Cu sprijinul sectorului privat, Şcoala din satul Ionel îşi va redeschide porţile în toamnă

BUCURESTI - 21 iulie 2005

Comunicat tip General in Social

Şcoala Generală din satul Ionel, Comuna Uivar, una dintre localităţile cele mai afectate de inundaţii, va primi din partea Fundaţiei „Societatea Civilă”, în cadrul proiectului său comunitar derulat cu sprijinul Philip Morris România, o donaţie în valoare de 50.000 USD, pentru reconstrucţia clădirii. Miercuri, reprezentanţi ai Fundaţiei şi cei ai Philip Morris România s-au întâlnit cu oficiali ai autoritătilor locale din satul Ionel pentru a discuta detalii privind realizarea proiectului, răspunzând şi întrebărilor presei pe aceasta temă.

„Sunt clipe când te simţi total neputincios, când ţi se pare că toate păcatele lumii se revarsă asupra ta. Este şi destinul acestor oameni peste care stihiile naturii s-au abătut în ultimele luni. Cei care s-au aflat la adăpost de astfel de grozăvii nu pot şi nu trebuie să rămână indiferenţi.
O mână întinsă, un gând bun, un ajutor cât de mic pot reda speranţa înecată sub ape. Mi-aş dori ca fiecare român să se simtă solidar şi să fie aproape de aceşti oameni loviţi de soartă”,
a declarat Stelian Tănase, Vicepreşedinte al Fundaţiei „Societatea Civilă”.
„Strângerea de fonduri pentru victimele inundaţiilor ce au avut loc în această primăvară
a constituit o preocupare pentru noi. Una dintre priorităţile Philip Morris România este să răspundă nevoilor stringente ale comunităţilor locale, iar situaţia locuitorilor din Timiş ne-a impresionat profund. Sperăm ca, prin această modestă donaţie, să schimbăm ceva în bine în viaţa comunităţii din satul Ionel”, a declarat Peter L. Imre, Director Corporate Affairs, Philip Morris România.
Fundaţia „Societatea Civilă” este o organizaţie non-profit înfiinţată in 1992, recunoscută pentru contribuţia sa la dezvoltarea societăţii civile şi la consolidarea democraţiei în România. În ultimii treisprezece ani, fundaţia a iniţiat numeroase proiecte, susţinând dezbateri, elaborând rapoarte, studii, şi editând publicaţii de specialitate. Din conducerea fundaţiei fac parte importante personalităţi precum: Alexandru Paleologu, Călin Anastasiu, Romulus Brâncoveanu.

Despre Prais Corporate Communications

Philip Morris România sprijină financiar multiple programe în domeniul social, educaţional şi cultural. Printre acestea se numără cantina socială de la Otopeni, programul de prevenire a abandonului familial de la Centrul Gavroche, programul de burse pentru studenţi în parteneriat cu Fundaţia „Nişte Ţărani”.
PRAIS Corporate Communications
Telefon: 021-317.53.39; 021-317.53.40
Fax: 021-316.81.90

prais@prais.ro