Workshop-ul „Realizarea documentarului artistic, programarea pentru televiziune, branding şi distribuţie”

Locul desfasurarii: TimişoaraTimişoara

Organizator: Pre Media Support, PHARE, Discovery Campus e.V.

Workshop-ul Realizarea documentarului artistic, programarea pentru televiziune, branding şi distribuţie se adresează profesioniştilor din industria cinematografică şi de televiziune din România - producători, editori sau manageri de programe. Cursul va avea loc în 13 şi 14 septembrie, la Timişoara. Evenimentul este organizat în colaborare cu Discovery Campus e.V.. Termenul limită pentru trimiterea candidaturilor este 3 septembrie, ora 16.

Scopul workshop-ului este de a oferi informaţii folositoare producătorilor de documentare artistice şi editorilor şi managerilor de programe, de a inspira deschidere şi voinţă de colaborare şi de a creşte oportunităţile accesului pe piaţă al talentelor şi ideilor creative din România.

În cadrul cursului, participanţii vor afla informaţii despre cele mai bune şi cele mai proaste decizii de programare, despre proiectul strategic sau pachetul creativ şi vor simula proceduri de programare pentru televiziune a documentarelor artistice.

Workshop-ul va implica 6 – 8 ore de lucru pe zi (excluzând pauzele), iar în cadrul workshop-ului participanţii sunt invitaţi să ia parte la Sesiunea Deschisă de Training a şcolii Discovery Campus Master School 2007 (Orientarea spre est la intersecţia co-producţiilor internaţionale - Facilitarea parteneriatelor creative şi strategice cu estul).

Pentru a obţine un loc la workshop-ul Realizarea documentarului artistic, programarea pentru televiziune, branding şi distribuţie, candidaţii trebuie să trimită toate documentele precizate la http://www.pre-mediasupport.ro într-un pachet, la sediul Centrului Naţional al Cinematografiei, până la 3 septembrie 2007, ora 16.

Nu există taxă de participare, dar nu se decontează cheltuielile de transport şi cazare.

Participanţii care lucrează ca producători trebuie să fie implicaţi în mod activ într-un proiect de cinema sau televiziune, naţional sau internaţional. Cei care lucrează ca editori sau manageri de programe trebuie să fie implicaţi în mod activ în luarea deciziilor la postul de televiziune.

Acest workshop este al treilea dintr-o serie de şapte sesiuni de training organizate în cadrul proiectului PHARE 2006/018-147.05.01. Proiectul Dezvoltarea şi consolidarea expertizei profesionale în domeniul audiovizual românesc îşi propune să asigure implementarea acquis-ului comunitar în sectorul audiovizual din România. Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sectorului audiovizual în România şi are ca ţintă promovarea diversităţii culturale europene şi dezvoltarea unei industrii audiovizuale naţionale viabile. Proiectul oferă trei scheme de grant-uri, în valoare totală de 900.000 de euro: training, dezvoltare şi distribuţie.

Detalii despre workshop şi procedura de candidatură:

George Hari Popescu (Web and Information Dissemination Manager)

Despre PRE MEDIA SUPPORT

Despre Proiectul PHARE 2004/016-772.03.15.02. Sub-componenta B. “Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc”

Proiectul PHARE „Dezvoltarea si consolidarea expertizei profesionale in domeniul audiovizual romanesc“ isi propune sa asigure implementarea acquis-ului comunitar in sectorul audiovizual din Romania. Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sectorului audiovizual in Romania si are ca tinta promovarea diversitatii culturale europene si dezvoltarea unei industrii audiovizuale nationale viabile. Proiectul ofera trei scheme de grant-uri, in valoare totala de 900.000 de euro: training, dezvoltare si distributie.

Participare: Intrare libera