Prin munca voluntarilor Lafarge pe şantierul Habitat Opt familii din Rădăuţi au o nouă casă

BUCURESTI - 13 iunie 2005

Comunicat tip General in Social

La începutul anului 2005, Grupul Lafarge şi Habitat for Humanity şi-au reînnoit parteneriatul de colaborare la nivel mondial pentru următorii 5 ani. Astfel, o echipă de angajaţi Lafarge din Franţa şi România lucrează în aceste zile ca voluntari pe şantierul Habitat for Humanity din Rădăuţi, Judeţul Suceava, alături de opt familii care au nevoie de o locuinţă decentă. Anul acesta reprezintă o premieră: echipa celor 18 voluntari Lafarge este alcătuită din manageri, tehnicieni şi personal din cadrul serviciilor funcţionale şi administrative ale companiei, precum şi din cadrul unităţilor operaţiunile ale Lafarge din România.

Scopul parteneriatului la nivel mondial este de a încuraja dezvoltarea de colaborări locale între cele două organizaţii. România face parte din reţeaua actuală de 12 ţări-partener Lafarge-Habitat, iar ambiţia amândurora este ca numărul acestora să ajungă la 25 cât mai curând posibil.

Filiala Rădăuţi a Habitat for Humanity construieşte 4 case duplex pentru 8 familii care au nevoie de o locuinţă. Acestea vor ridica la 20 numărul de case construite de Habitat la Rădăuţi. Echipa de voluntari Lafarge lucrează la finisajele interioare ale caselor utilizând 1800 m2 de plăci de gips-carton şi alte materiale de construcţii necesare pentru lucrări. Materialele sunt donate de Lafarge Arcom Gips, singurul producător de plăci de gips-carton şi sisteme asociate din România.

La data de 10 iulie 2003, S.C. Lafarge Romcim şi Habitat for Humanity România au anunţat semnarea unui parteneriat pe cinci ani care oficializează angajamentul Lafarge de a contribui la construirea şi renovarea de locuinţe din oraşele în care există filiale Habitat pentru a oferi locuinţe simple, decente şi accesibile familiilor cu venituri mici. Pe parcursul parteneriatului de cinci ani, unităţile operaţionale ale Lafarge vor oferi sprijin constând nu numai dintr-o contribuţie semnificativă în materiale de construcţii, ci şi din echipe de voluntari alcătuite din angajaţi de la nivel managerial şi operaţional care vor participa efectiv la construirea caselor, promovând astfel, prin exemplul personal, responsabilitatea civică şi voluntariatul personal şi organizaţional. În cel de-al cincilea an al parteneriatului, Lafarge doreşte să construiască
o casă cu materiale de construcţii produse exclusiv în România: ciment, agregate, betoane, plăci de gips-carton şi materiale pentru acoperişuri.

Cu ajutorul voluntarilor, donaţiilor în natură şi în bani, Habitat for Humanity construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile împreună cu familiile beneficiare. Numeroşi voluntari locali şi străini de diferite profesii şi categorii sociale ajută la construirea locuinţelor alături de familiile beneficiare care lucrează între 500 şi 1.400 de ore la construirea propriilor case şi ale altor familii. Casele nu sunt oferite gratuit, familiile proprietare având însă posibilitatea de a le achita în rate lunare, fără nici un profit sau dobândă pentru organizaţie, pentru ca Habitat să poată continua construirea de locuinţe şi pentru alte familii nevoiaşe.

Fiind prezentă în peste 3.000 de comunităţi din 100 de ţări, organizaţia Habitat for Humanity a construit aproape 200.000 de locuinţe simple, decente şi salubre în întreaga lume, dintre care 140 în România, prin intermediul filialelor sale din Beiuş, Cluj, Piteşti, Rădăuţi, Craiova şi Comăneşti.

Despre Prais Corporate Communications

Lafarge este prezentă în România din 1997 şi a investit peste 300 de milioane de Euro în operaţiunile sale: LAFARGE ROMCIM S.A, LAFARGE AGREGATE BETOANE S.A., LAFARGE ARCOM GIPS S.A. Prin decizia de a sprijin programul Habitat, Lafarge
a adăugat o importantă investiţie la creşterea confortului şi calităţii vieţii oamenilor, demonstrându-şi astfel angajamentul de a fi un membru responsabil al comunităţii din România.

Grupul Lafarge

Grupul Lafarge, lider mondial în domeniul materialelor de construcţii, deţine poziţii fruntaşe cu fiecare dintre diviziile sale – nr. 1 în Ciment şi Materiale pentru Acoperişuri, nr. 2 în Agregate & Betoane şi nr. 3 în Gips şi are 77.000 de angajaţi în 75 de ţări.

Lafarge crede cu tărie că nu există performanţă economică durabilă fără progres social şi protecţia mediului, iar angajamentul său faţă de dezvoltarea durabilă este susţinut continuu. În afara considerentelor economice, dimensiunile umană, socială şi de mediu fac parte integrantă din programele de performanţă şi procesele de management ale Grupului. Lafarge abordează dezvoltarea durabilă într-un mod exigent, deschis şi transparent. Scopul Lafarge este de
a furniza materiale de construcţii care să ofere adăpost oamenilor şi să contribuie la consolidarea cadrului societăţii umane.

PRAIS Corporate Communications
Tel: +40(21) 317.53.39, 317.53.40, 316.82.04
Fax: +40(21)316.81.90
prais@prais.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/prais-corporate-communications/prin-munca-voluntarilor-lafarge-pe-santierul-habitat-opt-familii-din-radauti-au-o-noua-casa