.

PNTCD sustine initiativa ISP Ioan, Mitorpolitul Banatului si se va alatura acestui demers, prin participarea la strangerea de semnaturi pentru ca in Constitutie familia sa fie definita clar ca uniune intre barbat si femeie. PNTCD sustine ca acestui demers sa se alature si celelalte biserici si culte din Romania, care si-au exprimat oficial, de nenumarate ori, aceeasi pozitie fata de institutia casatoriei.

Aurelian Pavelescu,

Presedinte al Partidului National Taranesc Crestin Democrat

Despre Partidul National Taranesc Crestin Democrat

PARTIDUL NAȚIONAL ȚĂRĂNESC CREȘTIN DEMOCRAT