InterNET SRL, inovator în Agrivoltaics, ofera solutii durabile pentru agricultura viitorului

BUCURESTI - 22 iunie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Stiinta / Cercetare, Tehnologie, Agricultura, Energie

Firma InterNET SRL, un pionier in Europa de Sud-Est, inclusiv Romania, in noul domeniu Agrivoltaics, stiinta care combina producția de energie electrică cu agricultura pe aceleasi suprafete de teren, a proiectat, integrat și realizat în premiera în România proiecte agrivoltaice care integrează într-un mod sinergic sisteme fotovoltaice specifice, dedicate și culturi pomicole.

Proiect

Proiect "agrivoltaic" cultura capsuni

Pomicultura asistata de sisteme fotovoltaice specifice reprezinta o solutie concreta si durabila de ultima ora, solutie care raspunde provocarilor agricole si energetice din zilele noastre. Integrarea productiei de energie electrica si a pomiculturii pe aceleasi suprafete de teren deschide noi oportunitati de dezvoltare si integrare si beneficii sinergice in ambele domenii. Sunt convins ca noul domeniu, Agrivoltaics, va juca un rol tot mai important in asigurarea unei agriculturi sustenabile.

dr.ing. Dragos Ofrim

Ca urmare a parteneriatului existent intre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa si InterNET SRL, in cadrul evenimentului “Cercetarea in sprijinul pomiculturii viitorului” care a avut loc la Baza experimentala Moara Domneasca, Comuna Afumati, Jud. Ilfov, in data de 15 iunie 2023, a fost prezentat in premiera nationala si Sud-Est Europeana un sistem agrivoltaic destinat cresterii si cercetarii culturilor pomicole, tipul de sistem fiind aplicabil culturilor de capsuni, zmeura, mur, coacaz si nu numai. Acest sistem integrat, care furnizeaza energie solara fotovoltaica si in acelasi timp contribuie la imbunatatirea conditiilor de crestere a plantelor, va ajuta la obtinerea unor rezultate imbunatatite in ceea ce priveste cresterea productivitatii culturii de capsuni, optimizarea utilizarii resurselor, in special a apei si energiei electrice si reducerea impactului asupra mediului. In plus, sistemul avand incorporate diverse facilitati de masurare si control a numerosi parametrii tehnologici precum si elemente de inteligenta artificiala, va oferi atat cercetatorilor cat si fermierilor date experimentale deosebit de utile in optimizarea managementului culturilor de capsuni sau altor tipuri de arbusti din aceeasi familie cum ar fi zmeura si murul.

Atat SCDP Baneasa cat si partenerul sau, firma InterNET SRL, sunt deschisi la realizarea unor viitoare colaborari sau discutii despre rezultatele lor in domeniul Agrivoltaics si impactul pe care acestea il pot avea asupra agriculturii si productiei energiei regenerabile.

Despre InterNET SRL: Firma InterNET SRL, cu o activitate de peste 30 ani in domenii ca electronica, inginerie electrica si automatizari industriale, incepand cu 2019 si-a extins domeniul de activitate in domeniul sistemelor bazate pe energii regenerabile si electromobilitate, reusind la mijlocul lunii iunie 2023, pentru prima data in Romania, sa realizeze, sa implementeze si sa puna in functiune doua sisteme integrate complexe de tip Agrivoltaics (unul pentru cultura de capsuni, iar altul pentru culturile de zmeusa si mur) care combina productia de energie electrica cu pomicultura. Cu o experienta vasta legata de integrarea sistemelor de testare si masurare si a celor de achizitie de date extinse acum in domeniul Agrivoltaics, InterNET SRL este un pionier in Europa de Sud-Est privind ultimele sale preocupari, aducand contributii semnificative in aceasta regiune sinergiei dintre agricultura sustenabila si energia regenerabila.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ofrim-agrivoltaics/internet-srl-inovator-in-agrivoltaics-ofera-solutii-durabile-pentru-agricultura-viitorului