În premieră în Romania, intoleranţele alimentare pot fi testate gratuit prin metode moderne

BUCURESTI - 20 aprilie 2010

Comunicat tip General in Sanatate

În această primăvară, compania Plafar Retail lansează o amplă campanie medicală dedicată testării intoleranţelor alimentare cu ajutorul unui aparat de ultimă generaţie, unic în România: Promo Test Evolution.

Campania îşi propune să atragă atenţia asupra unui fenomen frecvent întâlnit astăzi, în diferite variante şi forme de severitate. Astfel, aproximativ 75% dintre oameni suferă de intoleranţă la lactoză, 35% de intoleranţă la fructoză, 33% de intoleranţă la drojdie şi 15% de intoleranţă la gluten .
Toate persoanele interesate sunt aşteptate în perioada 1 aprilie – 30 mai 2010, în magazinele Plafar localizate în Bucureşti: AFI Palace Cotroceni, Plaza România, Carrefour Feeria, Auchan Titan şi Liberty Center.

Testarea este complet gratuită şi se realizează printr-o metodă complet neinvaviză. Astfel, în maximum 30 de minute, fără durere sau riscuri, se pot verifica peste 3000 de tipuri de intoleranţe alimentare. Programările pentru testare se pot face în locaţiile selecţionate sau telefonic la tel verde 0800- 07-03-07.

Investigaţia se face prin aplicarea unui electrod pe meridianele energetice aflate la nivelul mâinii şi detectarea impulsurilor prin aparatul-bază, această tehnică modernă fiind singura alternativă la testarea prin analiza sângelui. Rezultatele sunt însoţite de diete personalizate, care includ alimente bine tolerate de organism şi care pot furniza toate ingredientele unei alimentaţii echilibrate.
O mare parte dintre cei care suferă de intoleranţe alimentare se confruntă cu simptome cărora medicii le găsesc cu greu o explicaţie: sistem imunitar scăzut, pierdere sau creştere în greutate inexplicabilă, migrene, afecţiuni ale pielii, părului sau unghiilor, tulburări digestive, oboseală permanentă, dificultăţi de concentrare, infecţii recurente ale tractului genital şi urinar.
Lipsa unei enzime necesare digestiei este factorul ce declanşează intoleranţa la un anumit aliment, filiera de transmitere fiind genetică, sau cauzată de stres or boală. Spre deosebire de alergie, care este o reacţie a sistemului imunitar, intoleranţa alimentară este o reacţie chimică. Alergia se manifestă ca o reacţie imediată şi mult mai evidentă, pe când intoleranţa alimentară se defineşte ca un proces lent, de tipul unui proces inflamator cronic, la un produs pe care îl consumi în mod frecvent. Manifestarea clinică poate apărea inclusiv după 72 de ore de la consumarea produsului.

Cele mai frecvente alimente care pot genera intoleranţă sunt: cerealele, lactatele, ciocolata, ouăle, fructele, vinul (în special cel roşu), aditivi alimentari, etc
„Ne dorim să fim un sprijin real pentru clienţii noştri, motiv pentru care le oferim, cu ajutorul colaboratorilor specializaţi, consultaţii gratuite şi sfaturi utile, toate cu scopul de a-i determina să adopte un stil de viaţă sănătos, cu efecte pe termen lung. Deşi nu este o afecţiune, intoleranţa alimentară este un tip de sensibilitate ce afectează astăzi numeroase persoane, indiferent de sex sau de vârstă, motiv pentru care nu trebuie sub nici o formă ignorată, ci dimpotriva, descoperită şi tratată corespunzător, printr-o conduită alimentară adecvată. Lansăm cu încredere această invitaţie de testare gratuită tuturor clienţilor noştri, pe care îi aşteptăm cu numeroase noutăţi în cele 23 de magazine Plafar din toată ţara” a declarat domnul Dorin Catană, Director General Plafar Retail.


Despre Plafar Retail

Magazinele Plafar numără în prezent 24 de locaţii la nivelul întregii ţări şi oferă o gamă largă de produse naturale: de la suplimente nutritive, cosmetice, ceaiuri, tincturi, sucuri naturale, până la variate game de produse pentru sportivi. O categorie importantă o reprezintă produsele bio alimentare obţinute din ingrediente provenite din agricultura ecologică, care respectă principii cu beneficii directe asupra sănătăţii şi calităţii vieţii.
Prin intermediul site-ului www.plafar.net şi a revistei Plafar, magazinele Plafar sunt mereu aproape de clienţi, cu sfaturi şi informaţii utile.

Pentru informaţii suplimentare despre acest subiect, vă rugăm îl contactaţi pe dl. Alexandru Gheorghiu, Director Marketing, telefon 021.315.36.20, e-mail – alexandru.gheorghiu@centrofarm.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/plafar-retail/in-premiera-in-romania-intolerantele-alimentare-pot-fi-testate-gratuit-prin-metode-moderne